null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2011 » Грудень » 6 » Акції протесту «чорнобильців» мають сприяти відстороненню від влади великого капіталу
16:17
Акції протесту «чорнобильців» мають сприяти відстороненню від влади великого капіталу
Виступ у Верховній Раді України

Шановний головуючий! Шановні співввічизники!


            Завершилися вибори до Державної Думи Російської Федерації на яких наші товариші по боротьбі, комуністи Росії досягли великого успіху, фактично подвоївши своє представництво у вищому законодавчому органі держави з чим ми їх щиро вітаємо.

            Боротьба трудящих Росії надихає і наших людей. Протестні виступи афганців, чорнобильців, дітей війни, ветеранів, пенсіонерів, інших категорій населення, які найвідчутніше постраждали в результаті ліберальних реформ, тотального урізування соціальних пільг та програм, вимагають від усього суспільства серйозного аналізу і осмислення.

             Ці акції - пряме продовження тих, які проводили і проводять комуністи, наполегливо і послідовно відстоюючи життєві інтереси людини праці. Право на працю й гідну зарплату, на відпочинок, на безплатне медичне обслуговування й освіту, на заслужену пенсію, доступні ціни і низькі комунальні тарифи - це те, що було знищене з руйнуванням соціалізму і встановленням в Україні диктатури капіталу і кримінальної буржуазії. Двадцять довгих років буржуазія цинічно глумиться над «роботягами».  

           Двадцять довгих років трудящі вели боротьбу,  неорганізовано і розрізнено. Шахтарі, вчителі, пенсіонери, студенти, малі підприємці та інші категорії громадян відстоювали, як правило, лише свої особисті або вузькогрупові інтереси, забуваючи про товаришів, які теж дуже потерпають від жахіть капіталізму. Головного, ключового питання класової боротьби - зміну режиму і політичної системи - протестуючі не порушують.

              Ось чому Компартія так жорстко ставить питання про негайну зміну політичної системи і перехід повноти влади у руки народу. Двадцять довгих років комуністи невтомно повторюють трудящим України: «Піднімайтеся на боротьбу проти капіталістичного рабства! Об'єднуйтеся й організовуйтеся! Не давайте себе обдурити дешевою демагогією і заспокоїти дрібними подачками, які відберуть на наступного ж дня! Позбудьтеся страху перед експлуататорами, бо вам нічого втрачати, окрім своїх ланцюгів!»

              Нині  біля стін Верховної Ради, Кабінету Міністрів, на площах міст і сіл наші товариші вимагають, щоб влада відмовилася від злочинних зазіхань на заслужені пільги.

              У відповідь наляканий режим вдався до відвертих репресій, розраховуючи в зародку знищити волю трудового народу до опору. На жаль у цій боротьбі є перша людська жертва - донецький шахтар-пенсіонер Геннадій Конопльов.

             Афганцям, чорнобильцям, дітям війни, ветеранам, які ціною свого здоров'я врятували, захистили й відбудували Батьківщину, сьогодні дуже важко. Вони знову на передовій. Тому Комуністична партія України закликає всіх трудящих підтримати їхні справедливі вимоги. Наша сила - в організованості й солідарності! У всіх трудящих - спільні інтереси! Діючи разом, відчуваючи лікоть соратника по боротьбі, ми вже сьогодні зможемо примусити буржуїв рахуватися з думкою людини праці!

              Однак цього мало. Від соціально-економічних вимог необхідно переходити до політичних. Важливо зрозуміти: доки влада залишається в руках великого капіталу, радикальних змін на користь трудящих не буде. Українська буржуазія досі має можливість безкарно коїти свої жахливі злодіяння тому, що відгородилася від знедолених громадян країни бронею капіталістичної держави, яка спирається на силу і обман. У її арсеналі - розгалужена мережа підконтрольних засобів масової дезінформації, силові структури, міліція, прокуратура, суди використовуються  для того, щоб залякати трудящих, придушити протестні настрої.

              Головна зброя буржуазії - обман. Тому не дати себе обдурити - найважливіше завдання для всіх, хто став на шлях боротьби за соціальну справедливість. Лише об'єднавши свої сили, уже в наступному році, на парламентських виборах, ми зуміємо вирвати владу з рук знахабнілих експлуататорів.

              Питання про владу - ключове питання поточного моменту. Компартія України розробила і винесла на суд громадськості антикризову програму. Ми запропонували реальну програму соціально-економічного відродження країни і готові взяти на себе відповідальність за її реалізацію. Приєднуйтеся до нашої боротьби! Без боротьби немає перемоги!

Дякую за увагу.


Переглядів: 540 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz