null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Липень » 5 » С.Гордієнко просить Уряд підтримати селян Ялосовецької сільської ради Хорольського району щодо паювання землі
18:57
С.Гордієнко просить Уряд підтримати селян Ялосовецької сільської ради Хорольського району щодо паювання землі

На особистому прийомі громадян до народного депутата України С.Гордієнка звернулися депутати Ялосовецької сільської ради щодо порушення клопотання перед Уряджом і Академією аграрних наук щодо розпаювання землі і начання селянам земельних часток (паїв).

З трибуни Верховної Ради України народний депутат звернувся з вимогою дослухатися до голосу селян Полтавщини. Зокрема він сказава: « Мій виступ буде стосуватися проблем земель науки, яка є сьогодні предметом зловживань і зазіхань окремих груп і кланів, і долі селян, які багато років пропрацювали у цих господарствах, але в ході реформування не отримали земельних часток, паїв.

Депутати Ялосоветської сільської ради Хорольського району Полтавської області вкрай стурбовані ситуацією, яка склалася навколо тривалого не вирішення питання щодо можливості приватизації і розпаювання земель, які перебувають у постійному користуванні Державного підприємства "Дослідного господарства імені 9 січня Національної академії аграрних наук", у постійному користуванні якого на підставі державного акту перебувають земельні ділянки загальною площею 7 тисяч 628,65 га. До цього часу ці землі залишаються не розпайовані, не дивлячись на те, що у відповідності до статутних положень державне підприємство має право на передачу як певної частки майна, так і майнових прав, але лише з дозволу Національної академії аграрних наук України та за погодженням з Кабінетом Міністрів України. У даному господарстві працює 420 чоловік, а на території сільської ради проживає 513 пенсіонерів з числа колишніх працівників цього господарства, тобто понад 900 потенційних власників земельних часток, паїв, які багато років пропрацювали на землі, до цього часу залишаються несправедливо залишеними за бортом земельної приватизації. На протязі останніх років як робітникам дослідного господарства, так і пенсіонерам з їх числа ставилося питання про можливості розпаювання частини земель господарства або про їх часткову передачу в комунальну власність територіальних громад і сільської ради, але позитивно ці питання вирішені не були.

Відповідно до статті 5 Конституції України носієм суверенітету, єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та місцевого самоврядування. Тому депутати Ялосовецької сільської ради Хорольського району Полтавської області звертаються до Кабінету Міністрів, Національної академії аграрних наук з надією на практичне вирішення зазначеної проблеми і просять почути людей, щодо яких недосконале та поспішно народжене законодавство допускає соціальну несправедливість, нерівність конституційних прав та нерівність перед законом, наявність обмежень за ознаками місця роботи, що є недопустимим, оскільки це суперечить нормам Конституції України.

Прошу мій виступ вважати депутатським запитом до Кабінету Міністрів України і Національної академії аграрних наук. Дякую за увагу».

Також народним депутатом підготовлений відповідний депутатський запит до Прем’єр-міністра України, Міністра агрокпромислового комплексу і продовольствав, президента академії аграрних наук України.

 

 

Переглядів: 477 | Додав: hordienko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz