null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Травень » 20 » ДП "Нафком-Агро" не розрахувалося з селянами за використання земельних паїв: позиція влади
12:12
ДП "Нафком-Агро" не розрахувалося з селянами за використання земельних паїв: позиція влади

«14.05.12№3344/01-12  Народному депутату України Гордієнку С.В.  Шановний Сергію Володимировичу!

На Ваш депутатський запит, оголошений на засіданні Верховної Ради України 13.04.2012, обласна державна адміністрація повідомляє наступне.

У Лубенському та Хорольському районах ТОВ „Нафком-Агро" укладено договори оренди земельних паїв на загальну площу біля 10,0 тис. га. Розмір орендної плати становить 3,5% вартості землі, визначеної відповідно до законодавства.

У жовтні, листопаді та грудні місяці 2011 року орендар пропонував власникам земельних паїв у рахунок орендної плати цукор та зернову продукцію. Але в переважній більшості селяни відмовлялися отримувати запропоновану продукцію в зв'язку з тим, що вона видавалась по завищених цінах.

Багато селян у 2011 році не отримали орендну плату за землю і змушені були звертатись до органів державної виконавчої влади за допомогою в вирішенні цього питання.

Згідно з чинним законодавством органи державної виконавчої влади не наділені повноваженнями безпосередньо втручатися в договірні земельні орендні відносини між селянами та ДП „Нафком-Агро".

Лубенською райдержадміністрацією в січні поточного року були проведені сходки орендодавців землі в селах Березівка, Оріхівка, Новооріхівка, Шершнівка та інших, на яких орендодавцям землі роз'яснено їх земельні права та рекомендовано при необхідності звернутись до судової гілки влади для вирішення питання витребування заборгованої орендної плати. Крім цього, Лубенська райдержадміністрація 25.01.2012 звернулась з поданням до Лубенської міськрайонної прокуратури з проханням перевірити факти     порушення    чинного    законодавства    в    процесі    договірних орендних земельних відносин між ДП „Нафком-Агро" та селянами Лубенського району. В січні 2012 року керівника підприємства Білашова В.Д. було запрошено на засідання комісії по сплаті податків та недопущенню заборгованості по заробітній платі Лубенської райдержадміністрації, в ході якої він надав запевнення, що розрахунок по орендній платі за земельні паї за 2011 рік буде проведено в повному обсязі протягом першого півріччя цього року.

Вжиті райдержадміністрацією заходи дали певний результат. Підприємство виплатило селянам орендну плату за 2011 рік на 48% до належного за договорами оренди землі (в основному цукром по ціні 8 грн. за один кілограм та кукурудзою по ціні 1600 грн. за одну тонну). Білашов В.Д. запевняв селян і владу, що розрахунок по орендній платі за земельні паї буде проведено в повному обсязі, в тому числі, готівкою. Але обіцянки ДП „Нафком-Агро" не виконало.

У квітні 2012 року ДП „Нафком-Агро" уклало договір про співпрацю з ТОВ „Індустріальна молочна компанія". Фактично ТОВ „Індустріальна молочна компанія" має намір стати в найближчій перспективі орендарем тих земель, що до тепер використовувало ДП „Нафком-Агро". Керівник ТОВ „Індустріальна молочна компанія" Дяченко М.Г. повідомив, що зараз відбувається перевірка стану розрахунків по орендній платі ДП „Нафком-Агро" за попередні роки. Після цього ТОВ „Індустріальна молочна компанія" виплатить селянам всі заборговані ДП „Нафком-Агро" кошти.

Повідомляємо, що питання виплати заборгованої орендної плати за земельні паї в ДП „Нафком-Агро" знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації до остаточного вирішення. З повагою голова обласної державної адміністрації  О.В.Удовіченко".

Правоохоронні і контролюючі органи "продовжують вивчати" ситуацію....

Переглядів: 2960 | Додав: hordienko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz