null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Квітень » 9 » Депутат обласної ради замішаний у корупційно-рейдерському скандалі на Зіньківщині
21:28
Депутат обласної ради замішаний у корупційно-рейдерському скандалі на Зіньківщині

До «Полтавщини» надійшов лист від керівництва ТОВ «Полтаваекопродукт-2», в якому обласного депутата Олега Кулініча звинувачують у недобросовісній конкуренції за допомогою РДА

Від редакції. До речі, подібні майнові «розборки» ми висвітлювали у Козельщинському районі. Поки що до затримки тракторів конкуруючої фірми, як там, у Зіньківському районі не дійшло. Але завтра Зіньківський районний суд розгляне позов близько 300 селян з приводу дострокового розірвання договорів про оренду їхньої землі із ТОВ «Полтаваекопродукт-2» (загальна кількість його пайовиків на сьогодні 1270 осіб). Про його наслідки ми обов’язково повідомимо, а поки що публікуємо лист від імені відповідача. Принагідно повідомляємо, що редакція готова надати можливість оприлюднити свою позицію іншим особам, про яких йде мова у зверненні.

«З травня 2007 року в Зіньківському районі Полтавської області зареєстроване і працює ТОВ „Полтаваекопродукт-2". На даний час воно має більше 5 тисяч гектар орендованих земель в адміністративних межах Зіньківської міської та Першотравневої сільської рад, в тому числі 622,22 га земель запасу та 411,03 га невитребуваних часток паїв.

У 2011 році середня орендна плата по господарству становила 472,4 грн.\га при середньорайонній близько 400 грн\га.

Середньорічна кількість робочих місць — 100 одиниць. За 2011 рік виплачено зарплати 2,1 млн.грн., орендної плати за землю 2 239 612 грн., єдиного соціального внеску 817,1 тис грн. Товариство не стоїть осторонь потреб місцевих рад.

Але з початку цього року ТОВ «Полтаваекопродукт-2» стало зазнавати утисків і незаконного посягання на його економічні інтереси з боку влади та засновника ТОВ «Октан» Зіньківського району Кулініча О.І., якого вона підтримує.

Так, в цьому році Зіньківська райдержадміністрація Полтавської області без пояснень відмовила господарству в оренді 145 га землі невитребуваних паїв, які воно обробляло протягом останніх чотирьох років і незаконно, на безконкурсній основі, передала ТОВ «Октан» строком на 10 років, хоча раніше договори на оренду цих земель укладались тільки на рік. Відмовлено господарству і в оренді 185 га земель запасу, якими також господарство користувалось раніше. Всі ці землі знаходяться на території Зіньківської міської ради. І це в той час, коли по Першотравневій сільській раді господарство обробляє аналогічні землі і питань відносно укладання договорів на їхню оренду та реєстрацію не виникло.

Агітатори засновника ТОВ «Октан» Кулініча О.І. пішли по селах з метою схилити власників земельних паїв до дострокового розірвання договорів оренди землі, не дивлячись на те, що термін їхньої дії закінчуються лише через 3 роки. При цьому розповсюджується неправдива інформація серед людей про те, що ТОВ «Полтаваекопродукт-2» не має перспективи, буде подрібненим та перепроданим.

Про «кришування» діяльності Кулініча О.І. з боку влади свідчить ще й той факт, що 14.02.2012 р. та 16.02.2012 р. за усним розпорядження представників місцевої влади, абсолютно безпідставно було знято з ефіру заплановане радіозвернення по місцевому радіо «Голос Зіньківщини», в якому директор ТОВ «Полтаваекопродукт-2» мав намір довести до людей об’єктивну інформацію про штучно створену нездорову обстановку навколо підприємства, яка має всі ознаки «рейдерського захоплення».

15.02.2012 року Кулініч О.І. під виглядом зустрічі з виборцями, як депутат обласної ради, зібрав близько 60 власників земельних паїв в залі райдержадміністрації. Самі пайовики запропонували з’явитись на ці збори обом сторонам конфлікту. Але заступник голови Зіньківської районної ради Нерозя С.В. у не зовсім ввічливій формі змусив мене залишити зібрання.

Звернення від імені трудового колективу до голови Полтавської держадміністрації Удовіченка О.В. ніяких результатів не дало.»

Від імені трудового колективу, директор І.О.НЕКРАСОВ

За мат. сайту "Полтавщина".

Переглядів: 499 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz