null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2013 » Лютий » 1 » Селяни занепокоєні станом р.Сули та діями адміністрації Національного природного парку « Нижньосульський»
21:46
Селяни занепокоєні станом р.Сули та діями адміністрації Національного природного парку « Нижньосульський»

1 лютого ц.р. в с. Великоселецьке відбулися збори громадян, на яких були обговорені питання необхідності будівництва водорегулюючої споруди на р.Сула,  без якої з  кожним роком погіршується відтворення  її водних ресурсів та питання взаємодії територіальної громади з адміністрацією національного природного парку  «Нижньосульський».

З першого питання учасників зібрання інформував керівник відділу Держземагентства в Оржицькому районі О.В.Кудрявцев, який охарактеризував стан та перспективи водовідтворення і водорегулювання в піймі р.Сула та розповів про попередні заходи, які проводяться владою по вивченню можливості будівництва водорегулюючої споруди в районі с.Тарасівка, необхідності широкого обговорення цього  проекту з усім населенням, яке проживає на цих територіях.

                                                                                                                            Гордієнко, КПУ. Нижньосульський, Великоселецьке

Емоційно і з великими претензіями до адміністрації національного природного парку «Нижньосульський» проходило обговорення питання його взаємодії з територіальною громадою. Причиною напруження стала заборона полювання на ділянках, які за думкою мисливців і єгеря В.М.Бурого не відносяться до території парку.

Протистояння  громад і адміністрації парку розпочалося з моменту  досить непрозорих механізмів, які були закладені в основу створення цього парку.

Незважаючи на  категоричну незгоду місцевих рад та  громадян, Президентом України В.Ющенком в останні  дні своєї каденції був підписаний Указ №155/2010 « Про утворення національного природного парку «Нижньосульський».

                                                                                                                           

Він викликав великий  резонанс серед жителів Оржицького, Семенівського районів Полтавської області. Люди справедливо відмічали, що Указ створювався непрозоро, всупереч положенням Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про природно-заповідний фонд України». Думка територіальних громад і людей  для  місцевих керівників і найвищих посадовців держави при його утворенні нічого не значила. Люди мало що знали і знають про принципи його роботи, які  межі цього парку. Вони побоюються, що держава у подальшому передасть в оренду ці землі приватним структурам та позбавить доступу місцевого населення до споконвічних  природних територій, можливості рибалити, полювати, випасати худобу, заготовляти сіно.

Інформували з цього питання єгер В.М.Бурий та директор національного природного парку «Нижньосульський» М.О.Федоренко.

За результатами емоційного обговорення обох питань прийняті рішення про підтримку ідеї будівництва водорегулюючої споруди на р. Сула та врахування пропозиції територіальної громади, направленої на  необхідність вдосконалення окремих положень про національний природний парк «Нижньосульський», які б  забезпечували права жителів територіальної громади на користування  природними територіями. Прийняті пропозиції будуть передані до відповідних органів влади.

Збори жителів села проводив сільський голова В.М.Кулик.

В зборах громадян взяли участь народний депутат України С.В.Гордієнко, якого місцеві жителі просили передати ці пропозиції органам влади, та депутат районної ради В.С.Стилик.

Прес-служба Оржицького РК КПУ
Переглядів: 1140 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz