null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2014 » Квітень » 28 » Робота. Зарплата. Захист Влада констатує. Заборгованість існує. Люди самі шукають вихід із ситуації
00:07
Робота. Зарплата. Захист Влада констатує. Заборгованість існує. Люди самі шукають вихід із ситуації

Вже не перший рік чухають потилиці власники земельних і майнових паїв із Старого Іржавця та Чайківщини проклинаючи день, коли піддалися спокусі мати багатого інвестора та віддали свої земельні паї, а частина пішли працювати та продали своє майно ТОВ «Яромир – Агро». Обіцянки були хороші, але реалії виявилися сумними. Люди отримали халепу з постійною невиплатою зарплати і плати за використання паїв. А за захистом своїх інтересів вони неодноразово зверталися на мою адресу і мені доводилося вимагати від влади допомогти селянам.

14 березня ц.р вкотре змушений був звернутися з депутатським запитом до в.о.Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ, голови Полтавської державної адміністрації щодо захисту інтересів працівників товариства з обмеженою відповідальністю «Яромир - Агро» в питаннях виплати боргів із заробітної та орендної плати за використання земельних паїв.

Як же захистили інтереси селян ці поважні органи державної влади? Ось їхні відповіді.

Генеральна прокуратура: «04.04.14р.№04/2/4-678 Народному депутату України Гордієнку С.В. Ваш запит, оголошений на засіданні Верховної Ради України 14.03.2014, щодо невиплати заробітної плати працівникам МТФ ТОВ «Яромир-Агро» та з інших питань Генеральною прокуратурою України розглянуто. Встановлено, що у провадженні СВ Пирятинського РВ УМВС України в Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 175 КК України за фактом невиплати працівникам ТОВ «Яромир-Агро» заробітної плати за листопад-грудень 2013 та січень 2014 року в розмірі 554,6 тис. гривень. Крім того, у провадженні СВ Оржицького РВ УМВС України в Полтавській області перебуває кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 КК України за фактом невиплати заробітної плати працівникам ТОВ «Пирятинська птахофабрика» за грудень 2013 - січень 2014 року в розмірі 79,5 тис. гривень. Встановлено, що в ході досудового розслідування заборгованість із заробітної плати перед працівниками товариств «Яромир-Агро» і «Пирятинська птахофабрика» за листопад, грудень 2013 - січень 2014 року погашена у повному обсязі. Водночас на ТОВ «Пирятинська птахофабрика» Територіальною державною інспекцією з питань праці у Полтавській області проводиться перевірка дотримання вимог законодавства про працю. Крім того за результатами призначеної в рамках кримінального провадження судово-економічної експертизи буде вирішено питання про оголошення винній особі підозру та прийняття остаточного рішення у провадженні. Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває та перебуває на контролі прокуратури Полтавської області З повагою Заступник Генерального прокурора України М.Банчук».

Полтавська обласна державна адміністрація: «01.04.2014р.№1818/01-57 Народному депутату України Гордієнку С.В. Полтавська обласна державна адміністрація уважно розглянувши Ваш депутатський запит щодо невиплати заборгованої заробітної плати та орендної плати з використання земельних паїв працівникам ТОВ „Яромир-Агро” повідомляє, що дане питання знаходиться в облдержадміністрації на особливому контролі. Ситуація з виплатою заробітної плати на ТОВ „Яромир-Агро” 25.03.2014 розглядалася в облдержадміністрації на нараді з питань погашення заборгованості із заробітної плати. За результатами наради керівника профільного департаменту облдержадміністрації зобов’язано детально вивчити ситуацію на підприємстві та надати пропозиції щодо виходу з кризової ситуації.

Нараду з порядком денним „Про стан господарської діяльності ТОВ „Яромир-Агро” і його структурних підрозділів та погашення заборгованості з виплати заробітної плати і розрахунків за оренду земельних паїв” буде проведено в облдержадміністрації 01.04.2014. Враховуючи той факт, що керівник підприємства фактично ігнорує спілкування з посадовими особами органів державної виконавчої влади, у лютому та березні поточного року направлені звернення до прокуратури Пирятинського району з проханням розглянути питання щодо дотримання норм трудового законодавства в частині своєчасності виплати заробітної плати працівникам ТОВ „Яромир-Агро” та вжити заходів прокурорського реагування. З працівниками підприємства – боржника проведена роз’яснювальна робота щодо подання позовних заяв до судових органів з примусового стягнення заборгованості із заробітної плати. Впродовж 2013 та січня-лютого 2014 року Територіальною державною інспекцією з питань праці у Полтавській області на даному підприємстві проведено три перевірки стосовно дотримання законодавства щодо оплати праці. За результатами перевірок на керівника підприємства складено та передано до суду протокол по ч. 1 ст. 41 КУпАП (рішення суду - 510 грн.) та видано два приписи, якими зобов’язано забезпечити дотримання вимог законодавства.

За невиконання припису (перевірка від 13.09.2013) складено протокол по ст. 188-6 КУпАП і винесено постанову про накладання штрафу в розмірі 1360 грн. (сплачено добровільно).

08.11.2013. матеріали перевірки направлено до правоохоронних органів для вирішення питання про притягнення до кримінальної відповідальності, відповідно до яких внесено дані до ЄРДР. 09.01.2014 справу закрито по п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК.

В ході останньої перевірки (24.02.2014) виявлено порушення:

ч. 1, 2, 3 ст. 115 КЗпП України, ст. 24 Закону України „Про оплату праці” щодо виплати заробітної плати не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється перевірка;

 ч. 5 ст. 97 КЗпП України, ст. 15 Закону України „Про оплату праці” в частині першочергової оплати праці працівників.

З 26.03.2014 було заплановано розпочати проведення повторної перевірки на ТОВ „Яромир-Агро” щодо стану виконання припису, але у зв’язку з відсутністю на підприємстві керівника та звільненням головного бухгалтера перевірка не розпочалася.

Рахунки підприємства арештовані Пирятинським відділенням ОДШ.

За статистичними даними станом на 01.03.2014 заборгованість із заробітної плати перед працівниками товариства становила 421,6 тис.грн.

За оперативними даними станом на 28.03.2014 працівникам підприємства, які проживають на території Оржицького району, виплачено заборговану заробітну плату та частково заробітну плату за лютий 2014 року.

Щодо невиплати орендної плати за використання земельних часток (паїв) ТОВ „Яромир-Агро” на території Оржицького району повідомляємо, що на території району сільгосппідприємство орендує 375 земельних часток (паїв) по Староіржавецькій сільській раді.

У 2013 році за використання земельних часток (паїв) ТОВ „Яромир- Агро” по даній сільській раді має заборгованість 846,5 тис.грн. Із загальної нарахованої орендної плати 1 млн. 782,5 тис.грн. виплачено 936 тис.грн., що складає 60,9%.

За інформацією адміністрації товариства заборгованість буде ліквідовано у березні-квітні поточного року коштами або натуральною продукцією (зерно кукурудзи).

За оперативними даними управління агропромислового розвитку Оржицької райдержадміністрації орендодавці ТОВ «Яромир-Агро» розривають договірні відносини з господарством і надають в оренду СФГ „Світанок” - 265 га (69 паїв), ТДВ „Оржицький завод „Райдуга” - 283 га (74 паї), група товариств „Астарта” - 250 га (65 паїв), група господарств „Кернел” - 123 га (32 паї), СФГ „Підкова” - 37 га (10 паїв). Рух земельних паїв продовжується, решта орендодавців визначаються З повагою Голова обласної державної адміністрації В.М.Бугайчук».

Підсумовуючи можна сказати наступне, що влада констатує очевидне, заборгованість існує, люди шукають вихід із ситуації самостійно. Хотілося б вірити, що гірші часи у них позаду та знову вони не «вляпаються» у чергову халепу у пошуках багатого інвестора. Адже найбагатші вони були тоді, коли самі господарями були на власній землі.

 С.Гордієнко

народний депутат України,

фракція КПУ


 

Переглядів: 515 | Додав: hordienko | Теги: зарплата, КПУ, ддолг, Полтавщина, Гордиенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz