null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2013 » Липень » 25 » Чому київські «князьки» не дають Полтавщині скрапленого газу?
18:24
Чому київські «князьки» не дають Полтавщині скрапленого газу?
            "Депутату Верховної Ради України   Гордієнку С.В. 

Ми, мешканці с. Минівка Полтавського району Полтавської області звертаємось до Вас з проханням допомогти нам у вирішенні питання своєчасного постачання балонного газу. Село газифіковано але не всі мешканці мають можливість підвести до будинків газ за браком коштів…..

…Останнім часом балони з газом завозять на село дуже рідко і з великими перебоями. Останній завоз був у лютому 2013 року. На телефонні дзвінки одна відповідь-газу немає.

Просимо цю справу по можливості зрушити з місця.       (Підписи)».

 

Майже аналогічного змісту надходять звернення з багатьох районів Полтавщини. Чому найбільш нафтогазодобувна область не може забезпечити своїх  соціально незахищених краян скрапленим газом?

Ці причини розкриті у листі керівництва області на адресу міністерства енергетики та вугільної промисловості України: « 21.06.2013 №5244/01-57 Міністру енергетики та вугільної промисловості України Ставицькому Е.А. Шановний Едуарде Анатолійовичу!

На виконання доручення Прем'єр-міністра України М.Я.Азарова до звернення народного депутата України С.В.Гордієнка до Прем'єр-міністра України з питання незадовільного забезпечення пільговим скрапленим газом населення області в черговий раз інформуємо наступне.

…питання виділення достатніх обсягів скрапленого газу на спецаукціонах для забезпечення побутових потреб населення області залишається не вирішеним.

18 червня відбувся черговий аукціон з продажу скрапленого газу. ПрАТ «Полтавапропангаз» завчасно подало заявку на придбання 84 тонн газу (копія додається). Але підприємству знову, в черговий раз, в телефонному режимі поставили умову погодитись на 21 тонну, в противному разі підприємство не буде допущено до участі в спецаукціоні.

Фактично підприємство без пояснення причин не було допущено до участі в спецаукціоні (копія листа-відмови Першої незалежної біржі від 18.06.2013 додається). До речі, у новоствореної Першої аграрної біржі, яка проводила свій перший аукціон, судячи з аукціону, збереглися ті ж самі підходи у взаємовідносинах з газопостачальним підприємством щодо виділення газу, як і в Українській аграрній біржі.

Запропонований обсяг скрапленого газу був абсолютно недостатній для задоволення навіть мінімальних потреб населення області, а для спеціалізованого підприємства робота з мінімальними обсягами скрапленого газу веде його до фінансового краху. Тому підприємство вимушено не погодилось на отримання 21 тонни.

При цьому слід зазначити, що в разі згоди на запропоновані аукціонним комітетом в рази менші від потреби обсяги газу підприємство повинно переробити заявку на меті обсяги, начебто воно добровільно заявляє ці обсяги, тобто аукціонний комітет (біржа) створює документальне алібі, яким потім відписується Міненерговугілля та Кабінету Міністрів України на листи облдержадміністрації щодо недостатніх обсягів виділення газу, мотивуючи тим, що заявки підприємства начебто задовольняються н повному обсязі.

З 25.06.2013 спеціалізоване підприємство ПрАТ «Полтавапропангаз» знову зупинило реалізацію скрапленого газу населенню.

Незрозуміло, чому при щомісячних обсягах виробництва скрапленого газу в області більше 30 тисяч тони неможливо задовольнити реальні побутові потреби населення області в скрапленому газі через механізмм спецаукціонів в обсязі близько 100-110 тонн щомісячно відповідно до поданих підприємствами заявок та реальної потреби.

Облдержадміністрація вбачає, що посадові особи, причетні до розподілу скрапленого газу на спецаукціонах, не розуміють і не бажають зрозуміти, що не виділення ПрАТ «Полтавапропангаз» скрапленого газу (а це 27 тисяч абонентів у 18 районах області, при цьому серед них ветерани війни, праці, інваліди) призводить до соціальної напруги, створення негативного іміджу як місцевих, так і центральних органів влади, і це в передрік виборів Президента України.

Просимо Вас, Шановний Едуарде Анатолійовичу, вплинути па ситуацію з метою виділення ПрАТ «Полтавапропангаз» на спецаукціонах достатніх обсягів скрапленого газу, що дозволить виправити ситуацію із забезпеченням побутових потреб населення області та фінансово-економічну ситуацію на підприємстві.

Перший заступник голови облдержадміністрації     В.Ф.Животенко»

 

Переглядів: 598 | Додав: hordienko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz