null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Березень » 20 » Турнір пам’яті Героя
01:33
Турнір пам’яті Героя

Відстоюювання правди  історії радянського періоду, патріотичне виховання людей, організація змістовного відпочинку є постійними напрямами роботи Оржицького РК Компартії України Полтавської області.

За багаторічною традицією цими днями на базі Яблунівської школи района організація комуністів, спортивне товариство « Колос» та представники місцевої територіальної громади провели   турнір з волейболу серед осіб, вік яких пересягнув 40-й  рубіж, присвячений пам’яті Героя Радянського Союзу С.П.Власенка.

Власенко Сергій Платонович народився в с.Яблунево в сім’ї селянина-бідняка. Трудовий шлях розпочав в місцевому колгоспі. В 1931-1933 році служив у Червоній Армії. Працював вантажником на заводі по виробництву круп в Миргороді. В роки Великої Вітчизняної війни воював на Брянському, Центральному та 1-му Білоруському фронтах. Був нагороджений орденом Вітчизняної війни ІІ ступеня, медалями.

Відважний артилерист-комуніст був прикладом для воїнів 280-го гвардійського винищувального протитанкового артилерійського полку 3-ї окремої ордена Леніна гвардійської винищувально-протитанкової артилерійської бригади.

На бойовому рахунку сержанта С.П.Власенка було 6 танків, 5 гармат, 9 автомашин, 2 міномети, 7 кулеметів, 2 тягачі, понад 250 солдатів і офіцерів противника. В боях при визволенні Білорусії його було тяжко поранено. В польовому госпіталі під час одного з авіанальотів Сергій Платонович загинув.

Батьківщина високо оцінила подвиг відважного воїна. Указом Президії Верховної Ради СРСР від 22 серпня 1944 року йому було посмертно присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

В цьогорічному турнірі-пам’яті  Героя-артилериста взяло участь шість волейбольних команд Оржицького району, в складах яких виступали люди різні  за віком і професією, але об’єднані любов’ю до спорту та патріоти свого краю: Микола Часник, Григорій Бабак, Василь Граб із Савинець, Сергшій Ярмош із Куйбишевого, Роман Косопуд, Віктор Ручиця, Петро Регуш з Денисівки та інші. Найстаршому з учасників турніру, денисівчанину Петру Чепі, виповнилося 68 років.

В боротьбі за перше місце зустрілися дві команди з с.Куйбишево і перемогу здобула команда «Чайка-1», а в грі за третє місце команда «Старт» з села Денисівка перемогла савинський «Комунар».

Команди-призери були нагороджені призами Оржицького райому Компартії України. Спеціальним призом команду-переможця відзначив керівник місцевого селянського фермерського господарства «Надія» Петро Рой.

Учасники змагань висловили подяку комуністам району та районному  спортивному товарству « Колос» за організацію змагань, пам'ять про людей, які віддали своє життя в боротьбі з фашизмом, та висловили побажання збільшення  кількості подібних турнірів з усіх видів спорту, які культивуються в районі,  для різних вікових категорій, як це було за радянської доби.

Наступні районні спортивні змагання за сприяння районного комітету Компартії України відбудуться: перша неділя травня в с. Чутівка - районний традиційний бліц-турнір з футболу, присвячений пам’яті Героя Радянського Союзу М.І.Малущенка, 6 травня в Оржиці - районний шаховий турнір, присвячений Дню Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні, 1 червня в с. Савинці - традиційний районний юнацький турнір з футболу,  присвячений пам’яті Героя Радянського Союзу Д.І.Бабака.

                                                                        І.І.Буряк,

депутат Оржицької селищної ради,

фракція Компартії України

 

Переглядів: 517 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz