null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2013 » Квітень » 8 » Депутати-комуністи пропонують Уряду підтримати сільських забудовників
18:00
Депутати-комуністи пропонують Уряду підтримати сільських забудовників

Народні депутати України С.Гордієнко, О.Калетнік, С.Гончаров (фракція КПУ) зареєстрували у Верховній Раді України проект Постанови про врахування при підготовці пропозицій щодо змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" обсягу коштів, необхідних для державного пільгового кредитування індивідуальних сільських забудовників на будівництво (реконструкцію) та придбання житла (№ 2744 від 05.04.2013).
 Проектом Постанови Верховної Ради України пропонується доручити Кабінету Міністрів України при підготовці та внесенні на розгляд Верховної Ради України проекту Закону України "Про внесення змін до  Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" передбачити додаткові видатки для надання кредитів за бюджетною програмою 2751430 "Державне пільгове кредитування індивідуальних сільських забудовників на будівництво (реконструкцію) та придбання житла" в обсязі 68,8 млн. грн. за рахунок загального фонду Державного бюджету України, що дасть змогу зробити серйозний поштовх для забезпечення сільських трудівників житлом, вирішити проблеми водопостачання, водовідведення, газифікації.
В Україні підтримка індивідуального житлового будівництва на селі з 1998 року здійснюється за обласними та районними комплексними програмами "Власний дім".

Програма спрямована на реалізацію державної політики України у галузі житлового будівництва, збільшення обсягів індивідуального житлового будівництва, поліпшення інженерного забезпечення та благоустрою житла, підтримку молодих та багатодітних сімей, часткове розв’язання проблем зайнятості, зокрема в сільській місцевості, створення умов для збільшення доходів та підвищення економічної активності сільського населення.

Поліпшення житлово-побутових умов сільського населення є одним з найактуальніших завдань подальшого соціально-економічного розвитку села. Більша частина сільського житлового фонду не відповідає сучасним вимогам через зношеність, застарілість архітектурно-планувальних рішень, низький рівень інженерної оснащеності: відсутність обладнання житлових будинків водопровідною мережею, каналізацією, центральним опаленням, природним газом. Це створює неприйнятні умови проживання молоді в сільській місцевості. Велика кількість сільських жителів у найбільш активному молодому віці виїжджає в міста, за кордон в пошуках роботи та нормальних умов проживання, що загострює проблему забезпеченості сільського господарства, яке відроджується, молодими кваліфікованими кадрами.

Обсяги будівництва житла на селі та його інженерного облаштування залишаються низькими головним чином через відсутність у селян необхідних грошових накопичень. Оплата праці в сільському господарстві вдвічі нижча від середньої в економіці, а доходи від особистих селянських господарств дозволяють задовольнити лише найнеобхідніші потреби в харчуванні, промислових товарах і послугах.

За час існування програми понад 86,7 тисячі сільських забудовників отримали пільгові кредити на суму 975,7 млн. грн., а відтак значно поліпшили свої житлові умови.

Програма користується великою затребуваністю серед сільського населення через низький відсоток за користування кредитом та нескладність оформлення документів для його отримання.

Проаналізувавши показники Державної цільової програми розвитку українського села на період до 2015 року (затверджена Постановою Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 р. № 1158 "Про затвердження Державної цільової програми розвитку  українського села на період до 2015 року")  необхідно зазначити, що прогнозний обсяг фінансових ресурсів з державного бюджету на виконання регіональних програм підтримки індивідуального житлового будівництва "Власний дім" у 2013 році повинен складати 115,8 млн. грн., що забезпечувало б будівництво на селі, як мінімум 100 тис. кв. метрів житла і дозволив би газифікувати близько 3,5 тисяч осель.

Натомість, для реалізації бюджетної програми 2751430 "Державне пільгове кредитування індивідуальних сільських забудовників на будівництво (реконструкцію) та придбання житла" у 2013 році відповідно  до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" запланований фінансовий ресурс в обсязі 47,0 млн. грн. і виключно за рахунок спеціального фонду державного бюджету.

Видатки за рахунок загального фонду для фінансування зазначеної бюджетної програми для сприяння індивідуальному житловому будівництву на селі і спорудження інженерних мереж для поліпшення житлово-побутових умов сільського населення, покращення соціально-демографічної ситуації, стимулювання закріплення молоді на селі та, як наслідок, збільшення випуску сільгосппродукції і зайнятості сільського населення протягом останніх років взагалі не передбачались, а видатки спеціального фонду щорічно скорочуються.

Довідково: бюджетна програма "Державне пільгове кредитування індивідуальних сільських забудовників на будівництво (реконструкцію) та придбання житла" у відповідності до щорічних Законів України про держбюджет фінансування було заплановано в  наступних обсягах:

у 2011 році  за рахунок спеціального фонду - 60,0 млн.. грн.;

у 2012 році  за рахунок спеціального фонду - 55,0 млн.. грн.

Наслідком недофінансування зазначеної бюджетної програми в обсязі 68,8 млн. грн. буде виконання запланованих показників індивідуального житлового будівництва в 2013 році лише на рівні 40 відсотків, або 40 тис. кв. метрів житла та газифікувати 1,9 тисяч осель що в середньостроковій перспективі значно погіршить розвиток сільських територій та призведе до припинення програми підтримки індивідуального житлового будівництва "Власний дім".  


 

Переглядів: 442 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz