null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Грудень » 16 » С.Гордієнко: Кременчуцький НПЗ готують до банкрутства?
23:55
С.Гордієнко: Кременчуцький НПЗ готують до банкрутства?

04 грудня 2012 року                                                      Кабінету Міністрів України

 

 Генеральному прокурору України

Пшонці В.П.

 

Главі Адміністрації Президента України

Льовочкіну С.В.

 

Голові Державної податкової служби України

КЛИМЕНКУ О.В.

 

Голові Антимонопольного комітету України

Цушку В.П.

 

Голові  НАК  "Нафтогаз України»

БАКУЛІНУ Є.М.

Про перевірку оприлюднених у ЗМІ фактів щодо підготовки до банкрутства Кременчуцького нафтопереробного заводу ПАТ "Укртатнафта" та бездіяльності відповідальних посадових осіб

Шановні  Вікторе Павловичу, Сергію Володимировичу, Олександре Вікторовичу, Василю Петровичу, Євгене Миколайовичу!

Останнім часом на сайтах багатьох Інтернет-видань з'явилася низка публікацій про можливу підготовку до банкрутства єдиного нафтопереробного заводу зі значною державною часткою (43% у акціонерному капіталі знаходиться в управлінні НАК "Нафтогаз України") та бездіяльність відповідальних посадових осіб держави («Кто банкротит последний государственньїй НПЗ», «Приват ведет «Укртатнафту» к банкротству», «Можно подождать» тощо).

Попередній аналіз зазначених публікацій свідчить про те, що описані в них події є взаємопов'язаними і можуть стати початком втрати державою своєї частки у Кременчуцькому НПЗ через участь у ПАТ "Укртатнафта".

Привертає увагу інформація ЗМІ і щодо можливого використаньння приватними акціонерами за участю посадових осіб ПАТ "Укртатнафта" схем з ухиляння від сплати державі дивідендів шляхом здійснення фіктивної збитковості Кременчуцького НПЗ та доведення його до банкрутства, купуючи упродовж останніх 5 років нафтову сировину через посередницькі афільйовані структури за завищеною вартістю та реалізовуючи вироблені нафтопродукти також через низку афільйованих з приватними акціонерами "Укртатнафти" посередницьких структур за цінами значно нижчими ринкових та навіть нижче собівартості. Це призвело до того, що збитки ПАТ "Укртатнафта" вже перевищили 5 мільярдів гривень, а весь прибуток залишається у посередницьких структур, що належать та контролюються саме приватними акціонерами "Укртатнафти". Крім того, афільйованим з приватними акціонерами компаніям нафтопродукти реалізовуються без попередньої оплати, що позбавляє Кременчуцький НПЗ власних обігових коштів та штучно створює передумови для залучення кредитних ресурсів. Як зазначено в публікаціях, кредити взяті в ПАТ "Приватбанк", що є власністю приватних акціонерів ПАТ "Укртатнафта", а в якості застави виступають майже всі запаси сировини та готової продукції. Сплата відсотків по кредитам дає приватним акціонерам ПАТ "Укртатнафта" додатковий прибуток, а Кременчуцькому НПЗ - додаткові збитки.

Реалізація майже всього обсягу вироблених Кременчуцьким НПЗ бензинів та дизельного палива здійснюється виключно через автозаправні станціі, що належать також приватним власникам ПАТ "Укртатнафта". Це дає цим АЗС фактично монопольне становище з реалізації нафтопродуктів Кременчуцького НПЗ. Рівні умови з придбання нафтопродуктів ПАТ "Укртатнафта" іншими учасниками ринку - відсутні, що примушує їх купляти нафтопродукти за імпортом.

Найбільше занепокоєння викликає той факт, що всі ці злочинні оборудки здійснюються за мовчазною згодою та бездіяльності відповідальних державних посадових осіб, що повинні відстоювати інтереси держави в Наглядовій Раді ПАТ "Укртатнафта", котру очолює Голова НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін. Також, членами Наглядової Ради є високопосадовці Міненерговугілля та НАК "Нафтогаз України".

Наслідки такої бездіяльності - мільярдні втрати держави, монополізація ринку нафтопродуктів та передумови для втрати контролю над Кременчуцьким НПЗ з боку держави.

Ці висновки журналістів про ймовірні втрати держави на фоні багатомільярдного дефіциту бюджету НАК "Нафтогаз України" та Пенсійного фонду України насторожують особливо і потребують детального аналізу та перевірки компетентними органами.

З огляду на важливість порушених журналістами проблем та надзвичайно великі суми збитків, що могли бути нанесені державі через ухилення від сплати податків, зловживання монопольним становищем на ринку нафтопродуктів та при здійсненні операцій по доведенню до фіктивного банкрутства та фактичного викрадення в держави єдиного напівдержавного нафтопереробного заводу, прошу здійснити ретельну перевірку фактів, оприлюднених електронними засобами інформації, вжити вичерпних заходів для повернення реального контролю держави над Кременчуцьким НПЗ та унеможливлення подібних явищ в майбутньому.

 

          Додатки: Тексти публікацій в електронних ЗМІ - на 6 арк.

 

         З повагою

        Народний депутат України                                                  С.В.Гордієнко

Переглядів: 538 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz