null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Вересень » 24 » Пам'ять вічно жива
21:05
Пам'ять вічно жива

23 вересня  - День визволення Полтави від німецько – фашистських загарбників, свято для всіх полтавців, - відбувся під червоними прапорами. У день 69-ї річниці визволення Полтави покласти квіти загиблим героям війни прийшли кілька тисяч полтавців та гостей міста. Ветерани Великої Вітчизняної війни, комуністи і комсомольці Полтавського міськкому КПУ представники влади, громадських  організацій та політичних партій вшанували пам'ять героїв. Ходою під червоними прапорами ветерани, комуністи і комсомольці Полтави від Вічного Вогню попрямували до Братської Могили жертв фашизму – полтавського Бабиного Яру. Тут у роки Великої Вітчизняної Війни фашистськими окупантами було знищено близько 18 тисяч осіб мирного населення – дітей, жінок, старих, більшість з яких була євреями. Поклавши квіти до меморіалу «Скорботної матері», ветерани і комуністи вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих полтавців.

                                                                                                                         

Після покладання був проведений автопробіг по місту, в якому приймали участь 9 автомобілів, прикрашених прапорами Комуністичної партії. Ця акція була організована полтавським міським комітетом КПУ під керівництвом Клименко Ірини Іванівни та полтавською організацією ВУССО, при участі начальника міського штабу ВУССО Галя Григорія Івановича за підтримки народного депутата України Сергія Володимировича Гордієнка. Колона автомобілів розпочала свій пробіг від Монументу Слави і далі рушила до пам’ятника танку Т – 34, встановленому на честь визволення міста Полтава в 2005 році.  Далі автомобілі поїхали до Вічного вогню в Авіамістечку, а звідти пробігом по мікрорайону Левада, районі парку Перемоги, площі Зигіна.  Всього автопробіг тривав кілька годин.

                                                                                                                                                                                                                                                   

Мета цього заходу – виховувати шанобливе ставлення до ветеранів війни, які відстоювали свободу рідного краю, високе почуття патріотизму, мужності, вдячності за мирне небо над землею, яке будо виборене для нащадків старшим поколінням.

Страшні сліди залишила війна. Тільки на території України в руїни і згарища було перетворено 714 міст і 28 тисяч сіл. Але ми витримали і перемогли! Перемогли тому, що відстоювали свою Батьківщину, своє право на життя. Ціною великого ратного подвигу радянський народ під керівництвом Комуністичної партії завоював священну перемогу, приніс довгоочікуваний мир і звільнення.  Але роки летять, а з ними відходять у вічність і ті, хто несе слово правди тих фактів і подій. Історію спаплюжують та переписують у власних інтересах, пробуджуючи цими діями з спокою забуття фашизм.

                                                                                                                                                                                                                                                    

Радо зустрічали учасників автопробігу сивочолі ветерани, літні люди, молодь, діти, звичайні перехожі, автомобілісти, що проїжджали повз.

                                                                                                                                                                                                                                                     

Майже 70 років над нашою Батьківщиною стають мирні світанки, за цей мир заплатили високу ціну герої, які не повернулися з війни. Автопробіг ще раз нагадав жителям міста, що ніхто не забутий, ніщо не забуте!

Вічним полум’ям в наших серцях горітиме Священний вогонь людської пам’яті, передаючись від покоління до покоління нашим нащадкам!

Прес-центр Полтавського ОК КПУ

Переглядів: 453 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz