null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2013 » Травень » 24 » Ігор Калєтнік: Громадянам потрібно створити умови для декларування доходів, а вже потім вимагати звіту про них
13:25
Ігор Калєтнік: Громадянам потрібно створити умови для декларування доходів, а вже потім вимагати звіту про них

Парламент може підтримати законодавчі ініціативи із загального декларування доходів. Але з початку в Україні потрібно забезпечити електронний документообіг між всіма органами державної влади. Про це в коментарі Рада-ТВ заявив перший заступник голови Верховної Ради України, член Президії ЦК КПУ Ігор Калєтнік.

За його словами, поспіхом прийнятий закон може призвести до дуже негативних наслідків.

«І ми, депутати, цього допустити не можемо. Ми маємо створити відповідну електронну систему, яка дозволить обмінюватись інформацією між всіма органами державної влади, які мають працювати дуже чітко, швидко, щоб люди не носили купу довідок. Щоб не створити довгі черги по декларуванню. А потім перейдемо до наступного етапу: подання декларацій із дому – через Інтернет», – заявив Ігор Калєтнік.

На думку першого заступника голови парламенту, законопроект про загальне декларування доходів може передбачати санкції адміністративного або кримінального характеру.

«Якщо загальне декларування доходів буде добровільним,  без наслідків – ніхто декларувати не буде. Якщо у законопроекті будуть передбачені наслідки адміністративного або кримінального характеру, то постане проблема: за що покарати громадян, які не задекларувати доходи, якщо при цьому вони не мали змоги це зробити», – підкреслив перший заступник голови Верховної Ради.

Він додав, що до внесення таких ініціатив треба підходити дуже виважено.

«Прийняти ми їх можемо, Верховна Рада підтримає такі ініціативи, але для того, щоб їх розглянути і підтримати, потрібно з початку отримати відповідь експертів, науковців, а саме головне – широких верств українського населення і громадськості», – зазначив Ігор Калєтнік.

«Тому сама по собі ідея заслуговує на увагу, але я не поспішав би говорити про те, що ми вже за 3 місяці маємо його приймати. Ми маємо проаналізувати можливості, і після того вже робити відповідні кроки для того, щоб приймати таке законодавство», – сказав перший заступник голови Верховної Ради.

Він також зазначив, що на сьогодні поки не зрозуміло, як система загального декларування доходів буде працювати.

«Ми насправді сьогодні не знаємо, скільки людей проживає в Україні. У нас 46 мільйонів населення, з них велика кількість непрацюючих, тих, хто взагалі не має ніяких доходів. У нас 8 мільйонів українців сьогодні на заробітках в Європі. Близько 14 мільйонів – пенсіонерів. Тому ініціативи – гарні, але ми не маємо поспішати із їх прийняттям», – підсумував Ігор Калєтнік.

Прес-служба КПУ

Переглядів: 417 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz