null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2013 » Листопад » 8 » Полтавські комуністи допомогли відновити справедливість незаконно звільненим працівникам КП «МШЕД»
22:59
Полтавські комуністи допомогли відновити справедливість незаконно звільненим працівникам КП «МШЕД»
Так історично склалося, що вже 96 років поспіль 7 листопада святкують як день, що став символом боротьби проти пригнічення прав трудящих. Не стало виключенням для полтавських комуністів і 7 листопада цього року. Відразу по закінченню урочистого мітингу секретарі Полтавського обласного комітету Комуністичної партії на чолі з першим секретарем Олександром Масенком прибули до трудового колективу КП «МШЕД». Причиною візиту комуністів стало те, що 120 робітників підприємства було незаконно звільнено. До речі, серед звільнених виявився навіть голова профспілки підприємства, що є прямим свідченням порушенням норм чинного законодавства. Крім цього, незаконно звільнені шляховики не отримували зарплатню за вересень і жовтень цього року. Обурені працівники КП «МШЕД» не стали сприймати як належне незаконне звільнення, відмовились залишати робочі місця і створили ініціативну групу, яка сформулювала свої вимоги, до яких ввійшли поновлення на роботі звільнених працівників КП «МШЕД» та погашення заборгованості по заробітній платі робітникам підприємства.

На момент прибуття комуністів до КП «МШЕД» працівники не отримали жодної виразної відповіді від керівництва на питання : «Навіщо майже стовідсотково звільняти працівників підприємства буквально напередодні настання сезону прибирання снігу?», «Коли буде проведено розрахунок з працівникам по заробітній платі?» та багато інших , важливих для людей питань.

Олександр Масенко у процесі зустрічі з трудовим колективом пообіцяв, що прикладе стовідсоткових зусиль, щоб вирішити дану проблему. В підтвердження своїх слів він публічно домовився про зустріч з міським головою Олександром Мамаєм.

На жаль, зустрітись з очільником міста вдалося після декількох спроб. Представники Полтавського обласного комітету, а також представники ініціативної групи, профспілок у міськраді ввечері 7 листопада зустрілись з Олександром Мамаєм. Міський голова за умови відсутності при розмові ЗМІ провів бесіду з комуністами та представниками трудового колективу. Було досягнуто домовленість про зустріч Олександра Мамая з робітниками КП «МШЕД» о 10 ранку наступного дня.

8 листопада до актової зали КП «МШЕД» прибув міський голова та представники Полтавського обласного комітету КПУ. Спочатку Олександр Мамай зустрівся з членами ініціативної групи та першим секретарем Полтавського ОК КПУ, уникаючи при цьому представників ЗМІ. По завершенню імпровізованої наради міський голова оголосив трудовому колективу, що незаконний наказ про скорочення скасовано, а всіх звільнених робітників – поновлено на робочих місцях і борг по заробітній платні найближчим часом буде виплачено. Наприкінці зборів працівники КП «МШЕД» подякували першому секретарю Полтавського ОК КПУ Олександру Масенку за втручання і допомогу в цій скрутній ситуації, а він, в свою чергу, висловив своє захоплення згуртованістю і наполегливістю трудівників і виказав думку, що тільки разом можна досягти позитивних результатів у боротьбі за свої права.

На жаль, невеликою прикрістю стало те, що деякими місцевими ЗМІ, які висвітлювали дану подію, інформація подавалась таким чином, що у загалу могло скластися враження, нібито представники іншої політичної сили допомагали у вирішенні цього спору. Але на цей час жоден депутат будь-якого рівня, крім Олександра Масенка з трудовим колективом КП «МШЕД» не зустрічався і ніяких заходів щодо урегулювання конфліктної ситуації не вживав.

Прес-центр Полтавського ОК КПУ
Переглядів: 389 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz