null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2011 » Грудень » 27 » «… Почем опиум для народа?»
23:51
«… Почем опиум для народа?»
 …Остап наклонился к замочной скважине, приставил ко рту ладонь трубой и внятно сказал: - Почем опиум для народа?  За дверью молчали. 
                                                                                                (И.Ильф, Е.Петров.
                                                                                        «Двенадцать стульев»).
З легкої руки знаменитих гумористів вислів «почем опиум для народа?» знає кожний. Згадаймо і ми його перед початком виборчої кампанії 2012 року. А привід для цього є. Як гриби після дощу з’являються на Полтавщині організації, які, використовуючи тяжке життя людей, хочуть їх «одарити» кілограмом гречки, локшини, чи іншого харчу. А що їм потрібно на заміну від людей?

З проханням прокоментувати це «унікальне» для нашого суспільства явище ми звернулися до народного депутата фракції Компартії у Верховній Раді України, другого секретаря обласного комітету КПУ С.В.Гордієнка?

-Сергію Володимировичу, чим викликана активність окремих громадських об’єднань, осіб і політичних партій в районах Полтавщини? З якою метою витрачаються, де беруться такі серйозні фінансові ресурси, зокрема, хоча б у Громадського об’єднання «Моя Полтавщина», яке задекларувало проведення ряду соціальних програм? 

-Де беруться? Нехай про це скажуть вони самі. А чим викликана активність? Звичайно не турботою про найбільш знедолених, а тим, що наближаються вибори до Верховної Ради України. Влада, заздалегідь розподіливши виборчі округи і об’єднавши зусилля з великим і дуже великим капіталом, вже давно розпочали виборчу кампанію. Технології, які використовуються, не нові – гречка, екскурсії, концерти і інше. Це мало успіх серед довірливих громадян на минулих виборах до рад різних рівнів та «мерів» міст. За декілька кілограмів гречки чи локшини «дуже добрі дяді» фактично купляли владу у столиці та інших містах України, а потім «драли» з людей останню шкіру і мали мільйони через підвищення цін, тарифів, відміну пільг, доступ до землі, бюджетних коштів, комунальної власності тощо. Люди за свою довірливість і через ті пайки втрачали фактично все.

Щодо сум витрат, то за інформацією, що «гуляє» в інтернеті і експертному середовищі кожному такому кандидату, який за розрахунками влади і бізнесу має «завоювати» округ, виділено по 2-3 млн. доларів.

Парадокс! Кажемо, що в державі немає коштів на пенсії і соціальні виплати чорнобильцям, дітям війни і іншим категоріям, а тут мільйони доларів на кожний виборчий округ.

Дивлячись на розмах, з яким ведеться робота, орендовані офіси, штати працівників штабів (в кожному районі чи селі волонтери-агітатори) з високою заробітною платою, палатки, автобуси, продуктові набори, газети, друкована продукція, екскурсії напевно це близьке до правди.

Все це фінансується за рахунок самих людей, яким платяться низькі зарплати, пенсії, ліквідовуються соціальні виплати, вкрадене з бюджету. Перефразовуючи відоме, хочу сказати – «людським салом по їхній же шкірі». Зате люди раді, …нарешті «облагодєтєльствували».

Ті, хто в такий спосіб дурить людей, іде до парламенту, щоб захищати інтереси, писати закони, вирішувати справи на користь багатіїв і влади. На цю роль влада і бізнес підшукує вигідних їм людей, яких раніше мало знали жителі регіону, щоб говорити нам про нове обличчя політики. Але чи це так, давайте замислимось?

- Людям безкоштовно надходить «головний» тижневик області «Просто районка». В ній фігурують різні особистості і, зокрема, лідер Громадського об’єднання «Моя Полтавщина» молода, симпатична людина – Володимир Пилипенко. Ім’я це нове для громадян наших районів. Хто він? Що ви можете сказати про нього, або інших представників цього об’єднання?
- Напевно за детальним роз’ясненням вам краще звернутися до самого Володимира Пилипенка та тих осіб, кого ви бачите на шпальтах.. Знаю лише те, що В.Пилипенко - народний депутат України. Не зрозуміло, чого він цього не вказує в газетах і інших матеріалах? А також те, що був обраний до нинішнього парламенту по багатомандатному загальнодержавному округу за списками "Блоку Юлії Тимошенко", а нині «подався» з іншими колегами до «позафракційних», багато яких, як правило, підтримують владу.

Мені, як комуністу, особисто не до вподоби така політична непостійність. Тільки «запахло смаленим» і … до іншого табору.

Також не розумію, як можна говорити про соціальні ініціативи і благодійність, а в той же час, голосувати у Верховній Раді за підвищення пенсійного віку, фактичне позбавлення пільг багатьох категорій людей (законопроект № 9127), Державний бюджет на 2012 рік, де в Прикінцевих положеннях виписані фактично норми відомого законопроекту (№ 9127), який став причиною «штурму» Верховної Ради України, про ринок земель тощо.

Щоб не бути голослівним пропоную усім бажаючим уважно подивитися, як голосував названий мною депутат за згадані законопроекти на офіційному веб - сайті Верховної Ради України (http://portal.rada.gov.ua)і вам стане зрозумілішою «любов» до соціальних проблем простих людей.

Про інших представників цього громадського об’єднання і справжні наміри дуже добре знають в кожному регіоні. Їх мета і завдання однакові.

Подумайте самі, чи можуть зрівнятися в ціні «ворочок» гречки і ті мільярди, які будуть забрані з кишень людей в результаті прийняття хоча б названих законів. Думаю коментарі зайві. Оце вам і вся благодійність, і всі соціальні ініціативи, про які так щедро вам розповідають.

-То що ж робити людям? Брати, чи не брати цю, як ви сказали, «милостиню»?


- Це справа самих людей. Одні хоча і живуть сутужно, але відмовляються від таких «подачок». Інші, навіть більш «зажиточні», аж з шкури лізуть, щоб правдами і не правдами отримати, кажучи: - «А я хіба не заслужив?». До чого влада довела людей?

Знаю одне, що роздають подібні організації не вирощене на власній ділянці і власними силами., а, в першу чергу, в той чи інший спосіб недодане, чи забране у вас. Хай люди беруть, але мають голову на плечах і поступають так, як їм велить совість, голосуючи за тих, хто не зрадить, а не за тих, хто на словах говорить одне, а на ділі робить інше. Люди їм потрібні лише до тих пір, поки вони не проголосують. Повірте, я знаю, про що кажу, спираючись на зустрічі з дуже багатьма простими людьми і їх бідами.

-Але ж так переконливо людям розказують про тяжке життя і благородну доброчинність?

- А хто перед виборами з тих, хто вкладає такі великі гроші у свої виборчі кампанії скаже про те, що він буде голосувати проти інтересів людей, підтримувати подібні Пенсійні реформи, позбавляти соціальних виплат чорнобильців, дітей війни та інших категорій? Ви знаєте такі приклади?

Хай згадають мої земляки, як «жалісливо» один із провладних кандидатів у 2002 році розказував, щоб вижити, возив насіння продавати в іншу країну і в такий спосіб заробив гроші на вибори. Він так переконливо вивчив свою роль, що навіть сам почав вірити у це, а не лише наші добрі полтавчани. Інші розказують про стареньких бабусь чи щось подібне. Казки для легковірних.

-А звідки у цих людей такі достовірні дані про пенсію і матеріальний стан кожної родини, якими вони оперують, роздаючи пайки? Тому дам, тому не дам…

- Дозвольте запитанням на запитання. А в кого є такі дані? Відповідь очевидна - звичайно у влади. Значить продажна і корумпована влада «здала» дані про кожного. Звідси і висновок, що це одна «шатія» і мета їх спільна – ошукати народ, навіть у такий, ніби благородний спосіб.

-А Компартія України буде приймати участь у наступних парламентських виборах?

- Компартія України самодостатня політична сила і, звичайно, братиме участь у виборах, як по загальнодержавному виборчому округу, так і по одномандатних мажоритарних округах. Як людина, яка дуже часто буває в різних регіонах України, постійно проводить зустрічі з виборцями в районах Полтавщини, бачу, як росте довіра до Компартії. Переконаний, що Компартія буде у новому парламенті. Авторитет лівих росте в усьому світі. Свідчення - останні вибори в Росії.

- А хто представлятиме обласну партійну організацію на виборах в мажоритарних округах?

- Повірте, це будуть не багатії і їх поплічники, а прості жителі нашого краю, які є патріотами України і рідної Полтавщини. Вони були з вами поруч у нинішні нелегкі часи і, не незважаючи тиск влади, не зрадили своїх поглядів та переконань. Вам за них соромно не буде.

-Дозвольте провокаційне запитання. А чи буде Компартія роздавати подібні «подачки», щоб завоювати прихильність виборців?

Нам немає чого дурити народ. Ми завжди кажемо правду. Ми звертаємося до його розуму, совісті і гідності, ми відстоюємо інтереси простих людей і вважаємо, що не випадковими подачками будуть ситі і багаті люди, а лише за умови, коли розвиватиметься економіка, створюватимуться робочі місця, коли надра держави і базові галузі промисловості, природні монополії працюватимуть не на купку надзвичайно зажерливих і агресивних багатіїв, а на країну. За таких умов будуть нормальні заробітні плати, пенсії, соціальні виплати, не закриватимуться лікарні, школи, заклади культури.

Але, щоб це сталося повинна бути монолітна єдність усіх простих людей і Компартія робить все для об’єднання людей.

Подивіться, лише невеликий організований супротив проти позбавлення пільг під стінами Верховної Ради і вже дехто у державі…. «наклав у штани». А коли всі піднімуться на захист своїх прав?

Люди знають про позицію комуністів і дякують нам за те, що Компартія у Верховній Раді України і місцевих радах боролася і бореться проти підвищення пенсійного віку, позбавлення людей пільг і виплат, підвищення цін і тарифів, продажу землі. Вона не віддала жодного голосу за такі антинародні законопроекти.

Сьогодні ми проводимо всенародний референдум по найважливіших для кожної сім’ї проблемах, і люди висловлюють свою підтримку партії в її починаннях. В лави партії іде багато молоді, а це означає, що не «ворочок» краденої, у того ж таки народу гречки врятує людей, а наша спільна позиція і боротьба - повернення народовладдя.

Головне завдання кожного з нас навчитися об’єднуватися і відстоювати свої права, кожен день і на кожному місці, а найголовніше навчити цього своїх дітей і внуків.

-А ви, Сергію Володимировичу, якщо відверто, будете балотуватися на наступних виборах до Верховної ради України? І по якому округу?

- Такі пропозиції є і від людей, і моїх товаришів по партії. Проведу звіти перед виборцями у районах області, а потім спільно приймемо остаточне рішення. Округів ще не визначено у державі, хоча для «ближніх і бажаних» влада вже, як бачите дала округи. Я «небажаний» для влади, але в будь - якому випадку буду до кінця з своїми земляками – оржичанами і нашими сусідами. Мені немає чого їх соромитися та, сподіваюся і їм за мене. Що небажаний для влади - горджуся, бо з товаришами по партії не «заношу її холоші на поворотах», а кажемо, що думаємо і вимагаємо, щоб вона поважала простих людей і не порушувала їх права.

- Ми знаємо вас як активного депутата, захисника інтересів простих людей і нашої області. Які ваші здобутки у нинішньому парламенті?

Подумавши сказав: - Нехай про це краще скажуть люди. А щодо сухих і формальних цифр, то я автором понад 200 законодавчих актів, близько 200 депутатських запитів та кількох тисяч депутатських звернень в інтересах людей. Про це, кому цікаво, детальніше можна ознайомитися га веб-сайті Верховної ради України та моєму сайті ( Зручніше шукати за словами: Сергій Гордієнко - Головна сторінка, або hordienko.at.ua). Але повинен вам сказати, що порівняно з іншими депутатами це ніби і досить пристойний показник, та вважаю цього дуже мало.

Влада веде шалений наступ на соціальні права людей: підвищує пенсійний вік, люди позбавляються соціальних виплат, які є компенсацією за втрачене здоров’я, закриває лікарні і школи, не виписуються пільгові рецепти для хворих, скорочується можливість пільгового проїзду на транспорті та інше. І щоб запобігти цьому, необхідно, щоб в парламенті було не 26 комуністів, а мінімум 226. Лише за таких умов можна завадити наступу на соціальні права громадян. Тоді і наші спільні з людьми здобутки були б значно кращими і ми не допустили б збиткування над своєю гідністю і своїми правами.

-Дякую за спілкування. І бажаю Вам успіхів.

- Побажаємо зоров’я, щастя, миру і злагоди усім родинам полтавчан та міцної віри у те, що лише наша спільна праця і боротьба за свої людські права принесе нам успіх.

                                                             Интервью брала В. Гром. Коминформ.
Переглядів: 658 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz