null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2014 » Грудень » 2 » С.Гордієнко: «Ось тобі, бабцю, і Юріїв день, або «Бачили очі, що купували-Їжте, хоч повилазьте!»
07:52
С.Гордієнко: «Ось тобі, бабцю, і Юріїв день, або «Бачили очі, що купували-Їжте, хоч повилазьте!»

Що ж таке Юріїв день, і яка історія цієї приповідки? Це був час, коли селянинові після закінчення сільськогосподарського року за тиждень до цього дня і тиждень після нього дозволялося переходити від одного землевласника до іншого. Таке право вважалося благом для простої людини. Після скасування  цього права настало повне закріпачення селян. Народна приповідка стала виявом великого  розчарування людей.

Перефразовуючи цю  приповідку стосовно фальшивих передвиборних обіцянок і практичних намірів, які має здійснити нинішня влада,  можна сказати: ««Ось тобі, виборцю, і Юріїв день!».

Вже стало надзвичайно гіркою традицією і унікальним феноменом українських реалій, коли люди, доведені до фактично скотинячого існування, ідуть і вперто голосують за тих, хто довів їх до такого існування.

Останні два десятиліття громадяни України в більшості голосували за тих, хто більше брехав з екрана телевізора, давав  жменю прілої гречки чи копійчину, а потім виборці, клянучи обрану  ними ж «злочинну владу», йшли на наступні вибори і тупо обирали, як виходило, «ще більш злочинну».

Аргументи і застереження Компартії України на них не діяли. Люди своїми руками постійно обирали  владу, яка знала лише одне-ініціювати закони, які  відбирали у них всі колишні соціальні завоювання радянського періоду. Віддавши без опору ці завоювання, за які поклали своє життя мільйони наших  дідів і батьків, слід розуміти, що повернути їх буде дуже і дуже тяжко.

На останніх парламентських виборах більшість виборців знову проголосували за партії, які завідомо не збиралися виконувати свої передвиборні обіцянки та обрали політику подальшого затягування зашморгу на шиї простої людини.

Ще не всівшись  черговий раз у владне крісло, представник партії, що перемогла на виборах, нинішній прем’єр-міністр А.Яценюк заявив:«Цей уряд виконає всі вимоги МВФ з тієї простої причини, що в нас немає іншого вибору». Про це сказав він на зустрічі з Європейською бізнес-асоціацією в Києві. Що це за умови? Як вони вплинуть на наші соціальні права і рівень життя? Що зобов’язується виконувати нинішня влада?

1. Підвищити пенсійний вік — на два роки для чоловіків, на три — для жінок. Ліквідувати право на достроковий вихід на пенсію й принцип «рахувати рік за два» на небезпечних підприємствах.

2. Ліквідувати інститут спеціальних пенсійних допомог, які виділяються вченим, державним службовцям, управляючим державних підприємств. Обмежити пенсії працюючим пенсіонерам. Встановити пенсійний вік офіцерам армії  60 років.

3. Підвищити ціну на газ для комунальних підприємств на 50 відсотків, удвічі — для приватних споживачів. Збільшити вартість електрики на 40 відсотків. Дозволити підприємствам житлово-комунального господарства  встановлювати ціни на комунальні послуги. Допустити їх збільшення відповідно до зростання цін на газ. Збільшити акциз на бензин на 60 євро.

4. Скасувати пільги й підвищити податки на транспорт на 50 відсотків. Не підвищувати прожитковий мінімум, балансувати соціальну ситуацію за рахунок точкових субсидій.

5. Приватизувати всі шахти й скасувати всі субсидії. Скасувати пільги для підприємств житлово-комунального господарства, транспорту тощо. Скасувати державну підтримку пологів, безплатного харчування, забезпечення підручниками.

6. Обмежити практику спрощеного оподаткування. Скасувати практику пільг з ПДВ у сільській місцевості. Зобов'язати аптеки та фармацевтів платити ПДВ, значить значно підщити ціни на ліки.

7. Скасувати мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. Скасувати субсидії для виробників свинини та курятини…та ін.

Стає цілком зрозумілим, чому Компартію так гнобить влада і всілякими маніпуляціями та інсинуаціями не допустила до Верховної Ради, бо Компартія завжди відстоювала інтереси людей і не давала вести широкомасштабний наступ на їхні права.

Залишається лише з гіркотою побажати усім виборцям, що проголосували на минулих виборах за нинішні партії великого капіталу, популістів і брехунів, які мають намір підтримати у новообраному парламенті  такі вимоги МВФ, словами іншої відомої приповідки: «Бачили очі, що купували-їжте, хоч повилазьте!».

С.Гордієнко,

народний депутат України

 УІ-УІІ скликань, КПУ

 

Переглядів: 461 | Додав: kommynist | Теги: Гордієнко, КПУ, вибори, Уряд, МВФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz