null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Січень » 20 » Лауреатом премії імені С.А. Ковпака став комуніст, помічник-консультант народного депутата України С. Гордієнка Олег Фещенко
18:18
Лауреатом премії імені С.А. Ковпака став комуніст, помічник-консультант народного депутата України С. Гордієнка Олег Фещенко
 Фещенко Олег
 12 січня відбулося засідання журі обласної премії імені С.А. Ковпака, заснованої Полтавською обласною радою з метою сприяння військово-патріотичному вихованню молоді. Члени журі ознайомилися з матеріалами, поданими на здобуття премії, розглянули діяльність претендентів.

Лауреатом премії  у номінації «Військова звитяга» став  - Фещенко Олег Володимирович, голова громадської організації «Об’єднання ветеранів війни та військових конфліктів «Бойове братство», полковник запасу, учасник бойових дій в Афганістані, помічник-консультант народного депутата Сергія Гордієнка (на громадських засадах) за активну військово-патріотичну роботу з молоддю.

У поданні для нагородженя говориться: « Після закінчення військового училища служив у складі повітряно - десантних військ. Здійснив 168 стрибків з парашутом з військово-транспортної авіації, з них більше 50 стрибків з реактивної авіації (ІЛ-76). Інструктор парашутно-десантної підготовки. У 1985 – 1987 роках виконував інтернаціональний обов’язок на території Афганістану у складі 103-ої дивізії ПДВ (Вітебська).

Полковник запасу, ветеран військової служби (35 років вислуги), ветеран війни – учасник бойових дій. Нагороджений орденами "Червона зірка”, "За службу Батьківщині в ЗС СРСР” III ступеню, "За мужність” III ступені, знаком "За розмінування”, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, знаком ЦК ВЛКСМ «Військова доблесть», медаллю "За заслуги перед містом” та багатьма іншими ювілейними медалями України і Російської Федерації.

Громадська організація «Об’єднання ветеранів війни та військових конфліктів «Бойове братство» надає всебічну підтримку членам Об’єднання та їх сім’ям, чимало уваги приділяє патріотично-виховній роботі серед учнів і студентів. Спільні заходи за участі ветеранів та молоді спрямовані на збереження історичної правди про події минулих років. Це стосується не лише Великої Вітчизняної війни, а й війни в Афганістані, адже дуже часто ті події сьогодні трактують дещо викривлено.

Діяльність Фещенка Олега Володимировича з організації роботи «Об’єднання ветеранів війни та військових конфліктів «Бойове братство» є яскравим прикладом належного патріотичного виховання молоді з використанням історичної спадщини Великої Вітчизняної війни, бойових традицій старших поколінь. 

… згуртував навколо себе кращих із кращих ветеранів Збройних Сил та інших військових формувань. До «Об’єднання ветеранів війни та військових конфліктів «Бойове братство» входять більше 400 ветеранів, серед яких є учасники Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій в В’єтнамі, Єгипті, Афганістані, Югославії, Косово, Іраці, Ліберії та інших країнах світу. Серед членів «Об’єднання ветеранів війни та військових конфліктів «Бойове братство» є ветерани спецпідрозділів та правоохоронних органів, ветерани космічної галузі, ті, хто безпосередньо відправляв в космос космонавтів, та ті, хто був в числі перших при ліквідації аварії на ЧАЕС. Організація добре відома в Кременчуці, а її гасло «Наша сила – в єднанні» самі побратими доповнюють ще й словами «В єднанні та роботі на користь громади».

…був одним із ініціаторів та безпосередньо приймав участь у розробці проекту та будівництві меморіального комплексу (Алеї Слави та пам’ятнику) "На Афганской тропе” у парку Воїнів-Інтернаціоналістів м.  Кременчука, який увіковічив пам’ять 20-ти кременчужан, загиблих у Афганістані. На відкритті меморіального комплексу 29 вересня 2004 року (приуроченного Дню визволення міста Кременчука) разом із іншими запрошеними поважними гостями був присутній Голова комітету у справах воїнів – інтернаціоналістів при Раді голів урядів СНД Герой Радянського Союзу Руслан Аушев, який відмітив, що даний меморіальний комплекс є найкращим на теренах СНД.  

За ініціативи  та при його безпосередній участі 15 лютого проводяться вечори пам’яті загиблих воїнів в Афганістані, присвячені річниці виводу військ із Афганістану. 

…бере активну участь в проведенні циклу заходів з нагоди святкування Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Заходи проходять під гаслом «Ніхто не забутий, ніщо не забуто», основною метою яких є активізація громадського суспільства, патріотичне виховання молодого покоління, збереження пам’яті про захисників Вітчизни, шанобливого ставлення до старшого покоління.

…є засновником і організатором унікального за своїм змістом, єдиного на теренах Полтавської області Фестивалю-конкурсу патріотичної пісні «Про подвиги, про доблесть, про відвагу», присвяченого визволенню України від фашистських загарбників. 

Патріотизм, вважає Олег Володимирович – це поняття, що означає любов до Батьківщини, готовність захищати її від ворогів, зародилося в глибинах віків. Патріотизм завжди жив у серцях наших предків. Згадаймо хоча б слова Івана Котляревського:
                      Де общеє добро в упадку,
                      Забудь отця, забудь і матку,
                     Лети повинність ісправлять…
                     Любов к отчизні де героїть,
                     Там сила вража не устоїть,
                     Там грудь сильніша од гармат…

Створивши в 2005 році громадську організацію «Об’єднання ветеранів війни та військових конфліктів «Бойове братство», залучивши в її ряди своїх однодумців, Фещенко Олег Володимирович не чекає вказівок зверху, не жде що хтось прийде та буде займатись військово-патріотичним вихованням, а сам із своїми ветеранами-однодумцями добрими справами відроджує патріотичне  виховання кременчуцької молоді, взявши за основу цієї благородної роботи гасло десантників – «Ніхто крім нас!».

Урочисте нагородження лауреатів обласної премії імені С.А. Ковпака відбудеться у День захисника Вітчизни.

Обласний комітет Компартії України щиро вітає  О.В.Фещенка та бажає йому, родині і всім бойовим побратимам усіляких гараздів і нових перемог.
                             
                                                               Прес-служба Полтавського обкому КПУ.

Переглядів: 704 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz