null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2011 » Квітень » 8 » Сергій Гордієнко: Доки спекулюватимуть довір’ям дітей війни?
11:40
Сергій Гордієнко: Доки спекулюватимуть довір’ям дітей війни?
   На особистих прийомах громадян, при зустрічах з виборцями, у депутатській пошті  завжди порушуються питання соціального захисту дітей війни. Дозволю собі навести одне з таких звернень мовою оригіналу: «Депутату Верховної Ради України Гордієнку С.В. Шановний Сергію Володимировичу! Згідно ст. 37 проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» в п. статті «Компенсація за пільговий проїзд дітям війни-відсутня.
      В проекті Закону України «Про державний бюджет України на 2010 рік не передбачені кошти на виплату соціальної підтримки дітям війни згідно  ст. 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», а також не передбачені кошти на погашення заборгованості по виплаті соціальної підтримки дітей війни за 2006-2009 роки.
   Відповідно до ст..46 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» нараховані суми пенсії, не отримані з вини органу, що призначає і виплачує пенсію, виплачуються минулий час без обмеження будь-яким строком з нарахуванням компенсації втрати частини доходів.
       Пенсійний фонд України не виконував і не виконує в повному обсязі Закон України «Про соціальний захист дітей війни».
       При прийнятті Закону України «Про Державний бюджет на 2010 рік» в першому читанні депутати забули прочитати ст.. 3 « Про соціальний захист дітей війни», щоб внести зміни до державного бюджету на 2010 рік.
     На даний період кожна третя дитина війни, за період 2007-2009 роки, звернулася до суду за захистом своїх законних прав, а в прийнятих судами рішеннях вказано, що така  робота пенсійного фонду  визнана в усіх областях України.
         В Україні діє Основний Закон України-Конституція, Закон України «Про соціальний захист дітей війни», КАС, ЦК, ЦПК і ….
         Також діти війни, які обпалені війною з пораненими душами, матеріально і морально обділені владою, яким давно за 60 років, звертаються до вас і членів фракції з проханням внести в проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік повне забезпечення виконання всіх статей Закону України «Про соціальний захист дітей війни», щоб вони могли спокійно дожити свої дні та роки в державі Україна, якій віддали все своє здоров’я, розум,силу,мудрість. Надіємося на взаєморозуміння.
   З повагою і за дорученням дітей війни Полтавщини голова Полтавської обласної громадської організації  «Захист дітей війни» Є.П.Старук  14.12.2009 р.».
     Виходячи з того, що порушені у Зверненні питання віднесені до виключної компетенції Кабінету Міністрів України, мною було підготовлено та направлено 18.12. 2009 року депутатський запит на адресу Прем’єр - міністра України Ю.В.Тимошенко  щодо ігнорування органами виконавчої влади Закону України "Про соціальний захист дітей війни", необхідність обов'язкового передбачення у Державному бюджеті України на 2010 рік коштів на повну реалізацію зазначеного закону та погашення заборгованості перед цією категорією громадян, що склалася за 2006-2009 роки.
       Відповідь керівниці Уряду була наступною:  «138/0/2-10 від 14.01.10 р. Народному депутатові України С.В.Гордієнку  Шановний Сергію Володимировичу! Розглянувши Ваш запит, оголошений на засіданні Верховної Ради 18 грудня 2009 р., щодо виплати підвищення до пенсії дітям війни у розмірі, визначеному Законом України „Про соціальний захист дітей війни", повідомляємо.
      З 1 січня 2006 р. набрав чинності Закон України „Про соціальний захист дітей війни". Статтею 6 зазначеного Закону дітям війни передбачено підвищення до пенсії у розмірі 30 відсотків мінімальної пенсії за віком.
    Слід зазначити, що мінімальний розмір пенсії за віком у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеному законом (за наявності у чоловіків 25, а у жінок - 20 років страхового стажу) застосовується виключно для визначення розмірів пенсій, призначених згідно із Законом України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (частина третя статті 28).
       Конституційний Суд України в ухвалі від 19 травня 2009 р. №27-у/2009 (справа № 2-25/2009) зазначає, що непоширення мінімального розміру пенсії за віком, встановленого абзацом першим статті 28 Закону України „Про загальнообов'язкове пенсійне страхування" на правовідносини, що виникають на підставі інших законів, дає підстави стверджувати про наявність прогалини у законодавчому регулюванні виплати дітям війни, передбаченої у статті 6 Закону України „Про соціальний захист дітей війни". Ця прогалина полягає у відсутності механізму вирахування мінімальної пенсії за віком, на 30 відсотків якої підвищуються пенсії дітям війни.
     Частиною другою статті 4 Бюджетного кодексу України встановлено, що під час здійснення бюджетного процесу в Україні положення нормативно-правових актів застосовуються лише в частині, в якій вони не суперечать положенням Конституції України, згаданого Кодексу та Закону України про Державний бюджет України.
  Згідно з пунктом 5 статті 51 Бюджетного кодексу України розпорядники бюджетних коштів беруть бюджетні зобов'язання та провадять видатки тільки в межах бюджетних асигнувань.
   Пунктом 41 розділу II Закону України „Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" було внесено зміни, зокрема до статті 6 Закону України „Про соціальний захист дітей війни", згідно з якою дітям війни (крім тих, на яких поширюється дія Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту") до пенсії виплачується підвищення у розмірі надбавки, встановленої для учасників війни (10 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність).
       Згідно з рішенням Конституційного Суду України від 22 травня 2008 р. № 10-рп/2008 положення пункту 41 розділу II визнано такими, що не відповідають Конституції України (є неконституційними).
       Таким чином, положення Закону України „Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" втратили чинність з дня ухвалення Конституційним Судом України такого рішення, при цьому додаткових вимог стосовно порядку його виконання визначено не було.
         Відповідно до пунктів 2 та 3 статті 116 Конституції України Кабінет Міністрів України вживає заходів для забезпечення прав і свобод людини і громадянина, забезпечує проведення політики у сфері соціального захисту населення.
         У 2009 році підвищення до пенсії дітям війни виплачується згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 28 травня 2008 р. № 530 "Деякі питання соціального захисту окремих категорій громадян", а саме у розмірі 49,8 гривні.
    Одночасно повідомляємо, що витрати, пов'язані із задоволенням судами позовних заяв отримувачів пільг, компенсацій та гарантій, які виникли внаслідок рішення Конституційного Суду України від 9 липня 2007 р. № 6-рп/2007, не враховані в Законах України „Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" та „Про Державний бюджет України на 2009 рік".
     Зважаючи на викладене, зазначаємо, що взяття зобов'язань стосовно проведення соціальних виплат, надання пільг та компенсацій згідно з рішенням Конституційного Суду України можливо лише у разі внесення відповідних змін до Закону України про Державний бюджет України.
   Також повідомляємо, що для виплати підвищення до пенсії дітям війни у проекті Закону України „Про Державний бюджет України на 2010 рік" передбачається близько 3 млрд. гривень. З повагою Прем’єр-міністр України    Юлія Тимошенко».
 Як бачите, у відповіді є: про історію закону, законодавство, Конституційні суди, якісь наміри, про те, що це можливо лише після внесення відповідних змін до Закону України про Державний бюджет України, але немає чіткої відповіді на те, чого вже не пропонувалися такі зміни до бюджету та коли буде виконуватися  даний Закон у повному обсязі.  Чому уряд не пропонував і не пропонує внести такі змін до бюджету вже нині,  не відкладаючи її у «довгий ящик»? 
     Чи наполягали депутати-комуністи невідкладно вирішити цю проблему?
   Так, у 2009 році, депутатами фракції  було внесено декілька законопроектів, направлених на розв’язання цього питання, зокрема, П.М.Симоненко та А.І.Мартинюк внесли у березні 2009 року проект Постанови  «Про врахування соціальних проблем осіб, що мають статус дітей війни, при внесенні змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік",  народним депутатом України П.С.Цибенком у квітні 2009 року  проект Закону України: «Про внесення змін до Закону України "Про соціальний захист дітей війни" (щодо права на стаціонарну медичну допомогу в госпіталях ветеранів війни)», але буржуазна влада  глуха  до  проблем  цієї категорії пенсіонерів. Вони лише годують їх обіцянками  сподіваючись на їхні голоси на тих, чи інших виборах.
       Доки це буде тривати? До тих пір поки діти війни і всі люди будуть вірити обіцянкам-цяцянкам влади багатіїв та бути  лише  довірливим знаряддям  у їх руках для отримання влади.
       Результати останніх виборів показують, що у  переважної більшості народу  ще дуже  великий кредит довіри до тих, хто пограбував країну і людей, і  за два десятиліття свого правління довів їх до скотинячого існування.
        Дуже жаль. Та комуністи будуть наполегливо і послідовно  будуть працювати над тим, щоб примарна облуда надії  на «добродєтєль» буржуазної влади скоріше впала з  очей народу. Вона впаде скоріше  за умови,  коли він зрозуміє, що сила і правда на його боці, що  у нього є могутня зброя - організованість і згуртованість, що є  Комуністична партія України, яка   здатна і може  організувати його до боротьби. До цієї боротьби за свої права   ми просимо долучитися і дітей війни.

   Народний депутат України                 Сергій Гордієнко

Переглядів: 1490 | Додав: hordienko | Теги: народний депутат Сергій Гордієнко, особистий прийом громадян | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 Р.М.  
0
Та скільки людям не допомагай, все одно вони, на жаль, забувають про те, що часто комуністи єдині, хто відгукується на їхні наболілі питання. А відносно юристів-відвідувач правильно каже. І можна було б н е тільки дідям війни допомагати, а і іншим верствам населення.

А такі як Мамай, я переконаний, працюють не для справедливості, чи щоб допомогти людині, а для власної вигоди.

2 Margo  
0
Мамай открыл пункты юридической помощи детям войны и уже вовсю работает, а мы могли бы на помощи детям войны набрать много голосов, но у нас даже юриста нет.

1 Margo  
0
Петр Евсеевич Василинка, первый секретарь Зеньковского РК КПУ проводит большую работу в районе по оказанию помощи детям войны в получении выплат. А как быть, если в этом году в бюджете Украины не выделены деньги на выплаты детям войны?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz