null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Березень » 25 » О. БОЖКО: "ХТО ЗНИЩИВ УКРАЇНСЬКУ ДЕРЖАВУ?"
04:40
О. БОЖКО: "ХТО ЗНИЩИВ УКРАЇНСЬКУ ДЕРЖАВУ?"

З великою цікавістю я ознайомився з довідником, який свого часу видала Консультативно-Дорадча Рада при Верховній Раді України. Назва його така: "Організації сприяння демократичного розвитку та парламентської допомоги в Україні "

Ще не відкриваючи довідника подумав: "Хто ж так впливає на деякі рішення, постанови та зміст законів, які приймаються Верховною Радою? Які вітчизняні Академії та наукові інститути допомогають законодавчій владі творити те, що вони вже натворили та ще й натворять? Які вітчизняні академіки та науковці всіх ступенів дають поради та консультації керівникам та депутатам Верховної Ради?

Дуже мені хотілось дізнатися, хто ж це так консультує та радить, що народ України за сімнадцять років перетворився в напівголодну массу, безробіття визнається вже як національна гордість, злочинність та бандитизм, проституція та спекуляція стали престижною професію для молоді та й старшого покоління.

Хто ж так радить розбудовувати Україну, що вітчизняне виробництво та сільське господарство впали на коліна перед закордонними подачками та їхніми низькопробними виробами? Хто ж з самого початку 1991 року пропонує зміст реформування національних устоїв держави? ХТО ЗНИЩИВ УКРАЇНСЬКУ ДЕРЖАВУ?

Звичайно мене перш за все зацікавила сама таємнича Консультативно-Дорадча Рада (КДР). Читаю в Довіднику: головною метою співпраці КДР з Верховною Радою України є покращення ефективності законодавчіх процесів та змісту самого законодавства, надання порад щодо питань економіки, банківського та кредитного регулювання, міжнародних відносин та державного управління а також розбудова інфракстутури Парламенту. (Приміт. Не Верховної Ради!).

Центр цієї роботи спрямований у трьох напрямках, а саме: юридичне та конституційне проектування; надання порівняльної інформації з іноземних джерел для розвитку законодавчої політики; розвиток інфраструктури. До речі створена ця Рада ще в славнозвісному 1991 році. Очолює її Україно-Швейцарський громадянин Богдан Гаврилишин. Далі йдуть Збігнев Бжезінський, Джордж Сорес, Шерлі Вільямс (США), Курт Біденкопф (Німеччина),Раймон Бар (Франція), Джеффі Гау (Великобританія), представники Канади, Іспанії, Швеції, Швейцарії. А де ж представники такої цивілізованої країни як Україна?

Читаємо далі. Підтримка створення нової (вже прийнятої Верховною Радою) Конституції Украіни, підтримка правової реформи, організація програми безперервної освіти. Хто ж нарадив нам таку гарну Конституцію? Американська асоціація юристів. Керівник -Дональд Л. Райсінг (США). Ну добре, мабуть у нас нема фахівців - правників. Хто ж розробляє програми, вчить та фінансує стажування українських студентів при Верховній Раді? Адже це наше майбутнє в законодавчих органах. Є і на це відповідь в Довіднику - Асоціація колишніх членів Конгресу США. Представник -Кліф Доуен (США). Зрозуміло?

Але зачекайте, адже на Україні є ж своя "Українська правнича фундація". Директор - Г.Фріленд. Основна мета УПФ є сприяння правовим реформам в Україні. Читаю: Фундація заснована з ініціативи групи українських правників та правників з діаспори. Цікаво, до якої групи себе відносить С. Головатий? Фінансується Дж. Соресом (США). Ой, щось не те, знову діяспора та соресовська милостиня.

Так, важко нашій Верховній Раді, вибачайте, Парляменту. Хто ж посприяє йому в стосунках з громадськістю, упорядкує законопроектну діяльність? Є і на це відповідь у Довіднику. Програма сприяння парламентові України. Координатор програми - К. Валентайн. Засновники: відділення суспільних та екологічних досліджень Універсітету Індіани та фонд "Україна-США" разом з Агенством США з Міжнародного Розвитку. Програма в основному працює для Верховної Ради України.

В помислах дякую далекий заокеанський штат Індіану та всіх індіанців. Так, відчуваю що треба підтримати Верховну Раду, треба розширити використання інформаційного та політичного аналізу. Та навіщо я хвилююсь? Адже і в цьому питанні Довідник дає справку. Ще наприкінці вересня 1993 року Дослідницька служба Конгресу США розпочала реалізацію програми підтримки Верховної Ради України, обсяг фінансування якої склав 2.900 тис. дол. США від щедрого Американського Агенства з Міжнародного Розвитку.

Програма спирається на судження, що однієї з важливих засад функціонування плюралістичної (?) демократії є ефективна, по справжньому незалежна (треба розуміти, що ще є не посправжньому незалежна) та поінформована законодавча система. Так що і тут все в порядку (Американському?). Читаю цей Довідник далі.

Технічна допомога, навчання медичного персоналу, семінари з питань реорганізації охорони здоров,я - АБТ Асосіейтс.(США). Програма Здравреформа. Керівник-М.Стоун. Американське Агенство з Міжнародного Розвитку. Підвищення ефективності існуючої системи охорони здоров,я шляхом забеспечення кращого управління лікуванням та адмініструванням, проведення раціональних системних змін для забеспечення системного реформування.

Он як закручено, що й не зрозумієш, чому тепер в лікарню треба лягати зі своїми ліками, платити за швидку медичну допомогу, а нема грошей, то помирай. Хто ж нам допомагає та радить в оздоровленні нації? Американське міжнародне об,єднання охорони здоров,я. Чемно дякую їм за це. Від усіх дідусів й бабусів, ветеранів праці та війни, вагітних жінок та немовлят і т.ін.Консультації Міністерству фінансів України з питань бюджету тафінансів, консультації Національному банку України з питань макроекономіки та банківського нагляду надає Група Баренца при фінансовійпідтримці Агенції США з Міжнародного Розвитку та Міжнародна Фінансова Корпорація (МФК).

До речі, одна з таких консультацій закінчилась весіллям пана Ющенко на заокеанському керівнику цієї групи! Хоч якусь користь для України (вибачайте, для месії України) надала ця консультація.Як зазначено в установчих документах МФК її метою є "сприяння економічному розвитку шляхом допомоги продуктивному приватному виробнику в країнах-членах".

Реформи, реформи, реформи....

Ось наприклад, Проект Економічної Реформи в Україні. Директор - Д. Снелбекер. Заснований ще у 1990 році з метою задоволення потреб українських політиків, спрямованих на реформування економіки України. Так і написано: "задоволення потреб", так от хто задовольняв наших політиків, а простіше скупляв. А фінансує цю діяльність знову ж Агенство Міжнародного Розвитку США через фонд "ЄВРАЗІЯ".

Що ж це за фонд "Євразія"? Читаю. Фонд - це приватна організація, яку фінансує Агенство міжнародного розвитку США. Програма Фонду охоплює такі галузі, як підготовка керівного складу України, реформи державного сектору, засобів масової інформації та комунікації. Відчуваєте який розмах?

Консультації по розвалу, вибачте, по реформуванню сільського господарства надає Корпорація Сприяння фермерському Руху та Агробізнесу (США). Представник - Т.Гешлер.

Реформуванням житлового сектору, питаннями приватизації землі та житла наша Верховна рада займається по підручникам Американської фірми ПАДКО. (Керівник- А.Олсін) та Міжнародного Корпусу експертів-добровольців США. ( Керівник -Брюс Вочестер).

Не обійдені пильною увагою і науковці України. Навчає їх жити Рада Міжнародних Наукових Досліджень та Обмінів (АЙРЕКС). Програми Ради використовують потенціал Американських політичних та академічних установ для надання можливості провідним представникам цих країн та новій генерації політичних лідерів оволодіти новими методами у галузі парламентської(?) демократії, а також АЙРЕКС розробляє і втілює тренувальні та навчальні програми з метою допомоги науковцям України подолати бар,єри міжнародної ізоляції. Бідні наші науковці, мабуть всі сидять в ізольованій зоні, і без американського комрада так і згинуть за парканом з колючого дроту. Бідний і весь український народ.

Не лякайтесь, не дасть йому згинути Міжнародний Фонд "Відродження". Саме цей Фонд сприяє становленню в Україні відкритого (для кого?) демократичного громадського суспільства. Разом з американським фінансистом Д. Соросом фонд займається процесом трансформації гуманітарної освіти в Україні, створення нової альтернативної (для кого?) системи освіти. Особливу увагу фонд Сороса приділяє контролю (під виглядом мізерної допомоги) над національними засобами масової інформації. Інформація -це гроші.

А далі взагалі втручання в громадське суспільство держави. Читаю: - створення й становлення об,єднань, організацій і рухів громадян. Може звідси ростуть "матеріальні" ноги у Ющенковської "Нашої України" та багатьох пронаціоналістичних фондів і асоціацій?

Це тільки неповний перелік іноземних радників та консультантів, які розвелися на Україні немов таргани на кухні. Я вже не кажу про диктат Міжнародного валютного фонду (МВФ) та Європейського банку реконструкцій та розвитку. Я не дивуюсь, що колись сам пан Скіпальський (військовий розвідник) був здивований в обізнаності кореспондентів радіо "Свобода" по розташуванню оборонних стратегічних об,єктів на Україні, про що він заявляв в пресі. Все йде по плану. Захищають нас американські добровольці з Корпусу Миру США, що працюють радниками в установах та організаціях в 64 містах України.

Так і напрошується висновок, що Верховна Рада є не національним законодавчим органом, а дочірнім підприємством Американського Конгресу. Так, що не сумуй, трудовий народ України, скоро заживемо, як американці, а вірніше як колонія Сполучених Штатів. Конституція вже це гарантує!

Журналіст, політолог Олександр БОЖКО WWW.UA-PRAVDA.COM 


Переглядів: 467 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz