null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Грудень » 29 » С.Гордієнко: Компартія вимагає посилити державний контроль за використанням природних ресурсів
01:39
С.Гордієнко: Компартія вимагає посилити державний контроль за використанням природних ресурсів

Компартія наполегливо домагається повернення природних ресурсів у власність держави, посилення державного контролю за їх використанням.

Керівником фракції Компартії України у Верховній Раді  П.Симоненком та народними депутатами України С.Гордієнком, В.Кудрею підготовлено та зареєстровано  «Проект Закону про посилення державного контролю за використанням природних ресурсів, що перебувають у приватній власності суб'єктів господарювання» (№1046 від 12.12.2012 р.).

Проект Закону спрямований на підвищення рівня відповідальності суб'єктів господарювання щодо виконання вимог природоохоронного законодавства стосовно ефективного і збалансованого використання природних ресурсів.

 В пояснювальній записці до цього законопроекту говориться: «З цією метою проектом Закону пропонується визначити заходи щодо посилення державного контролю за використанням природних ресурсів, що перебувають у приватній власності суб’єктів господарювання, та передбачити такий вид адміністративно-господарської санкції як їх примусове відчуження у державну чи комунальну власність у разі порушення суб’єктом господарювання встановленого законом правового режиму їх використання.

В умовах розвитку в Україні ринкової економіки сформувалася стійка тенденція щодо використання природних ресурсів у сфері господарювання задля досягнення економічних результатів без урахування суспільних інтересів і шкідливих наслідків, що завдаються навколишньому природному середовищу. Деструктивність економічних відносин, сформованих за екстенсивною моделлю використання природних ресурсів, спричинює деградацію та виснаження природо ресурсного потенціалу, поглиблення екологічних, економічних і соціальних проблем у державі. Така ситуація зумовлена недостатнім екологічним обґрунтуванням використання природних ресурсів, відсутністю комплексності у веденні господарської діяльності, недосконалістю державного контролю в цій сфері. Це зумовлює потребу в оптимізації суспільних відносин господарювання на засадах співвідношення інтересів суспільства щодо стану природного середовища та використання природних ресурсів для цілей економічного розвитку.

Водночас ресурсо-екологічна криза в умовах ринкової економіки визнається глобальною проблемою людства. З метою її подолання країнами Світової спільноти у 80-х роках минулого століття запроваджено Концепцію сталого розвитку економіки. Всесвітня Конференція ООН з питань навколишнього природного середовища і розвитку ухвалила декларацію та визнала Концепцію сталого розвитку домінантною ідеологією цивілізації у XXI ст. Ця Концепція передбачає дотримання збалансованості між екологічними, соціальними та економічними складовими, спрямована на соціально-економічний прогрес на засадах охорони, збереження, відтворення природних багатств як для нинішнього, так і для прийдешніх поколінь.

Законом України від 21 грудня 2010 р. № 2818-VI затверджено Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року, в яких за основу подальшого економічного розвитку України обрано Концепцію сталого розвитку.

Ці заходи схвально оцінені в Звіті щодо України спільної робочої групи ЄС про хід реалізації проекту Європейської політики сусідства у 2010 році від 25 травня 2011 р. Водночас у Звіті акцентується увага на необхідності розробки законодавства щодо реалізації вже прийнятих стратегій і планів та подальшого посилення державного контролю у цій сфері.

Проект Закону розроблено на виконання абзацу двадцятого пункту 4.8, абзаців третього, п’ятого пункту 4.11 розділу 4 «Інструменти реалізації національної екологічної політики» Основних засад (стратегії) державної екологічної політики України на період до 2020 року, затвердженої Законом України від 21 грудня 2010 року № 2818-VI».

Переглядів: 460 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz