null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Березень » 22 » Буржуазна держава «кинула» дітей війни та чорнобильців і не хоче їм виплачувати навіть по вже остаточних рішеннях судів
22:52
Буржуазна держава «кинула» дітей війни та чорнобильців і не хоче їм виплачувати навіть по вже остаточних рішеннях судів

За результатами прийомів громадян і отриманої пошти мною неодноразово готувалися та направлялися на адресу керівників Уряду і Пенсійного фонду звернення та депутатські запити щодо цього. Останній з них - «Про вимоги дітей війни, чорнобильців та інших категорій громадян Полтавщини щодо необхідності безумовного виконання державними органами виконавчої влади раніше прийнятих Іменем України рішень судів щодо соціальних виплат». У ньому говориться: «Прошу уважно вивчити всі вимоги цих категорій громадян, для яких соціальні виплати є не пільгами, а компенсацією за втрачене здоров’я, та забезпечити безумовне виконання раніше прийнятих Іменем України судових рішень.

В черговий раз звертаюся до здорового глузду Уряду про невідкладне внесення на розгляд Верховної Ради України низки проектів законів України щодо прогресивної шкали оподаткування, введення податку на багатство і розкіш, направлення доходів, отриманих від експлуатації надр, на користь суспільства, запровадження державної монополії на цю діяльність та торгівлю алкоголем і тютюном, та інше, що дасть можливість наповнити Державний бюджет і забезпечити виконання соціальних законів».

Відповіді Уряду на цей запит мають знати всі, кого це стосується (мова оригіналу): «Народному депутатові України С.В. Гордієнку Розглянувши Ваш запит, оголошений на засіданні Верховної Ради 13 січня 2012 р., щодо виплати підвищення до пенсії дітям війни за судовим рішенням, повідомляємо.

Частиною 2 статті 14, статтею 255 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що постанови та ухвали в адміністративних справах, які набрали законної сили, є обов’язковими до виконання на всій території України.

Судові рішення, що набрали законної сили, виконуються органами Пенсійного фонду України в межах зобов’язань, покладених на сторони у справі.

Рішення судів, якими зобов’язано Пенсійний фонд України здійснити перерахунок та виплату пенсії без обмеження строком, виконуються сторонами в межах покладених зобов’язань, а саме: виплати, призначені на виконання судового рішення, продовжуються до внесення змін до норм законодавства, якими керувався суд під час виконання рішення, або до зміни умов пенсійного забезпечення одержувача.

Законами України «Про Державний бюджет України на 2011 рік» та «Про Державний бюджет України на 2012 рік» передбачено, зокрема, що положення статей 39, 50, 51, 52, 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (далі - Закон), статті 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», статей 14, 22, 37 та частини третьої статті 43 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» застосовуються у порядку та розмірах, установлених Кабінетом Міністрів, виходячи із наявного фінансового ресурсу бюджетів Пенсійного фонду України на 2011 і 2012 роки та Державного бюджету України.

 Розміри підвищень дітям війни, компенсацій, додаткових та державних пенсій чорнобильцям, мінімальних пенсій за вислугу років, по інвалідності, у разі втрати годувальника військовослужбовцям до 31 грудня 2011 р. визначалися згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 6 липня 2011 р. № 745 «Про встановлення деяких розмірів виплат, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету», з 1 січня 2012 р. - постановами Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 р. № 1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», та від 28 грудня 2011 р. № 1381 «Про підвищення рівня соціального захисту найвразливіших верств населення».

Отже, органи Пенсійного фонду України під час визначення розмірів державних та додаткових пенсій, компенсацій, підвищень та інших виплат керуються зазначеними нормативно-правовими актами та враховують інші вимоги, передбачені законодавством.

З повагою Прем’єр-міністр України Микола Азаров».

Позиція Пенсійного фонду України викладена у його відповіді: «Народному депутату України С.В. Гордієнку. На виконання листа Голови Верховної Ради України В.М. Литвина від 04.11.2011 № 11/10-492 Пенсійний фонд України розглянув Ваш депутатський запит від 03.11.2011, проголошений на засіданні Верховної Ради України 04.11.2011, та в межах своєї компетенції повідомляє наступне.

Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Згідно з пунктом 1 частини 2 статті 92 Конституції України Державний бюджет України і бюджетна система України встановлюються виключно законами. Такими законами є закони України про Державний бюджет України на кожний рік, Бюджетний кодекс України.

Відповідно до частин першої та другої статті 23 Бюджетного кодексу України будь-які бюджетні зобов’язання та платежі з бюджету можна здійснювати лише за наявності відповідного бюджетного призначення, встановленого законом про Державний бюджет України.

Згідно з пунктами 20 та 29 частини першої статті 116 Бюджетного кодексу України взяття зобов’язань без відповідних бюджетних асигнувань та здійснення видатків бюджету з перевищенням бюджетних призначень є порушеннями бюджетного законодавства.

Пенсійний фонд України є центральним органом виконавчої влади, діє на підставі Положення про Пенсійний фонд України, затвердженого Указом Президента України від 06.04.2011 № 384, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Віце-прем’єр-міністра України - Міністра соціальної політики України.

Відповідно до пункту 2 статті 72 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», кошти Пенсійного фонду не включаються до складу Державного бюджету України і не підлягають оподаткуванню.

Відповідно до статті 63 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», статті 7 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», статті 8 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» фінансування витрат, пов’язаних з реалізацією цих законів, здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

19 червня 2011 року набув чинності Закон України від 14.06.2011 № 3491-VI «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2011 рік», яким передбачено, зокрема, що у 2011 році положення статей 39, 50, 51, 52, 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», статті 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», статей 14, 22, 37 та частини третьої статті 43 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України, виходячи із наявного фінансового ресурсу бюджету Пенсійного фонду України на 2011 рік.

У зв’язку з викладеним, пенсійні виплати, передбачені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», Законом України «Про соціальний захист дітей війни» та Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», в тому числі й ті, розмір яких встановлено на виконання судових рішень, здійснюються у розмірах, визначених постановою Уряду від 06.07.2011 № 745. З повагою Б.О.Зайчук».

Підсумок. Ніяких виплат не буде. Чому? Законами України «Про Державний бюджет України на 2011 рік» та «Про Державний бюджет України на 2012 рік» передбачено, зокрема, що положення статей 39, 50, 51, 52, 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (далі - Закон), статті 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», статей 14, 22, 37 та частини третьої статті 43 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» застосовуються у порядку та розмірах, установлених Кабінетом Міністрів, виходячи із наявного фінансового ресурсу бюджетів Пенсійного фонду України на 2011 і 2012 роки та Державного бюджету України. Це підтвердив і «ручний» Конституційний Суд, хоча з цього ж питання його рішення декілька років були діаметрально протилежними.

Люди запитують, хто у Верховній Раді України голосував за «ключові» закони («Про Державний бюджет України на 2011 рік» та «Про Державний бюджет України на 2012 рік»), які забрали право на ці виплати у дітей війни, чорнобильців?

Відповідь очевидна. За обидва закони проголосували представники Партії регіонів, Народної партії (Блок Литвина), переважна більшість групи «Реформи заради майбутнього», «Позафракційних» (окремі з них нині «рядяться в овечі шкури» і роздають людям «пайки» в наших містах і селах. Спочатку підсунули дулю під самісінького носа кожній дитині війни і чорнобильцю, а потім милостиню. Мов, більшого ви не заслуговуєте. Ще і ховають те, що нині є народними депутатами) та частина депутатів «Нашої України», які «примкнули» до влади.

Маючи безпосередні відповіді від Уряду, висновки, шановні громадяни, робіть самі. Адже ті, хто проводить таку політику, перед виборами любить говорити, що ви - «єдине джерело влади». Тож, якщо ви, дійсно, єдине джерело влади, то і формуйте самі владу не з багатіїв і їхніх поплічників, а з тих, хто не зрадить ваших інтересів.

У відповідь на слова влади про те, що немає грошей у бюджеті на соціальні потреби, запитайте, чому були вони за Радянської влади, чому сучасна влада не бажає приймати закони щодо прогресивної шкали оподаткування, введення податку на багатство і розкіш, направлення доходів, отриманих від нещадної експлуатації надр, на користь суспільства, запровадження державної монополії на цю діяльність та торгівлю алкоголем і тютюном тощо. Підтримайте Антикризову програму Комуністичної партії України!

 

Сергій ГОРДІЄНКО,
народний депутат України,
член фракції КПУ,
секретар Комітету Верховної Ради України
з питань державного будівництва
та місцевого самоврядування

Переглядів: 540 | Додав: Pikap | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz