null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Квітень » 13 » Чи виплатить ДП «Нафком-Агро орендну плату за землю селянам Хорольщини?
00:36
Чи виплатить ДП «Нафком-Агро орендну плату за землю селянам Хорольщини?

Віддаючи в оренду свої земельні паї селяни Хорольщини не сподівалися, що потраплять в халепу. В 2011 році орендар ДП «Нафком-Агро» згортаючи виробництво не виплатив селянам  значну суму коштів.  Власники земельних паїв с.Вишняки Хорольського району звернулися  на особистому прийомі до народного депутата С.Гордієнка за допомогою у розв’язанні цієї проблеми.

Народний депутат звернувся з вимогою до обласної державної адміністрації та прокуратури області  захистити інтереси селян.

Розглянувши звернення депутата зазначені органи поінформували  про наслідки розгляду.

Прокуратура Полтавської області: «23.03.12 № 05/3-3204-12 Народному депутату України Шановний Сергію Володимировичу! Прокуратурою області за Вашим зверненням проведено перевірку стану виплати ДП «Нафком-Агро» орендної плати власникам земельних часток (паїв) на території Вишняківської сільської ради Хорольського району.

Установлено, що ДП «Нафком-Агро» не проведено розрахунки з 218 власниками земельних часток (паїв), що розташовані на території Вишняківської сільської ради Хорольського району. Заборгованість по сплаті орендної плати за користування вказаними землями за 2011 рік становить 338330 грн., що є порушенням умов укладених договорів оренди земель та прав орендодавців, передбачених ст. ст. 21, 24 Закону України «Про оренду землі».

Прокурором Хорольського району на усунення виявлених порушень 21.03.2012 р. керівнику підприємства внесено подання, в якому поставлено вимогу про виплату орендодавцям існуючої заборгованості.

Одночасно повідомляю, що упродовж поточного року громадяни, які уклали договори оренди землі ДП «Нафком-Агро» до прокуратури Хорольського району та прокуратури області з питань невиплати орендної плати не звертались.

У зв'язку з цим прокуратурою Хорольського району позовні заяви про стягнення заборгованості по сплаті за 2011 р. орендної плати в інтересах власників земельних часток (паїв) до суду не заявлялись. У разі надходження таких звернень прокуратурою району буде вирішено питання щодо представництва у суді інтересів громадян в порядку, передбаченому ст. 36-1 Закону України «Про прокуратуру».

Оскільки на території Хорольського району відсутні підрозділи ДП «Нафком-Агро» з правом юридичної особи, а вся фінансово-господарська документація знаходиться за місцем реєстрації у м. Києві, прокуратурою району направлено вимогу про надання всіх матеріалів щодо використання майнових паїв членів КСП «Ленінський шлях» для проведення подальшої перевірки.

З метою встановлення фактів реєстрації в органах БТІ набуття майнових паїв у вигляді об'єктів нерухомого майна, прокуратурою Хорольського району направлено вимогу до Лубенського МБТІ.

Після надходження інформацій та відповідних документів, прокуратурою району буде надано правову оцінку законності набуття і використання майнових паїв посадовими особами ДП «Нафком-Агро»  З повагою Прокурор області   А.Миронов».

Полтавська облдержадміністрація: «26.03.12 № 2147/01-57 Народному депутату України Гордієнку С.В. Шановний Сергію Володимировичу! Обласною державною адміністрацією розглянуто Ваше депутатське звернення щодо врегулювання ситуації з виплатою заборгованої орендної плати за користування земельними та майновими паями в ДП „Нафком-Агро" Хорольського району (с.Вишняки).

Питання майнових відносин на території Вишняківської сільської ради Хорольського району вирішено в попередній період шляхом викупу у селян права на майновий пай. Переважна частина власників майнових паїв в такий спосіб реалізувала своє право на належну їм частину майна в спільній частковій власності.

За 2005-2006 роки в ДП „Нафком-Агро" виникла заборгованість по орендній платі за користування майновими паями в сумі 81,5 тис.грн. Питання погашення вказаної заборгованості неодноразово ставилось Полтавською облдержадміністрацією та селянами перед керівниками підприємства, але вони проігнорували його вирішення. Спеціалісти облдержадміністрації надали співвласникам майнових паїв роз'яснення щодо вирішення цього питання відповідно до нормативно-правових актів України по паюванню майна колективних підприємств. Уповноваженій особі від співвласників майнових паїв рекомендовано звернутись до суду щодо примусового витребування заборгованої орендної плати, надавалась юридична допомога, але до цього часу позов до суду селяни не подали.

Повідомляємо, що ДП „Нафком-Агро" уклало договори оренди землі з 218 власниками земельних паїв Вишняківської сільської ради. Розмір орендної плати становить 4,0% вартості землі визначеної відповідно до законодавства. За 2011 рік на підприємстві нарахована орендна плата в сумі 299,0 тис.грн., але кошти орендодавцям землі не виплачені до цього часу. Згідно чинного законодавства органи державної виконавчої влади не наділені повноваженнями безпосередньо втручатися в договірні земельні орендні відносини між селянами та ДП „Нафком-Агро". З повагою голова облдержадміністрації О.В.Удовіченко».

З відповідей зрозуміло, що головна боротьба за «своє кровне» ще попереду. Селянам слід задуматися кому в майбутньому доручити свою землю.

Переглядів: 821 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz