null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2014 » Листопад » 13 » С.Гордієнко: Влада усунулася від державного контролю за цінами на ліки
10:38
С.Гордієнко: Влада усунулася від державного контролю за цінами на ліки

Одним з факторів, які згубно діють на здоров’я хворої  людини є власне самі ліки, а конкретніше ціни на них.

Хвора людина відвідавши аптеку і побачивши, що ціни на окремі ліки подорожчали за останній час на 150-200% впадає в депресію, стає ще більш хворою, бо розуміє, що ефективне лікування для неї стає практично недоступне, через надзвичайно високі ціни на них, які кожного дня стрімко ростуть, …. а заробітні плати, пенсії соціальні виплати не лише не зростають, а втрачають свою купівельну спроможність, бо знецінюється гривня.

Як же  мала б реагувати на це влада? Безперечно зобов’язана, в першу чергу, нормалізувати соціально-економічну ситуацію в державі, посилити свою контролюючу роль за процесами, які відбуваються в тому числі і фармацевтичному ринку. На жаль держава і чиновники усунулися від цього. Провладні партії багато років відмовляються підтримувати ініціативи комуністів щодо державного контролю над цінами на товари і послуги першої необхідності та запровадження мораторію на підвищення цін. Вони вважають це не ринковими методами і підіграють тим, хто наживається на горі бідних людей.

Інша проблема, яку на мій погляд, має невідкладно вирішувати держава - це ліквідувати «перекос» в питаннях засилля в аптеках імпортних ліків (нині їх до 80 відсотків). Значна частина цих ліків могла б випускатися в Україні. Вони були б значно доступніші по ціні для хворих. Сьогодні купуючи закордонні ліки людина постійно переплачує за них, через ріст курсу валюти, за красиву упаковку, престижність іноземної фірми тощо.

Владі слід думати і над тим, як зменшити питому вагу імпортних субстанцій у ліках, що випускаються на наших підприємствах. Це дозволило б серйозно здешевити ліки вітчизняного виробництва.

В зоні постійної уваги влади має бути також якість ліків, а також спекулятивні маніпуляції фармацевтів у питаннях «оригінальні» вони продають ліки, чи «копії» (так звані дженерики), а часто просто підробки. Купуючи ліки люди ж думають, що вони платять, за «фірмовий оригінал», а виявляється це далеко не так.

Потребує покращення державна інформаційно-просвітницька політика, яка допоможе людям позбутися ілюзій на зразок «… дорожче, то значить краще,… якщо іноземне, то краще, ніж вітчизняне». Багато цікавих моментів прояснила б порівняльна інформація щодо цін на одні і ті ж ліки за кордоном і в Україні.

Низку проблем, які впливають на ціну ліків держава має вирішувати, через виважену податкову і митну політику.

Ринок ліків має бути також під постійним пильним наглядом  Антимонопольного комітету України.

На жаль, гіркі реалії сьогодення засвідчують, що влада втратила будь-який контроль над процесами, які відбуваються в фармацевтичній галузі і в першу чергу  за формуванням цін на ліки. Це дуже дошкульно б’є по більшості громадян України, які просто не мають коштів придбати потрібні медикаменти і вимирають.

Дуже часто представники влади самі займаються цим над прибутковим бізнесом і не бажають наводити лад у цій галузі з меркантильних інтересів. Хаос їм завжди на руку.

С.Гордієнко, народний депутат

    України УІ-УІІ скликань, КПУ

Переглядів: 404 | Додав: kommynist | Теги: КПУ, цены, лекарства, Гордиенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 friedrikch  
0
Хаос, который создан ими же самими. Но в отличии от предыдущих - эти, даже не пытаются как то с этим бороться. Или хотя бы создать вид борьбы...)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz