null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2013 » Лютий » 4 » Що чекати ошуканим членам кредитних спілок (на прикладі спілки «Добробут Полтавщини»)? Нацкомфінпослуг інформує
22:35
Що чекати ошуканим членам кредитних спілок (на прикладі спілки «Добробут Полтавщини»)? Нацкомфінпослуг інформує

23.01.13№82/15-3

Народний депутат України

Гордієнко С.В.

 

Щодо результатів розгляду

звернення від 06.11.2012 № 01

 

Шановний Сергію Володимировичу !

Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (далі - Нацкомфінпослуг), в межах компетенції, розглянуто Ваше звернення від 09.01.2013 №01 (вх. від 15.01.2013 №0016/3-4) щодо кредитної спілки «Добробут Полтавщини» (далі - Спілка), та повідомляється наступне.

Викладена у звернені інформація прийнята Нацкомфінпослуг до уваги.

Відповідно до наявної в Нацкомфінпослуг інформації Спілку було виключено Держфінпослуг з Державного реєстру фінансових установ та анульовано свідоцтво про реєстрацію фінансової установи, у зв'язку з чим застосування до Спілки заходів впливу з боку Нацкомфінпослуг, у межах повноважень, не вбачається можливим.

ГІри цьому, прийняте рішення про виключення Спілки з Державного реєстру фінансових установ не звільняє її від обов'язку виконання раніше взятих зобов'язань перед вкладниками щодо повернення коштів, розміщених на депозитних рахунках.

Також повідомляємо, що Нацкомфінпослуг вживаються заходи щодо формування списку вкладників проблемних кредитних спілок. Для вирішення питань, порушених у зверненні пропонуємо повідомити заявників про можливість звернення до громадської приймальні Нацкомфінпослуг для внесення до зазначеного списку.

Телефон громадської приймальні Нацкомфінпослуг: 099 224 56 97, 097 327 54 19 (Понеділок, Середа: з 10:00 до 16:00).

При цьому, Нацкомфінпослуг для Громадської приймальні визначені окремі напрямки роботи, що мають на меті додатково до заходів, що вживаються в межах повноважень Нацкомфінпослуг, оперативно вирішувати питання щодо організації прийому громадян, надання інформаційної допомоги, в тому числі про права та способи захисту інтересів споживачів фінансових послуг в межах компетенції та повноважень Нацкомфінпослуг, моніторингу громадської думки, систематизації пропозицій стосовно покращення функціонування ринків небанківських
фінансових послуг для їхнього врахування у регуляторній та нормотворчій діяльності Нацкомфінпослуг та особливого уважного ставлення до розгляду та вирішення проблем тих громадян, які потребують соціального захисту та підтримки.

Сьогодні на шляху впровадження реформ у Нацкомфінпослуг виникає ряд проблемних питань, які не можуть бути вирішенні самостійно, вони потребують уваги не тільки з боку Нацкомфінпослуг, а й інших органів державної влади. Важливими проблемами, які ускладнюють діяльність Нацкомфінпослуг є: відсутність законодавчої бази, яка б ефективно і у повному обсязі захищала права та інтереси членів кредитних спілок, та відсутність грошових коштів для компенсації вкладів членів проблемних кредитних спілок.

Враховуючи те, що на сьогодні здійснення державою компенсаційних виплат в частині коштів, залучених у вигляді внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки законодавством не передбачено, врегулювання відносин щодо виконання кредитною спілкою зобов'язань за відповідними договорами може бути здійснено в судовому порядку.

Разом з тим, повідомляємо, що Нацкомфінпослуг направило пропозиції до відповідних державних органів щодо необхідності вироблення узгодженої позиції стосовно механізму відшкодування вкладів членам кредитних спілок із залученням до опрацювання зазначеного питання разом з Нацкомфінпослуг, Міністерства фінансів України, Національного банку України, Координаційного центру з упровадження економічних реформ, Міністерства юстиції України, Міністерства внутрішніх справ України.

Зараз, відповідно до Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», Нацкомфінпослуг розробляє нормативну базу, згідно якої буде поліпшений захист клієнтів фінансових установ.

Так, завданням Нацкомфінпослуг є внесення змін до законодавства щодо необхідності реформування та розвитку національної системи кредитної кооперації, у тому числі удосконалення системи державного регулювання і нагляду за діяльністю кредитних спілок, запровадження дієвих механізмів виведення неплатоспроможних кредитних спілок із ринку фінансових послуг, запровадження системи підтримання фінансової стабільності кредитних спілок та забезпечення дотримання ними правил поведінки на ринку фінансових послуг тощо.

Нацкомфінпослуг уважно вивчає та аналізує всі звернення стосовно ситуації, яка склалася на ринку кредитних спілок. В подальшому звернення будуть узагальнені і враховані в роботі Нацкомфінпослуг і використані в процесі вдосконалення законодавчої та нормативної бази.


З повагою

Голова                                                          А Стасевський

 

Переглядів: 849 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz