null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2014 » Листопад » 18 » Полтавщина: Депутати-комуністи місцевих рад проти ідеї видобутку сланцевого газу в області
12:22
Полтавщина: Депутати-комуністи місцевих рад проти ідеї видобутку сланцевого газу в області

Попередня та нинішня регіональна влада не полишає намірів перетворити Полтавщину в зону активного видобутку сланцевого газу.

На чергову сесію обласної ради планують винести питання  погодження Державній службі геології та надр України на продаж спеціального дозволу на гелогічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, сланцевого газу Гулаківської площі на території Новосанжарського та Машівського районів. Також планується прийняти рішення щодо погодження таких площ на територіях  Гадяцького, Зіньківського, Кобеляцького, Новосанжарського,  Миргородського та Великобагачанського районів.

В минулому провладною більшістю в обласній раді вже приймалися подібні рішення, що викликало законне занепокоєння громадськості. Чи не єдиними з депутатів, хто тоді не голосував за них були депутати-комуністи.

Одним з найвагоміших аргументів на підтримку видобутку сланцевого газу влада завжди висуває тему енергетичної незалежності України.

Депутати – комуністи і громадськість звертають увагу на те, що Полтавщина займає провідне місце у державі по видобутку нафти і газу, але це приносить мало користі регіону. Жителі Полтавщини не знають скільки в області є свердловин, кому вони належать, скільки видобувають вуглеводнів, куди вони продаються, та куди надходять кошти від їх продажу?

Ніхто не дає відповіді жителям Полтавщини на питання, чому собівартість 1 тис.куб.метрів газу власного видобутку коштує в середньому 375 грн (із відповіді міністра палива і енергетики Ю.Продана з трибуни Верховної ради на запитання комуністів), а побутові споживачі платять за нього сотні доларів. Куди дівається «навар»?

Не може влада пояснити людям і того, чому роками не вирішується в області питання забезпечення населення скрапленим газом? І це тоді коли в регіоні працюють великі потужності його виробництва.

Не може задовольнити полтавську громадськість ігнорування державною владою питань збільшення надходжень до місцевих бюджетів області від платежів за користування надрами загальнодержавного значення. Існуюча законодавча база не враховує інтереси територіальних громад. Адже у районах, де ведеться інтенсивна розробка нафтогазоносних надр, створюються незручності для підприємств агропромислового комплексу, втрачаються особливо цінні землі, важким автотранспортом руйнуються сільські дороги, погіршується стан навколишнього середовища, збільшується навантаження на місцеві інженерні мережі тощо.

Безперечно одним з найвагоміших аргументів є питання екологічної безпеки регіону. Загальновідомо, що сама технологія видобутку сланцевого газу є вкрай небезпечною і заборонена у багатьох країнах Європи, зокрема в ФРН, Франції, Болгарії, Румунії і інших країнах.

Яскравим прикладом згубності для довкілля технологій гідророзриву є факт  нанесення  надзвичайних екологічних збитків при видобутку сланцевого газу в Еквадорі компанією «ChevronTexaco».

Справедливо полтавчани звертають увагу посадовців на факт недосконалості українського екологічного законодавства, яке має регулювати видобуток сланцевого газу.

Саме, тому депутати – комуністи разом з громадськістю Полтавщини звертають увагу усіх на загрозу екологічної катастрофи та виступають проти видобутку сланцевого газу в регіоні.

Прес-служба Полтавської обкому КПУ

Переглядів: 470 | Додав: kommynist | Теги: КПУ, Гордієнко, сланцевий газ, екологія, Полтавщина, Депутати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz