null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2013 » Лютий » 4 » Чи отримають землю жителі с.Заїченці Семенівського району? Позиція місцевої влади
22:13
Чи отримають землю жителі с.Заїченці Семенівського району? Позиція місцевої влади

Депутатський запит народного депутата України Гордієнка С.В., оголошений на засіданні Верховної Ради України 11 січня 2013 року щодо виділення земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства жителям села Заїчинці Семенівського району Полтавської області, розглянуто 23 січня 2013 року за участі заявників, заступника голови Семенівської районної державної адміністрації Недюхи М.В., сільського голови Сироти С.Г., землевпорядника сільської ради Кривошти М.І., начальника відділу Держземагенства в Семенівському районі Лепія О.М. на виїзному засіданні в с.Заїченці.

Станом на 23 січня 2013 року на території Заїчинської сільської ради обліковується 766,94 га ріллі земель запасу державної власності.

У зв'язку з відсутністю у період 2007-2009 років заяв від громадян Заїчинської сільської ради про виділення у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, 441,85 га ріллі надано в довгострокову оренду сільськогосподарським підприємствам та фермерському господарству.

На сьогодні у власність в межах і за межами населених пунктів Заїчинської сільської ради для ведення особистого селянського господарства передано 400 ділянок загальною площею 245,6 га. ріллі земель запасу. Не надано у власність та користування 12,4 га ріллі, які можливо надати громадянам для ведення особистого селянського господарства.

21 грудня 2012 року закінчився термін дії договорів оренди земель запасу за межами населених пунктів Заїчинської сільської ради з ТОВ «Юнігрей-Агро» на площі 239,32 га ріллі, з яких 204,31 га ріллі розміщенні на схилах і потребують виведення з інтенсивного обробітку під залуження, у зв'язку із значною крутизною схилів і сильно вираженим рельєфом.

До 1 січня 2013 року заяв щодо продовження оренди землі на новий термін на дані земельні ділянки до районної державної адміністрації від ТОВ «Юнігрейн -Агро» не надходило. Тому на виїзному засіданні рекомендовано працівникам соціальної сфери та іншим громадянам, при погодженні сільської ради надання земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства на площі 35,01 га, особисто звернутися із заявами до відділу Держземагенства в 

Семенівському районі для оформлення необхідної документації з метою набуття права власності на земельні ділянки.

По інших орендарях рільних земель запасу Заїчинської сільської ради за межами населених пунктів термін дії укладених договорів оренди землі закінчується в 2017 та в 2019 роках.

З цих площ теж можлива передача земельних ділянок у власність працівникам соціальної сфери та іншим громадянам за умови письмового погодження попереднього орендаря про відчуження певної площі земель запасу на кооисть громадян.

Крім того в ході розгляду порушених у зверненні питань було встановлено, що рішеннями виконкому Заїчинської сільської ради від 27 квітня 2001 року №4., від 15 травня.2008 року №5 та рішення 11 сесії 5 скликання від 30 травня 2011 року надано 80 громадянам, в тому числі працівникам соціальної сфери, у власність земельні ділянки площею по 0,50 га ріллі кожному для ведення особистого селянського господарства на загальній площі 40 га.

Відповідно до вказаних рішень громадяни набули право власності на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства і подальше збільшення площі до 2 га ріллі суперечить чинному земельному законодавству.

У ході розгляду цього звернення прозвучала стурбованість сільського голови Сироти С.Г. з приводу наповнення сільського бюджету, оскільки передача земель запасу в оренду є основним джерелом наповнення місцевого бюджету. У разі передачі земель у власність громадянам, втрати коштів до сільського бюджету складатимуть понад 100 тис. грн. в рік , що створять серйозні проблеми з утриманням соціальної сфери сільської громади.

Враховуючи те, що на сьогодні надати земельні ділянки працівникам соціальної сфери єдиним масивом складно, рекомендовано виконкому Заїчинської сільської ради в повній мірі вирішити питання передачі у власність земельних ділянок, які знаходяться у межах населених пунктів Заїчинської сільської ради.

 

Голова районної

державної адміністрації                                                        В.С.Книш

Переглядів: 548 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz