null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Жовтень » 17 » С.Гордієнко повторно звернувся до влади припинити брутальне порушення закону в м.Лубни при повірці лічильників води
23:57
С.Гордієнко повторно звернувся до влади припинити брутальне порушення закону в м.Лубни при повірці лічильників води

15.10.2012 р.                                                      ПРЕМ’ЄР - МІНІСТРУ  УКРАЇНИ

                                                             АЗАРОВУ М.Я. 

ГЕНЕРАЛЬНОМУ ПРОКУРОРУ

УКРАЇНИ

ПШОНЦІ В.П. 

МІНІСТРУ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ,

 БУДІВНИЦТВА ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО

 ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

БЛИЗНЮКУ А.М. 

ГОЛОВІ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ

ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

УДОВІЧЕНКУ О.В. 

ЛУБЕНСЬКОМУ МІСЬКОМУ ГОЛОВІ

ГРИЦАЄНКУ О.В.

 

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ

 

Про необхідність припинення брутального порушення Закону України «Про метрологію і метрологічну діяльність» щодо незаконного вимагання плати за періодичну повірку і обслуговування  квартирних засобів обліку води надавачами послуг  м. Лубни Полтавської області та повернення людям незаконно стягнутих коштів 

Шановні Миколо Яновичу, Вікторе Павловичу, Анатолію Михайловичу,

Олександре Васильовичу, Олександре Петровичу !

 

          На адреси жителів м. Лубни Полтавської області надходять «листи щастя», в яких їх зобов’язують провести повірку приладів обліку води. Виконати цю роботу, як зазначено в листах, має певна приватна організація.

          Звичайна процедура, яка врегульована Законом, стала жахом для лубенчан, а особливо одиноких  і немічних. Адже їм необхідно самотужки демонтувати, занести на повірку та потім встановити лічильники. Звичайно, абсолютна більшість людей цього самостійно зробити не може, тому повірка для кожної родини обходиться у «круглу копієчку».

          Сама постановка питання дивна і суперечить законодавству і здоровому глузду, бо виникає питання, чи може людина самостійно (не маючи відповідного допуску) зняти опломбований лічильник, відвезти на повірку, а також самостійно встановити і опломбувати? Чому таке допускає виконавча влада?

          Що каже законодавство про те, хто повинен виконувати повірку приладів обліку води та за чий кошт?

          П.3 статті 28 Закону України «Про метрологію і метрологічну діяльність» говорить:       «3. Порядок подання фізичними  особами,  що  не  є  суб'єктами підприємницької  діяльності,  -  власниками  засобів вимірювальної техніки  (результати   вимірювань   якими   використовуються   для здійснення  розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію,  газ і воду) на періодичну повірку цих  засобів та   оплати   за  роботи,  пов'язані  з  повіркою,  встановлюється Кабінетом Міністрів України. Періодична повірка, обслуговування та ремонт      тому  числі  демонтаж,  транспортування  та  монтаж) зазначених засобів вимірювальної техніки здійснюються  за  рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання».

          Постанова Кабінету Міністрів України № 630 від 21.02.2005 року « Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення» :  «п. 9  У квартирі (будинку садибного типу) роботи з  установлення засобів  обліку  води  і теплової енергії (далі - квартирні засоби обліку)  проводяться  спеціалізованою  організацією,   виконавцем, виробником чи постачальником за рахунок коштів споживача. Квартирні засоби  обліку  беруться виконавцем на абонентський облік. Періодична повірка,  обслуговування та ремонт (у  тому  числі демонтаж,  транспортування  та  монтаж)  квартирних засобів обліку проводяться за рахунок виконавця».

          П. 15 цієї постанови говорить: «15. Засоби обліку води  і  теплової  енергії, встановлені  у квартирі  (будинку  садибного типу) та на вводі у багатоквартирний будинок, підлягають періодичній повірці. Періодична повірка засобів обліку  води  і  теплової  енергії  проводиться  у  строк,  що не перевищує одного місяця.  За цей час споживач оплачує відповідні послуги у такому порядку:  з централізованого постачання  холодної  та  гарячої  води  - згідно   із   середньомісячними   показаннями  засобів  обліку  за попередні три місяці;  з  централізованого  опалення  -  згідно із середньомісячними

показаннями засобів обліку за попередній опалювальний період. У разі  несправності  засобів обліку води і теплової енергії, що не підлягає усуненню,  плата за послуги з моменту її  виявлення вноситься згідно з нормативами (нормами) споживання».

          П.29 « Споживач має право на:  5) установлення квартирних засобів обліку  та  взяття  їх  на абонентський облік;  6) періодичну повірку, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) квартирних засобів обліку».

          П.32. «32. Виконавець зобов'язаний: 4) контролювати установлені міжповіркові інтервали, проводити періодичну повірку квартирних засобів обліку, їх обслуговування та ремонт, у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж».

         З цього приводу я змушений звертатися повторно, бо влада продовжує потурати порушенню Закону.

          Прошу Вас, шановні Миколо Яновичу, Вікторе Павловичу, Анатолію Михайловичу, Олександре Васильовичу, Олександре Петровичу, дати  доручення вивчити ситуацію та невідкладно припинити брутальне порушення Закону, а не посилатися на підзаконні акти та повернути громадянам незаконно стягнуті суми коштів.

             Зволікання з розвязанням проблеми суттєво впливає на благополуччя сімей та шкодить авторитету державної влади.

             Про результати розгляду депутатського запиту прошу поінформувати мене у порядку, визначеному законодавством.

 

                Додаток:1  арк.

         З повагою

Народний депутат України                                     С.В.Гордієнко

Переглядів: 499 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz