null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Жовтень » 17 » На прохання лубенчан Лубенські чорнобильці «не в ті взулися»
23:43
На прохання лубенчан Лубенські чорнобильці «не в ті взулися»

Лубенські чорнобильці «не в ті взулися»

 

       Своєю  брехливою наочною агітацією лубенські чорнобильці здивували не лише жителів міста, а й частину своїх спілчан. Безцеремонно – брехлива агітація, яку вони виставили біля свого пікету, обурила багатьох, і вони звернулися до мене з проханням «втовкмачити» пікетувальникам позицію Компартії України щодо законів, які забрали частину соціальних виплат чорнобильців, дітей війни та інших категорій громадян.

       Компартія за весь період українського парламентаризму жодного разу не ініціювала і не підтримувала голосуванням жодного законопроекту, який би скорочував соціальні виплати пенсії, заробітні плати нашим громадянам.

        Всі буржуазні влади незалежної України тільки те і робили, що мріяли, намагалися та «продавлювали» у Верховній Раді України законопроекти, якими «урізали» соціальні завоювання Радянської влади та прагнули позбавити людей законно отриманих соціальних виплат, не спішили піднімати заробітні плати і пенсії.

       Попередня та нинішня  влади постійно ініціювали та приймали закони, в яких ліквідовувалися соціальні гарантії громадян. Можу нагадати, коли урядом Ю.Тимошенко в одному з бюджетів була одночасно зупинена дія 112 соціальних законів.

       Особливо пам’ятними залишилися «нашумівші» законопроекти: «Проект Закону про гарантії держави щодо виконання рішень суду» (Реєстр. № 7562 від 14.01.2011). Го­ловною метою законопроекту було закріпити в Прикінцевих по­ложеннях внесення змін до законів України «Про міліцію», «Про прокуратуру», «Про статус і соціальний захист громадян, які по­страждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні за­сади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян по­хилого віку в Україні», «Про пожежну безпеку», «Про жертви на­цистських переслідувань», «Про соціальний захист дітей війни», Гірничого закону України та деяких інших, які не мають безпосе­реднього відношення до предмету проекту Закону, та значно по­гіршили соціальний захист громадян.

       Зазначені у Перехідних положеннях проекту Закону пропозиції передбачали скасування конкретних обсягів соціальних гарантій (знижки за житло і комунальні послуги, розміри грошової винаго­роди, надбавки до пенсій тощо) постраждалим від Чорнобильської аварії громадянам, ветеранам війни та праці, дітям війни, жертвам нацистських переслідувань та іншим категоріям громадян, які за­кріплені спеціальними законами.

 Після багатомісячної боротьби комуністів у парламенті не був включений до порядку денного.

       Влітку 2011 року ці положення були протиснуті владою при внесенні змін до Державного бюджету на 2011 рік та при прийнятті Державного бюджету на 2012 рік, що позбавило чорнобильців і дітей війни соціальних виплат у розмірах, визначених законами, та зупинило виконання судових рішень. Комуністи за ці законопроекти не голосували, а я особисто голосував проти бюджету держави на 2012 рік та проти політики влади, спрямованої на позбавлення чорнобильців і дітей війни їхніх виплат.

       Хто проголосував за нього і за ці положення? Пропоную вам поіменне голосування про проект Закону про Державний бюджет України на 2012 рік (№9000) - у другому читанні та в цілому 22/грудень /2011 17:26  За:250 Проти:8 Утрималися:0 Не голосували: 99Всього:357. По фракціях: Фракція Партії регіонів: За:190 Проти:0 Утрималися:0 Не голосували:1 Відсутні:1; Фракція "Блок Юлії Тимошенко - "Батьківщина": За:0 Проти:0 Утрималися:0 Не голосували:42 Відсутні:61; Фракція Блоку "Наша Україна – Народна Самооборона”: Народний Союз "Наша Україна”, Політична партія "Вперед, Україно!”, Народний Рух України, Українська Народна Партія, Українська республіканська партія "Собор” , Партія Християнсько-Демократичний Союз, Європейська партія України, Громадянська партія "ПОРА”, Партія захисників Вітчизни - За:10 Проти:6 Утрималися:0 Не голосували:25 Відсутні:24; Фракція Комуністичної партії України - За:0 Проти:1 Утрималися:0 Не голосували:24 Відсутні:0; Фракція Народної Партії (Блок Литвина) - За:20 Проти:0 Утрималися:0 Не голосували:0 Відсутні:0 ; Група "Реформи заради майбутнього"- За:18 Проти:0 Утрималися:0 Не голосували:1 Відсутні:1: Позафракційні - За:12 Проти:1 Утрималися:0 Не голосували:6 Відсутні:6 ( Нинішній народний депутат Володимир Пилипенко, який балотується по Лубенському округу, проголосував за даний законопроект, хоча за це воліє не згадувати, як і те, що він діючий депутат).

       Про  «нашумівший» законопроект за  № 9127 від 08.09.2011       «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень».

       Побачивши, що не вдається «лобова» атака на пільги вище згадуваним мною законопроектом «Проект Закону про гарантії держави щодо виконання рішень суду» (Реєстр. № 7562 від 14.01.2011), для відволікання уваги суспільства Уряд перереєстровує його під № 9127, але суть його залишається попередньою - скасування конкретних обсягів соціальних гарантій (знижки за житло і комунальні послуги, розміри грошової винаго­роди, надбавки до пенсій тощо) постраждалим від Чорнобильської аварії громадянам, ветеранам війни та праці, дітям війни, жертвам нацистських переслідувань та іншим категоріям громадян, які за­кріплені спеціальними законами. Він викликав величезний суспільний резонанс.

       Після багатомісячної боротьби комуністів проти цього законопроекту, з нього, за пропозицією фракції КПУ (А.Мартинюк), було повністю виключено  Розділ ІІ Прикінцевих та перехідних положень, в яких вносилися зміни до багатьох законів України,  в тому числі і чорнобильських, чим вони суттєво звужувалися, і Уряд отримував можливість «ручного» керування ними.

       В тексті прийнятого Закону немає жодної згадки про якусь категорію пільговиків, а йдеться про запровадження механізму, за яким виконання судових рішень про стягнення коштів з державних органів, державних підпри­ємств, установ та організацій, а також з юридичних осіб, при­мусова реалізація майна яких заборонена, здійснюватиметься за рахунок коштів Державного бюджету України, у разі, якщо неможливо виконати рішення суду за рахунок боржника; у разі, коли рішення суду про стягнення коштів з державного підприємства або юридичної особи не виконано протягом шес­ти місяців з дня винесення постанови про відкриття виконав­чого провадження, його виконання здійснюється за рахунок коштів, передбачених за бюджетною програмою для забезпе­чення виконання рішень суду; передбачена компенсація за порушення строку перерахування коштів за рішенням суду. Цей закон набере чинності з 1 січня 2013 року.

       Особисто багато разів  в інтересах дітей війни і чорнобильців Полтавщини і України звертався до влади держави з депутатськими запитами щодо забезпечення  цим категоріям соціальних виплат і виконання рішень судів, виводив їх представників для виступів в прямих ефірах українського радіо для озвучення  проблем. Відповіді на мої звернення від імені фракції комуністів  надруковані в тому числі і в лубенських газетах. Ми боролися і боремося за те, щоб держава виплачувала у повному розмірі всю компенсацію за ваше втрачене здоров’я.

       Питання  соціальних виплат дітям війни і чорнобильцям  не закрите. Те, що не вдалося владі зробити в законопроекті № 9127, буде реалізовуватися в нових бюджетах і нових законопроектах. Їх обов’язково підтримають провладні посіпаки, яких ви оберете на цих виборах.

       Обливаючи брудом комуністів,  шановні «пікетувальники від чорнобильців», ви явно «не в ті взулися»,  або вас лихий попутав,  бо з чиєїсь лукавої подачі ви лаєте тих, хто постійно захищає ваші інтереси.

       Шкода, що ви спочатку заявляли, що поза політикою. Тоді ваші лідери побігли підписувати з владою різні  угоди,  а отримали від неї дійсно дулю під самісінького носа.

       Але при чому тут комуністи? Ви хотіли такої влади, то і маєте. Не хотілося б , щоб ви проголосували і на цих виборах за тих, хто продовжить практику позбавлення вас виплат і наступу на соціальні права ваших родин.

       Інформацію, як розглядалися зазначені законопроекти та результати голосування за кожен з них,  ви знайдете на сайті Верховної ради України - .rada.gov.ua.

     

 С.Гордієнко,

народний депутат України.

фракція Компартії України

Переглядів: 561 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz