null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Березень » 25 » Петро СИМОНЕНКО: Соціальні реформи реалізують лише комуністи
05:49
Петро СИМОНЕНКО: Соціальні реформи реалізують лише комуністи

В Україні розпочали реформувати житлово-комунальне господарство, що, на нашу думку, загрожує народові новими важкими випробуваннями. Це, насамперед, визначається тим, що інфраструктура ЖКГ у жахливому стані. 60% металофонду зносилося повністю. Також потрібна цілковита заміна 60% металоконструкцій транспортної інфраструктури й трубопроводів. У Донецькій області, наприклад, в аварійному стані - близько 40% магістральних водоводів, понад 50% вуличних і 60% внутріквартальних водопровідних мереж.

У результаті за 2011 рік дорогою до споживача «загубилося» 237 мільйонів кубів води, у той час як жителі області використали 155 мільйонів кубічних метрів води. Втрати теплової енергії склали 1,5 мільйона гігакалорій. Цього з лихвою вистачило б для опалення таких міст, як Маріуполь і Макіївка. І так по всій країні.

Сьогодні для того, щоб відновити інфраструктуру ЖКГ до рівня, який був у Радянській Україні на кінець 80-х - початок 90-х років минулого століття, необхідно не менше 700 мільярдів гривень. А держбюджетом на 2012 рік передбачено лише п'ять!

Запитання: звідки брати гроші на реформу? Очевидно, що в бюджеті таких коштів немає, отже, оплачувати реформаторську сверблячку доведеться пересічним громадянам із власної кишені. Ось чому постійно говорять про збільшення тарифів на газ, а з 1 березня підвищили тариф на воду.

При цьому, за оцінками фахівців, близько 80% громадян України живуть за межею бідності. Населення заборгувало ЖКГ понад 12,5 мільярда гривень. Борг із квартплати становить більше 2 мільярдів, за опалення - понад 6 мільярдів, за газ - більше 2,5 мільярда гривень.

Комуністи вимагають, щоб плата за комунальні послуги не перевищувала 10% сукупного сімейного бюджету.  У протилежному випадку починається лавиноподібне зростання неплатежів.

Ми, комуністи, переконані: реформи треба починати зі встановлення жорсткого контролю над цінами й тарифами, насамперед на електроенергію й газ, виходячи з реальних можливостей і заробітних плат.

А з чого в нас влада починає реформи? Якщо це реформа медицини, то зі скорочення лікувальних установ. Якщо освіта - то шкіл і дитячих садків. Ну а якщо з житлово-комунального господарства - то зі скорочення жеків.

Ось у Полтаві «новатори» і додумалися один жек на все місто залишити. Тепер, якщо прорвало трубу, або стояк засмітився - чекай майстра, доки рак на горі свисне. Потрібна довідка або виписка - діставайся через усе місто, а потім вистоюй годинами в черзі за папірцем. Добре, як молодий, а що старим робити? Про це хтось подумав?

У минулі вихідні я побував на Вінниччині та Хмельниччині. Зустрічався з робітниками й студентами. Скрізь люди з обуренням говорили про ці реформи, особливо медичну. Так, на 4 тисячі студентів Вінницького педуніверситету був один медпункт - і той ліквідували. Куди ж нашим дітям звертатися, якщо треба одержати екстрену медичну допомогу?

Ми, комуністи, переконані: насамперед необхідно ввести мораторій на ціни й тарифи. І починати треба саме з житлово-комунального господарства. Слід ліквідувати принизливу пеню й провести реструктуризацію комунальних боргів. Тим більше, якщо такі борги утворилися в результаті невиплати або затримки з виплатами зарплат та пенсій.

Компартія продовжує сьогодні кампанію протесту у зв'язку з невиплатою заробітної плати. Закликаємо всіх приєднуватися до наших практичних дій, щоб змусити власників підприємств і владу повернути невиплачену заробітну плату.

Необхідно також вирішити питання із ціною на енергоносії, прибравши олігархів зі свердловин і встановивши жорсткий держконтроль над видобутком. Наше гасло: дешевий український газ - українському народові, а російський газ - українським олігархам!

Ці й інші заходи дозволять нам реально розв'язати проблему житлово-комунального господарства не за рахунок громадян України.

Переглядів: 428 | Додав: hordienko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Aлла  
0
В Полтаві не один ЖЕК, чи ЖЕД.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz