null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Липень » 4 » Про Коментар… або схоже на те, як «унтер-офіцерська вдова сама себе вишмагала»
18:20
Про Коментар… або схоже на те, як «унтер-офіцерська вдова сама себе вишмагала»

Відките Звернення народного депутата України С.Гордієнка до голови Оржицької райдержадміністрації та головного редактора газети «Оржицькі вісті»  було супроводжене  коментарем такого змісту  при опублікуванні : «Коментар

1.Районною державною адміністрацією здійснюються заходи щодо залучення з різних джерел коштів, не заборонених законодавством, на реалізацію затверджених районною радою Програм. У звіті голови РДА названо суму спонсорських коштів, які надавалися закладам охорони здоров'я без конкретизації надходжень. Щодо часових рамок, то за інформацією Оржицької центральної районної лікарні, зазначеним закладом в грудні 2010 року отримано безкоштовно спірограф мікропроцесорний портативний «СМП - 21/01- «Р - Д», який комісійно був оцінений на початку січня 2011 року і поставлений на облік в кількості одна шт. на суму 16 500 грн. (шістнадцять тисяч п'ятсот грн. 00 коп.) відповідно до копії чека, та присвоєно інвентарний №10480296.

2.Щодо збереження закладів медичної галузі району інформуємо, що на сьогоднішній день ніякого рішення районною владою стосовно припинення функціонування ФАПІв в селах Іванівка, Нове, Хоружівка не приймалося.

3.Відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» у ст. 11 визначено права депутата місцевої ради у виборчому окрузі, де поміж іншим зазначено, що народний обранець має право доступу до засобів масової інформації комунальної форми власності з метою оприлюднення результатів власної депутатської діяльності та інформування про роботу ради в порядку, встановленому відповідною радою (п.4). Матеріалів
такого змісту депутат районної ради В.Я.Галушка до редакції газети «Оржицькі вісті» не надавав.

4.Стосовно відсутності офіційної відповіді на депутатське звернення, повідомляємо, що депутатське звер­нення (викладена в письмовій формі вимога депутата місцевої ради з пи­тань, пов'язаних з його депутатсь­кою діяльністю (ст.13 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад») до редакції не надходило.

5.Як повідомляє офіційний сайт Верховної ради України (http://іportal.rada.gov.ua) є ВИСНОВОК на про­ект Закону України «Про об'єднання територіальних громад» (реєстр. №9590 від 14.12.2011 р): «Узагальнюю­чий висновок: за результатами розгля­ду в першому читанні законопроект доцільно відхилити». У графі «Про­ходження законопроекту» зазначено: «Останній етап проходження: Про­ект не прийнято (17.05.2012)».

6.У відповідності до статті 48 Бюджетного кодексу України розпорядники бюджетних коштів беруть бюджетні зобов'язання в межах бюджетних асигнувань, установлених кошторисами. При цьому видатки на оплату ліків за пільговими рецептами у випадках, передбачених законодавством, не включаються до обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення державних програм соціального захисту відповідно до статті 102 Бюджетного кодексу України. Вищевказані видатки щороку прово­дяться за рахунок загальних видатків на охорону здоров'я, що враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів між державним та район­ним бюджетами (стаття 89 Бюджетного кодексу України).

Про Коментар…  або  схоже на те,

як  «унтер-офіцерська вдова сама себе вишмагала»

Висловлюю щиру вдячність за збережену практику коментувати мої матеріали, подані до районної газети, започатковану вже давно іншими редакторами. Щодо останніх коментарів, то вони не переконливі в порядку їх нумерації, надрукованій у замітці. Про них можу сказати наступне.

1. Вдячний, що перший з них підтверджує факт про  зазначене медичне обладнання,    придбане мною і передане районній лікарні у рік, який до звітного періоду, про який «рапортує» голова райдержадміністрації, ніякого відношення не має. Просто його підвели підлеглі, які готували доповідь. Читачі  привернули  увагу до того, що звітувати потрібно лише про зроблене.

2. В публікації не йшлося про те, що владою приймалися рішення щодо припинення функціонування ФАПів, а про те, що фактично вони сьогодні не працюють у нормальному режимі в селах Іванівка, Нове, Хоружівка, що викликає тривогу місцевих жителів  та мало б стати предметом  невідкладних дій  влади, направлених на відновлення їх роботи,  і темою редакційного висвітлення цієї проблеми на шпальтах громадсько-політичного видання «Оржицькі вісті». Жителі цих сіл постійно висловлюють своє занепокоєння щодо цього та  вже збирали підписи за відновлення роботи ФАПів. Це було предметом розгляду  обласних комісій, але вирішити справу влада не здатна.

Принагідно просив би дослідити також тему, що після передачі ФАПів на утримання районного бюджету суттєво погіршилося їх фінансування та висвітлити це на сторінках газети. Цікавою для передплатників  стане і тема наскільки покращилося надання медичної допомоги жителям с.Лазірки та навколишніх сіл після «гучного реформування» місцевої лікарні та ряду публікацій районної газети, яка висвітлювала лазірківські події. Справа у тому, що лазірківчани змушені тепер поневірятися по медичних закладах інших районів, а їх там «відфутболюють».

3-4. Щодо редакційної політики і визначення друкувати чи не друкувати окремі матеріали. Керівник депутатської фракції Компартії України у районній раді, мій помічник-консультант  В.Я.Галушка як депутат районної ради проводить спільно зі мною прийоми громадян Оржицького району з особистих питань. На офіційному бланку депутата районної ради з посиланням на норму Закону і за власним підписом він двічі передавав до редакції матеріали, в яких висвітлив проблеми, з якими жителі району прийшли на прийом до народного депутата і депутата районної ради. Це вважається офіційним зверненням депутата. Таке розуміють навіть школярі.

Виникає питання: невже проблеми виборців, які прийшли на офіційний прийом до депутата Верховної ради України і депутата районної ради, не є предметом депутатської діяльності депутата районної ради, як зазначено у коментарі? Кому з працівників редакції дано право це визначати?

Цікаво і те, що про зміст  матеріалу В.Я.Галушки, який не був надрукований,   добре знали представники районної влади, так як в приватній бесіді  висловили йому своє невдоволення з приводу цих заміток. Хто передав владі їх зміст? Чому так лякають владу висловлені людьми проблеми?

Та висновок очевидний - друкувати матеріал депутата районної ради газета була зобов’язана, або ж дати у зазначений Законом  термін аргументовану відповідь, чому вона цього не може зробити. Все інше від лукавого. Оце вам і вся демократія, і свобода слова. Якщо не друкують замітки керівника депутатської фракції районної ради, то як свою думку на сторінках газети може висловити звичайний житель району, та ще коли вона   не подобається владі і її поплічникам? Читачі знають факти, що навіть за подяки, висловлені на сторінках газети окремими людьми (їх громадяни оплатили власними коштами),  були « великі розборки».

5.Щодо неприйняття на останній сесії районної ради депутатами «Звернення депутатів Оржицької районної ради Полтавської області до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення проведення в Україні широкомасштабної адміністративно-територіальної реформи, в ході якої мають бути зліквідовані більшість районів та місцевих рад», ініційованого депутатами -комуністами,  то цей факт є дивним, бо не робити попереджувальних заходів щодо захисту нашого району і  сільських рад від знищення є незрозумілим. Пояснення і посилання, надруковані у коментарі, є дивними. Тому тоді,  коли вже будуть  прийняті і підписані всі закони щодо реформування територіального устрою,  ні до кого буде вже звертатися, а потрібно лише виконувати прийняте.

Згадуваний же у коментарі проект Закону був не прийнятий Верховною Радою України тому, що за нього не проголосувала фракція Компартії України, яка декілька тижнів  перед його голосуванням  переконувала депутатів інших фракцій у його згубності, особливо для сільських районів, і нам це вдалося. Процес лише  тимчасово пригальмували, але є інші проекти законів і загроза не знята.

А з такою позицією, яку зайняли окремі депутати районної ради при прийнятті Звернення і вона звучить в коментарі, стає зрозумілим, що боротися за збереження району і місцевих рад нинішня більшість депутатів районної ради і районна влада не буде. Оржичани не розуміють, чому ми не захищаємо власні інтереси, а заносимо владі на поворотах холоші та підігруємо їй.

6. Дякую за хороші знання Бюджетного кодексу. Дійсно там  є  такі положення. Але скажіть, чому не виконуються прямі норми Конституції та тих законів, які дають право на отримання пільгового і безкоштовного рецепта хворому, який отримує мінімальну пенсію, адже йому на самі життєво необхідні ліки на місяць потрібно 700-800 грн. ? А на які кошти цій людині жити? Хто дав право місцевій владі не виконувати ці закони? Чому можна допускати витрати на ремонти, меблі й інші придбання, а у ліках хворим відмовляти?

Принагідно передаю копії і пропоную надрукувати в районній газеті листи  лише деяких хворих на мою адресу  з цієї проблеми. Сподіваюся ця тема стане також предметом редакційного дослідження і громадського обговорення з читачами газети.

Щодо самих коментарів, то  незрозуміло чиї ж вони - влади чи редакційні?  Але чиї б вони не були, очевидно, що проблеми існують і їх значно більше, ніж ті, про які йдеться.  Вирішувати їх нам. Замовчувати також не вдасться, тому необхідно говорити правду, публікувати в газеті все, про що пишуть люди, а не лише те, що  подобається владі.

Мені здається, що надрукований коментар скоріше схожий на відомий випадок, коли «унтер-офіцерська вдова сама себе вишмагала», і не більше.

У разі необхідності готовий продовжити обговорювати ці та інші  теми. Думаю подібне корисне і має принести позитивний результат для учасників дискусії, справи та читачів.

З повагою,  народний депутат України                                               С.Гордієнко

 

 

 

 

 

Переглядів: 454 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz