null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Травень » 20 » Миргородський КХП №1: чи захищає інтереси держави і працівників влада?
14:37
Миргородський КХП №1: чи захищає інтереси держави і працівників влада?

" 6093/0/2-12 від 14.05.12  Народному депутатові України    С. В. ГОРДІЄНКУ

Шановний Сергію Володимировичу! Розглянувши Ваш запит щодо недопущення руйнації дочірнього підприємства "Миргородський комбінат хлібопродуктів № 1" Державної акціонерної компанії "Хліб України" (далі - підприємство), повідомляємо.

Відповідно до підпункту 5.4 Статуту підприємства директор здійснює безпосереднє керівництво підприємством, вирішує питання його діяльності, у тому числі забезпечує дотримання законодавства про працю та соціальне страхування.

Державна акціонерна компанія "Хліб України" (далі - Компанія) здійснює контроль за діяльністю підприємства лише в межах повноважень, визначених його Статутом та законодавством.

Згідно з підпунктом 5.3 Статуту підприємства Компанія визначає основні напрями діяльності підприємства, затверджує його плани, звіти та річні результати діяльності, надає дозволи на здійснення операцій з розпорядження майном підприємства тощо.

Підприємство не провадить активної виробничої діяльності і, як наслідок, має кредиторську заборгованість, в тому числі з виплати заробітної плати.

Господарським судом Полтавської області порушено 22 липня 2005 р. провадження у справі № 18/145 про банкрутство підприємства.

Відповідно   до    вироку   Миргородського    міськрайонного   суду  Полтавської області від 6 липня 2011 р. у справі № 1-28/2011 наказом Компанії від 1 вересня 2011 р. № 237 Опанасенка І. І. звільнено з посади директора підприємства на підставі пункту 8 статті 40 Кодексу законів про працю України, а наказом Компанії від 2 вересня 2011 р. № 238 директором  підприємства призначено Кучеренка О. В.

Разом з тим на проведеному в квітні 2012 р. засіданні економічної ради  Компанії щодо підсумків діяльності підприємства за 2011 рік та напрямів покращення його діяльності у 2012 році наголошено на вжитті підприємством дієвих заходів до погашення заборгованості з виплати заробітної плати, перед Пенсійним фондом України та державним бюджетом.

З огляду на порушення справи про банкрутство підприємства питання щодо відновлення його платоспроможності, виробництва та погашення заборгованості з виплати заробітної плати можливо врегулювати шляхом проведення судових процедур відновлення платоспроможності боржника, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

З метою стабілізації ситуації на підприємстві та відновлення його платоспроможності постійно вживаються відповідні заходи, зокрема Компанія надала у квітні ц. р. підприємству цільову безвідсоткову позику в розмірі 163 тис. гривень для часткового погашення заборгованості з виплати заробітної плати. З повагою Прем"єр-міністр України   Микола Азаров".

"27.04.12 № 37-11-5-8/7175 Народному депутату України Гордієнку С.В. Шановний Сергію Володимировичу!

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 18.04.2012 № 15582/1/1-12 Мінагрополітики України розглянуло Ваше звернення від 10.04.2012 № 1517 та повідомляє наступне.

Відповідно до підпункту 5.4 Статуту ДП ДАК "Хліб України" "Миргородський комбінат хлібопродуктів № 1" директор підприємства здійснює безпосереднє керівництво підприємством, вирішує всі питання його діяльності, у тому числі забезпечує дотримання законодавства про працю та соціальне страхування.

Компанія може здійснювати контроль за діяльністю дочірнього підприємства лише в межах повноважень, визначених статутними документами та чинним законодавством.

Компетенція Компанії зазначена в підпункті 5.3 Статуту дочірнього підприємства, до якої, зокрема, віднесено визначення основних напрямків діяльності підприємства, затвердження планів та звітів, надання дозволу на здійснення операцій по розпорядженню майном підприємства, визначених цим Статутом, та в межах чинного законодавства, затвердження річних результатів діяльності підприємства.

Останні роки ДП ДАК "Хліб України" "Миргородський КХП № 1" не здійснює активної виробничої діяльності, має збитки від господарської діяльності. Припинення виробничої діяльності та виникнення кредиторської заборгованості, в тому числі із заробітної плати, пов'язане із системною неплатоспроможністю підприємства, що визнано Господарським судом Полтавської області, який ухвалою від 22.07.2005 порушив провадження у справі № 18/145 про банкрутство ДП ДАК "Хліб України" "Миргородський КХП№1".

Стосовно стану справ на ДП "Миргородський КХП № 1" та про вжиття заходів ДАК «Хліб України» як органом управління дочірнім підприємством у 2009-2012 роках неодноразово надсилалась інформація Миргородській міській раді Полтавської області.

За вироком Миргородського міськрайонного суду Полтавської області від 06.07.2011 у справі № 1-28/2011 наказом ДАК "Хліб України" від 01.09.2011  № 237-К звільнено 01 вересня 2011 року Опанасенка І.І. з посади директора ДП ДАК "Хліб України" "Миргородський комбінат хлібопродуктів № 1" на підставі пункту 8 статті 40 КЗпП України.

Наказом ДАК "Хліб України" від 02.09.2011 директором ДП ДАК "Хліб України" "Миргородський комбінат хлібопродуктів № 1" призначено Кучеренка Олександра Валентиновича.

У квітні 2012 р. проведено засідання Економічної ради Компанії за участю директора ДП ДАК "Хліб України" "Миргородський комбінат хлібопродуктів № 1" Кучеренка О.В. з питань підсумків діяльності підприємства за 2011 рік та пропозицій щодо діяльності у 2012 році, на якому було наголошено на вжитті дієвих заходів щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати, заборгованості перед Пенсійним фондом України та держбюджетом.

Станом на 20.04.2012 провадження по справі про банкрутство дочірнього підприємства триває. Зважаючи на порушення справи про банкрутство, відновлення платоспроможності ДП ДАК "Хліб України" "Миргородський КХП № 1", відновлення виробництва на підприємстві та погашення заборгованості із заробітної плати є можливим через використання судових процедур відновлення платоспроможності боржника, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постійно вживаються заходи щодо стабілізації ситуації на підприємстві та відновлення його платоспроможності, зокрема, ДАК "Хліб України" 12.04.2012    було надано дочірньому підприємству цільову безпроцентну позику в розмірі 163 000 грн для часткового погашення заборгованості із зарплати. З повагою Перший заступник Міністра М.Д.Безуглий".

"7.05.12 №07-3621-12 Народному депутату України Гордієнку С.В.  Шановний Сергію Володимировичу !

Прокуратурою області розглянуто Ваше звернення від 10.04.12, яке надійшло з Генеральної прокуратури України, подане в інтересах працівників ДП ДАК «Хліб України» «Миргородського комбінату хлібопродуктів № 1» щодо невиплати заробітної плати, рейдерського захоплення підприємства та з інших питань.

Проведеною перевіркою встановлено, що органами прокуратури області з даних питань вживаються дієві заходи реагування направлені на поновлення порушених прав громадян - працівників підприємства та захисту інтересів держави.

Так, упродовж 2008 - 2012 р.р. Миргородською міжрайонною прокуратурою порушено 4 кримінальні справи за фактами безпідставної невиплати заробітної плати, розтрати майна у великих розмірах, зловживання службовим становищем керівниками вказаного підприємства (Опанасенком І.І., Паламарчуком В.А.), з них: три справи направлено до суду з обвинувальним висновком. За результатами судового розгляду вказаних посадових осіб засуджено.

В провадженні Миргородської міжрайонної прокуратури перебуває кримінальна справа порушена 12.04.12 за фактом невиплати заробітної плати в сумі 907720 грн. за ч.І ст. 175 КК України. У ході досудового слідства відшкодовано 166 тис. грн.

Упродовж 2010-2012 р.р. вживалися заходи представницького, характеру. Так, в порядку наказного провадження в інтересах працівників підприємства, до Миргородського міськрайсуду направлено 151 заяву про видачу судового наказу щодо стягнення нарахованої, але невиплаченої заробітної плати на загальну суму 318 тис. грн. Судом вимоги прокурора задоволено, на даний час рішення реально виконано на суму 223 тис. грн.

Рішенням Миргородського міськрайонного суду від 20.09.10 задоволено адміністративний позов міжрайонного прокурора про стягнення з ДП ДАК «Хліб України» 1.1 млн. грн. на користь Управління Пенсійного фонду України у м. Миргороді та Миргородському районі.

Проведеною перевіркою в частині доведення підприємства до банкрутства з'ясовано, що ухвалою господарського суду Полтавської області від 22.07.05 за заявою ТОВ «Техуніверсал» в порядку ст.11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» порушено провадження у справі про банкрутство відносно ДП ДАК «Хліб України» «Миргородський комбінат хлібопродуктів № 1» та ухвалою вказаного суду від 22.06.08 розпочато процедуру розпорядження майном.

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 30.08.07 замінено кредитора-ТОВ «Техуніверсал» (м. Одеса) на ТОВ «Центр бізнесу» (м. Київ) та ухвалою від 12.01.10 затверджено реєстр вимог кредиторів ДП ДАК «Хліб України» «Миргородський комбінат хлібопродуктів № 1».

05.03.10 обрано комітет кредиторів у складі державних органів та ТОВ^ «Центр бізнесу» (представник останнього голова).

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 27.04.10 арбітражним керуючим призначено Борових Р.Л.

Засновником ДП ДАК «Хліб України» «Миргородський комбінат хлібопродуктів № 1» є Державна акціонерна компанія «Хліб України». Крім цього, підприємство створено на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 15.11.97 № 1218 «Про прискорення приватизації хлібоприймальних і хлібозаготівельних підприємств» у зв'язку з реорганізацією державного підприємства Миргородський комбінат хлібопродуктів № 1 та входить до переліку об'єктів держаної власності, які не підлягають приватизації.

Провадження у справі про банкрутство може бути припинено шляхом укладання між сторонами мирової угоди. У разі відсутності пропозицій щодо укладання мирової угоди у справі, вона підлягає припиненню.

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 12.10.10 припинено провадження у справі відносно ДП ДАК «Хліб України» «Миргородський комбінат хлібопродуктів № 1».

Постановою Харківського апеляційного господарського суду від 30.11.10 вищевказану ухвалу господарського суду Полтавської області, скасовано, справу направлено для розгляду до господарського суду Полтавської області.

Ухвалою  господарського  суду  Полтавської  області  від  21.04.11 зобов'язано розпорядника майна скликати збори комітету кредиторів ,а. розглянути питання щодо можливості укладання мирової угоди.

Комітетом кредиторів 17.05.11 прийнято рішення про її укладання у справі про банкрутство ДП ДАК «Хліб України» «Миргородський комбінат хлібопродуктів № 1».

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 29.11.11 відмовлено в затвердженні мирової угоди, укладеної між боржником та кредиторами в особі голови комітету та схваленої рішенням комітету кредиторів від 14.11.11; припинено провадження у справі; припинено дію мораторію введеного ухвалою Господарського суду Полтавської області від 22.07.05, оскільки кредитори в особі представників відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, Управління Пенсійного фонду України у м. Миргороді та районі, Миргородської ОДПІ та ДАК «Хліб України» заперечили проти її укладання у зв'язку із невідповідністю діючому законодавству, непогашенням заборгованості тощо.

ТОВ «Центр бізнесу» 02.02.12 подало апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції, в якій просило його скасувати, затвердити мирову угоду з посиланням на порушення судом норм матеріального та процесуального права.

Постановою Харківського апеляційного господарського суду від 20.02.12 апеляційна скарга задоволена частково, справу направлено до господарського суду Полтавської області.

На даний час порушень в діяльності арбітражного керуючого не встановлено.

Одночасно повідомляю, що упродовж 2010-2012 р.р. до правоохоронних органів Миргородського району заяви та повідомлення про силове (рейдерське) захоплення підприємства не надходили, а тому рішення» в порядку ст. 97 КПК України, не приймались.

На даний час підстави для вжиття додаткових заходів реагування відсутні. З повагою Прокурор області   А.Миронов".

Переглядів: 1228 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz