null

Меню сайту
Пошук


волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:




Головна » 2015 » Лютий » 11

Вітри бурхливих перетворень і нескінченних балачок про посилення ролі місцевого самоврядування, наділення його додатковими власними повноваженнями і ресурсами завершується тим, що нині від обіцянок-цяцянок у сільських і селищних рад залишилися лише печатка і прапор.

Останні законодавчі новації, прийняті нинішньою владою, позбавили сільські та селищні ради останнього. Якщо раніше ради мали мережу ФАПів, дитячих садків, закладів культури, то, в ході проведення  реформ, у них спочатку забрали на рівень районного бюджету медичні заклади, а тепер і дитячі садки, клуби, бібліотеки.

Можливо це покращило умови життя і ці послуги? Де там! Той самий сільський ФАП став біднішим від «церковної миші», бо «крізь пальці» районного бюджету до нього не доходить практично нічого. Як наслідок, від цього потерпають люди. Така ж доля чекає і дитячі садки та заклади культури.

Заручниками ситуації стали місцеві голови, на яких влада хоче перекласти відповідальність за всі негаразди, що відбуваються в державі. За будь- якої ситуації, незважаючи на брак повноважень і ресурсів, влада дає команду: «Свисни, Грицьку, ти дурніший».

Нині влада носиться з ідеєю нового територіального устрою для України. При цьому ліквідується абсолютна більшість сільських і селищних рад, районів. «Проривним» законопроектом за № 0915 «Проект Закону про добровільне об'єднання територіальних громад» передбачено відкрити шлях до самодостатності територіальних громад. Поки що на словах.

Щодо добровільності об’єднання...

Просмотров: 607 | Добавил: kommynist | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (0)

Форма входа
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz