null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2014 » Січень » 8 » C.Гордієнко: Пропозиції до Держбюджету на 2014 рік в інтересах Полтавщини
19:21
C.Гордієнко: Пропозиції до Держбюджету на 2014 рік в інтересах Полтавщини
08.01.2014 р.                                                КОМІТЕТУ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

                                                              З ПИТАНЬ БЮДЖЕТУ       

                                      

Пропоную пропозиції до законопроекту № 3000  від 14.09.2013р. «Про Державний бюджет України на 2014 рік» : 

Показники по доходах, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів, є завищеними для місцевих бюджетів Полтавської області на 42,5 млн. грн. По окремих містах та районах області збільшення прогнозу доходів становить 13–17%, тоді як прогнозні показники податку на доходи фізичних осіб на 2014 рік зростають до очікуваних надходжень  2013 року в цілому по Україні на 10,7%.

В найбільших обсягах завищено доходи І кошика по містах обласного значення Кременчуку – на 25 млн. грн., Полтаві – 7,8 млн. грн., Миргороду –  508 тис. грн. та по Новосанжарському району – на 1,8 млн. грн., Гадяцькому – 2,1 млн. грн., Карлівському – 1,2 млн. грн.,  Кобеляцькому – 1,3 млн. грн., Великобагачанському – 743 тис. грн., Оржицькому – 560 тис. грн.,  Котелевському – 505 тис. грн., Козельщинському  –  422 тис. грн.

Пропоную переглянути розрахунок обсягу доходів, що враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів, з метою їх зменшення по зазначених бюджетах, а також списанню заборгованості місцевих бюджетів за середньостроковими позиками, отриманими за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку, яка склалася за минулі роки.

Доцільно до складу доходів бюджету розвитку регіонів, на території яких ведеться видобуток корисних копалин, зараховувати 5 відсотків плати за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Пропоную відновити порядок щодо застосування диференційованого коефіцієнту "альфа" (0,6) до обсягу коштів, які передаються з місцевих бюджетів до державного бюджету та врахування у видатках місцевих бюджетів, що враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів, нерозподілених видатків для усіх місцевих бюджетів, які мають прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом (у розмірі 0,5 %                       від обсягу видатків на галузі бюджетної сфери).

Для проведення поетапної передачі місцевим бюджетам окремих централізованих видатків державного бюджету, заходи з реалізації яких мають забезпечувати органи місцевого самоврядування, пропоную передбачити у складі видатків наступного року:

на освіту - кошти на придбання і доставку підручників для учнів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів,  придбання шкільних автобусів для перевезення дітей, що проживають у сільській місцевості, інформатизацію та комп’ютеризацію загальноосвітніх навчальних закладів;

на охорону здоров’я - кошти для забезпечення медичних заходів окремих державних програм і комплексних заходів програмного характеру за окремим розрахунком.

З метою збільшення частки місцевих бюджетів у зведеному бюджеті держави пропоную субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для закладів охорони здоров’я (на придбання витратних матеріалів для закладів  охорони здоров’я та лікарських засобів для інгаляційної анестезії, медикаментів та виробів медичного призначення для забезпечення швидкої медичної допомоги, часткове відшкодування вартості лікарських  засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою) передбачати як цільові видатки при формульному розрахунку видатків, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів, по галузі „Охорона здоров’я”.

Не оплачене поставлене закладам охорони здоров’я обладнання                  за рахунок повернення в 2012 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медичного обладнання в сумі 12,3 млн. грн., в тому числі у м. Полтаві – 8,3 млн. грн.

Враховуючи зазначене, для вирішення проблемних питань, пов’язаних із фінансовим станом місцевих бюджетів області, пропоную виділити додаткові кошти з державного бюджету та ініціювати внесення запропонованих змін до Бюджетного кодексу України. 

Також доцільно врахувати у Державному бюджеті на 2014 рік кошти  в сумі 308,4 млн. грн., з них на будівництво III черги Полтавського протитуберкульозного диспансеру на 350 ліжок - 258,9 млн. грн., школи у м. Червонозаводське Лохвицького району - 9,9 млн. грн.,  дитячого садка-школи у м. Кременчуці – 8 млн. грн., реконструкцію будівлі поліклінічного відділення Карлівської центральної районної лікарні – 8,6 млн. грн. та на погашення кредиторської заборгованості, що виникла в попередні роки – 23 млн. грн.

 

З повагою

Народний депутат України                                             С.В.Гордієнко

 

Переглядів: 530 | Додав: hordienko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz