null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2013 » Липень » 16 » Депутати-комуністи наполягають на виділенні коштів для кредитування сільських забудовників Полтавщини
22:14
Депутати-комуністи наполягають на виділенні коштів для кредитування сільських забудовників Полтавщини

15 липня ц.р. відбулося засідання постійної комісії Полтавської обласної ради з питань бюджету та управління майном, яка розглянула р  питання, внесені до проекту порядку денного сімнадцятої сесії обласної ради.

В ході розгляду питання внесення змін до обласного бюджету на 2013 рік  народний депутат України С.Гордієнко та керівник фракції компартії України в обласній раді О.Масенко   наполягали на збільшенні фінансування обласної програми підтримки індивідуально житлового будівництва на селі «Власний дім».

Індивідуальне житлове будівництво на селі переживає далеко не кращі часи. Чи не єдиною можливістю у селянина отримати кредит для будівництва, придбання житла, водовідведення і газифікації оселі  є стагнуюча програма «Власний дім».

Вона діє в Україні з 1988 року. За цей час було надано кредитів (під 3 відсотки річних!!!) 87 тисячам сільських сімей на суму 992млн.грн. Завдяки цьому введено в дію більше 1 млн. 431 тис. кв. м. найдешевшого житла (1,5 тис.грн. - кв.м) і газифіковано 69 тис. сільських садиб.

Підтримка програми фінансування з державного бюджету має великий стимулюючий ефект для залучення інвестицій у розвиток сільських територій. Так, на гривню кредитних коштів держбюджету спрямовується ще 1,5 – 2 гривні за рахунок коштів місцевих бюджетів, інших джерел фінансування та коштів населення, при цьому обсяги введення в дію основних фондів перевищують в 2-3 рази суму наданих кредитів.

Повернення забудовниками кредитних коштів становить 98 відсотків від затверджених графіків. Однак забезпечення кредитними коштами сільських забудовників становить лише 17 відсотків.

Та, незважаючи на велику популярність серед сільського населення, програма "Власний дім" вона  не розвивається належним чином, бо з загального фонду державного і місцевих бюджетів впродовж 2010-2012 років кошти на пільгове кредитування взагалі не виділялись, хоча Державною цільовою програмою розвитку українського села на період до 2015 року, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 року №1158, передбачено фінансування Програми із загального фонду державного бюджету: щорічно в обсязі 117 млн.грн., з них 70 млн.грн. загального і 47млн.грн. спеціального фондів. В поточному році держбюджетом (КПКВК2751430) передбачено 47 млн.грн. спеціального фонду, тобто тільки від повернення кредитів забудовниками, що призводить до поступового згортання Програми. Аналогічна ситуація і на Полтавщині з виділенням коштів з обласного, районних і місцевих бюджетів.

Чи дочекаються селяни підтримки від влади? Чому вона не хоче підтримати селянина і чому не виконує свої раніше прийняті рішення?

До того, що не виділяються кошти з бюджетів усіх рівнів додалася ще одна халепа казначейством яке не проплачує  своєчасно платіжні доручення за рахунок коштів від повернення кредитів позичальниками і не проплачені суми стрімко ростуть.

Саме на цих ці проблеми звертали увагу депутати - комуністи наполягаючи на виділенні додаткових коштів на цю Програму.

 Бюджетна комісія «тактично маневруючи» рекомендувала Департаменту фінансів облдержадміністрації до засідання президії обласної ради з розгляду питань чергової сесії  опрацювати питання щодо належного рівня фінансування цільової регіональної програми «Власний дім» на 2012 -2016 рік. Та зрозуміло що влада буде шукати різні причини і приводи, щоб знайти «красиве» формулювання відмови.

Побачимо справжнє обличчя влади при прийнятті рішення у сесійні залі обласної влади. Щодо депутатів-комуністів, то вони  послідовні у своїх діях, адже вони цього добиваються  у Верховній Раді України і місцевих радах.

Переглядів: 438 | Додав: hordienko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz