null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2014 » Квітень » 28 » З а я в а Президії Центрального Комітету Компартії України
19:18
З а я в а Президії Центрального Комітету Компартії України

Центральний Комітет Комуністичної партії України висловлює глибоке занепокоєння драматичним розвитком подій, зростаючою загрозою братовбивчої громадянської війни, руйнації єдності і територіальної цілісності України.

Правонаціоналістичні сили, що захопили владу на хвилі протестних виступів широких мас громадськості, незадоволених наслідками правління авторитарного режиму Януковича, виявилися нездатними змінити ситуацію на краще, забезпечити міцний правопорядок в країні, захистити законні права, життя, майно простих громадян.

Теперішній режим, як і попередній, спирається на олігархічні кола компрадорського капіталу, нехтує Конституцією, грубо порушує закони України.

В різних регіонах України, особливо у Східних областях, ллється кров, гинуть люди.

Ще більше загострили ситуацію та поглибили розкол у суспільстві подвійні підходи владних структур і підпорядкованих їм правоохоронних органів до протестних акцій, потурання неонацистським силам – послідовникам пособників гітлерівських фашистів часів Великої Вітчизняної війни.

Намагання придушити протестні виступи десятків тисяч мирних громадян у Південно-Східних областях України, незадоволених діями правлячого режиму, за допомогою Збройних сил – що є грубим порушенням законів і норм міжнародного права, – використовуючи важку бойову техніку та авіацію, загони озброєних бойовиків, які під час недавніх подій на площах і вулицях столиці вчиняли терористичні акції, викликали праведний гнів та спротив людей.

Громадяни України повинні знати: якщо раніше протистояння було відображенням боротьби за привласнення майна стратегічних об’єктів, які ще перебували у державній власності, та перерозподіл раніше награбованого між олігархічними кланами, чиї інтереси захищали, з одного боку Янукович і Партія регіонів, а з іншого – тодішня так звана «опозиція», то тепер боротьба розгортається всередині самого націоналістичного режиму до якого приєдналися перебіжчики з Партіі регіонів.

Ця боротьба стала ще більш жорсткою і небезпечною для суспільства. Тому нова хвиля масових народних протестів неминуча.

В таких умовах нагнітання войовничих пристрастей, заклики до “знищення терористів і сепаратистів”, ігнорування справедливих вимоги наших співвітчизників на Сході і на Півдні України, роздмухування русофобії, взаємної ненависті між народами, які віками жили в мирі і дружбі, зв’язані багатовіковою спільною історією і культурою, становлять величезну небезпеку насамперед для громадян України і для нашої держави.

Вчиняти так можуть лише безвідповідальні цинічні політики, які, не рахуючись з інтересами України, діють за диктатом Сполучених Штатів Америки, деяких західних країн і НАТО, провокуючи збройний конфлікт і поглиблення розколу України.

Також слід визнати, що внаслідок хибної зовнішньої політики попередніх і нинішнього режимів, Україна перестала бути самостійним суб’єктом у відносинах на міжнародній арені. Тому сьогодні зміст і спрямованість дій владної верхівки, шляхи вирішення внутрішніх проблем і конфліктів визначаються не українською владою, не українським народом, а зовнішніми силами.

Фактичне перетворення суверенної Української держави на протекторат західних держав – це ще один злочин правлячих кіл, – слухняних виконавців волі міжнародного імперіалізму, – перед нашим народом.

Час зупинитись та вжити всіх можливих заходів для врегулювання ситуації, щоб зупинити розкол в українському суспільстві і не допустити розбрату між братніми народами.

Адже попри трагічний нинішній конфлікт Україна і її сусіди, насамперед Російська Федерація, приречені жити поруч. Рано чи пізно їм доведеться відбудовувати нормальні, взаємовигідні стосунки.

 

Наш народ, нинішні і прийдешні покоління не простять політикам, якщо вони сьогодні, маючи в своїх руках всі важелі влади, своїми провокаційними діями доведуть ситуацію до остаточного розпаду країни.

Щоб не допустити цього, треба примусити правлячий режим негайно припинити будь-які насильницькі дії проти мирних громадян, дослухатися до людей, встановити прямий діалог з протестантами, обговорити з їх повноважними представниками шляхи вирішення тих вимог, які вони ставлять перед владою: щодо державного устрою України, повноважень регіональних та місцевих органів влади, бюджетних відносин, статусу російської мови, як державної, і мов національних меншин тощо. Треба визначити порядок, строки і гарантії реалізації домовленостей, які будуть досягнуті.

Безумовно, такі домовленості повинні бути закріплені відповідним актом Верховної Ради України.

Звичайно, ця робота не матиме перспективи, якщо не буде вжито невідкладних заходів щодо роззброєння різного роду незаконних воєнізованих формувань. Якщо не буде припинена практика залучення бойовиків з цих формувань до Національної гвардії, інших органів охорони правопорядку, та створення з них спеціальних каральних загонів для придушення протестних виступів, в тому числі у Східних і Південних регіонах України. Без цього марно сподіватись на мирне врегулювання ситуації.

Вважаємо, що в умовах небезпечного загострення політичної ситуації, загрози збройного конфлікту, морального і фізичного терору проти окремих кандидатів у президенти України з боку войовничих неонацистських сил немає підстав говорити про реальні гарантії вільного волевиявлення громадян.

Вибори мають бути проведені після врегулювання ситуації в країні і внесення змін до Конституції України.

Ми закликаємо засоби масової інформації до об’єктивного, неупередженого висвітлення подій, відмови від провокування мілітаристських настроїв, що не має нічого спільного із зверненням до патріотичних почуттів наших громадян.

Наша партія послідовно виступає за збереження цілісності держави на основі врахування інтересів і особливостей її регіонів, які склалися історично, створення правових, фінансових та організаційних умов для вирішення ними своєї долі, всіх питань місцевого життя.

 Врятувати Україну, не допустити подальшого небезпечного розвитку ситуації, що може загрожувати самому її існуванню, – це головна вимога сьогодення.

27 квітня 2014 року



 

Переглядів: 420 | Додав: hordienko | Теги: КПУ, протест, війна, розкол, Україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz