null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2013 » Січень » 17 » С.Гордієнко: Мінекономрозвитку вважає плату з лубенчан за повірку лічильників «здирають» незаконно
20:57
С.Гордієнко: Мінекономрозвитку вважає плату з лубенчан за повірку лічильників «здирають» незаконно

"№ 3423-01/47504 від 18.12.2012 р.                               Верховна Рада України

Щодо повірки засобів обліку води

Мінекономрозвитку розглянуло лист Генеральної прокуратури України від, 07.11.2012 № 07/1/1-13818.12 стосовно депутатського запиту народного депутат України Гордієнка С. В., оголошеного на засіданні Верховної Ради України 16 жовтня 2012 року, про необхідність припинення порушення Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» щодо незаконного вимагання плати з періодичну повірку і обслуговування квартирних засобів обліку води надавачам послуг м. Лубни Полтавської області та повідомляє.

Частиною третьою статті 28 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» (далі - Закон) передбачено що порядок подання фізичними особами, що не є суб'єктами підприємницької діяльності, - власниками засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань якими використовуються для здійснені розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ воду) на періодичну повірку цих засобів та оплати за роботи, пов'язані з повіркої встановлюється Кабінетом Міністрів України. Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) зазначених засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок підприємств і організацій, я надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.

Відповідно до пункту 9 Правил надання послуг з централізованого опалені постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.02.2005 № 630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і  водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення» (далі - Правила), у квартирі (будинку садибного типу) роботи з установлення засобів обліку води і теплової енергії (далі - квартирні засоби обліку) проводяться спеціалізованою організацією, виконавцем, виробником чи постачальником за рахунок коштів споживача.

Квартирні засоби обліку беруться виконавцем на абонентський облік.

Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) квартирних засобів обліку проводяться за рахунок виконавця.

Пунктом 15 Правил передбачено, що засоби обліку води і теплової енергії, встановлені у квартирі (будинку садибного типу) та на вводі у багатоквартирний будинок, підлягають періодичній повірці.

Періодична повірка засобів обліку води і теплової енергії проводиться у строк, що не перевищує одного місяця. За цей час споживач оплачує відповідні послуги у такому порядку:

з централізованого постачання холодної та гарячої води - згідно із середньомісячними показаннями засобів обліку за попередні три місяці;

з централізованого опалення - згідно із середньомісячними показаннями засобів обліку за попередній опалювальний період.

У разі несправності засобів обліку води і теплової енергії, що не підлягає усуненню, плата за послуги з моменту її виявлення вноситься згідно з нормативам* (нормами) споживання.

Враховуючи вищезазначене, вважаємо, що вимоги до жителів м. Лубни Полтавської області щодо необхідності проводити повірку лічильників води за ї: власний рахунок, є такими, що суперечать статті 28 Закону.

Водночас, з метою врегулювання питання щодо періодичної повірки приладів обліку води та теплової енергії, що встановлені в будинках садибного тип, Мінрегіону України, який формує та забезпечує реалізацію державної політики сфері житлово-комунального господарства, житлової політики, благоустрої населених пунктів відповідно до Положення про Міністерство регіонального розвитку,    будівництва    та    житлово-комунального    господарства    України, затвердженого Указом Президента України від 31 травня 2011 року № 633, необхідно підготувати проект постанови Кабінету Міністрів України про внесення змін до пункту 9 Правил в частині проведення за рахунок виконавця періодичної повірки, обслуговування та ремонту (у тому числі демонтажу, транспортування та монтажу) засобів обліку води і теплової енергії, встановлених у будинках садибного типу, а також привести чинні нормативно-правові акти у сфері надання житлово-комунальних послуг у відповідність до вимог статті 28 Закону.

Одночасно інформуємо, що відповідно до Закону повірку засобів  вимірювальної техніки проводять уповноважені на її проведення територіальні органи, метрологічні центри, повірочні лабораторії підприємств, установ та організацій. Органом з уповноваження на проведення повірки засобів вимірювальної техніки є спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сфер метрології, яким є Мінекономрозвитку України відповідно до абзацу третього пункт) 1 Положення про Міністерство економічного розвитку і торгівлі України затвердженого Указом Президента України від 31.05.2011 № 634.

Повідомляємо, що підприємства, які зазначені у повідомленні КП «Лубни Водоканал», не були уповноважені на проведення робіт з повірки лічильників води. Проводити роботи з повірки лічильників уповноважене ДП «Полтавський регіональний науково-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації» яке належить до сфери управління Мінекономрозвитку.

З повагою,

Заступник Міністра економічного

розвитку і торгівлі України -

керівник апарату                                                              В.П.Павленко"


Переглядів: 440 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz