null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Січень » 15 » Уряд обіцяє з медициною на Полтавщині в 2012 році буде все «окей». Поживемо - побачимо.
08:45
Уряд обіцяє з медициною на Полтавщині в 2012 році буде все «окей». Поживемо - побачимо.

Незадовільний рівень фінансування галузі охорони здоров’я Полтавської області веде до її деградації, занепаду, оптимізації (вважай закриття) мережі, недоступності лікування для багатьох верств вкрай збіднілого населення. Проектом державного бюджету на 2012 рік на фінансування медицини області виділялося 63% коштів до фактичних потреб.

У період активної підготовки і прийняття  Закону України « Про Державний бюджет на 2012 рік» народний депутат С.Гордієнко вносив свої пропозиції до цього законопроекту щодо необхідності збільшення видатків на медицину, які були відхилені та направив до Уряду депутатський запит щодо незадовільного рівня фінансування галузі охорони здоров'я Полтавської області

В ньому зокрема говорилося: "…. Такий рівень фінансування медицини Полтавської області веде до деградації галузі, скорочення мережі, працівників, росту соціальної напруги в регіоні, повної втрати авторитету державної влади ….Виходячи з цього прошу дати доручення вивчити  проблему фінансування галузі охорони здоров’я Полтавської області та сприяти її вирішенню. Це слугуватиме  подоланню негативних тенденцій в медичній галузі області, які пов’язані з незадовільним фінансуванням  останніх років..».

У відповіді Уряду говориться: « Розглянувши Ваш  депутатський запит, оголошений на засіданні Верховної Ради України 9 грудня 2011 року, щодо фінансування галузі охорони здоров’я Полтавської області у 2012 році повідомляємо.

Розрахунковий обсяг видатків на охорону здоров’я, що враховуються під час визначення обсягу міжбюджетних трансфертів між державним та місцевими бюджетами Полтавської області у Законі України «Про Державний бюджет України на 2012 рік», становить 1259965,6 тис. грн.

Також у складі видатків місцевих бюджетів Полтавської області передбачено нерозподілений резерв коштів 18753,2 тис. гривень, який є додатковим фінансовим ресурсом для вирішення фінансових питань, зокрема забезпечення видатків на охорону здоров’я.

Одночасно слід зазначити, що з метою вирішення першочергових питань щодо фінансового забезпечення регіонів передбачена додаткова дотація на вирівнювання фінансової забезпеченості, яка для Полтавської області визначена в обсязі 35890, 1 тис. гривень.

Визначення остаточних обсягів видатків на охорону здоров’я та розподіл їх за напрямами використання має здійснюватися відповідними місцевими органами влади під час формування та затвердження місцевих бюджетів з урахуванням зазначених джерел.

Крім того, у Державному бюджеті України на 2012 рік передбачені субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання:

-          витратних матеріалів для закладів охорони здоров’я в обсязі 200 млн. гривень, у тому числі для Полтавської області - 6,5 млн. гривень;

-          медикаментів для забезпечення швидкої медичної допомоги в обсязі 323,1 млн. гривень, у тому числі для Полтавської області - 10,5 млн. гривень;

-          медичного обладнання(мамо графічного,рентгенологічного та апаратів ультразвукової діагностики) вітчизняного виробництва в обсязі 190,5 млн. гривень, у тому числі для Полтавської області - 6,1 млн. гривень.

Питання фінансування галузі охорони здоров’я перебуває на постійному контролі Уряду.

Перший віце-прем’єр-міністр України-Міністр економічного розвитку і торгівлі   Андрій Клюєв». Аналогічною є і позиція Міністерства фінансів України.

На папері все гладко. Але ситуація в галузі залишається стабільно складною, а для більшості людей практично недоступною, через високу вартість ліків.

Переглядів: 466 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz