null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Червень » 10 » Чи розрахується з селянами Лубенського і Хорольського району ДП «Нафком-Агро» за земельні паї?
20:14
Чи розрахується з селянами Лубенського і Хорольського району ДП «Нафком-Агро» за земельні паї?

Селяни Лубенського і Хорольського району постійно звертаються до народного депутата України С.Гордієнка за допомогою і захистом від недобросовісного орендаря земельних часток (паїв) ДП «Нафком-Агро» , яке не розрахувалося за їх використання в 2011 році.

Депутат-комуніст постійно вимагає від влади захистити селян та примусити орендаря розрахуватися з орендодавцями.

Яка позиція влади «28.05.2012 № 37-13-5-4-/9186  Верховна Рада України  Народному депутату України     Гордієнку С.В.  Шановний Сергію Володимировичу !

Міністерство аграрної політики та продовольства України розглянуло лист Голови Верховної Ради України Литвина В.М. від 13.04.2012 № 11/10-606 стосовно Вашого депутатського запита, оголошеного на засіданні Верховної Ради України 13 квітня 2012 року, щодо невиконання умов договору оренди земельних паїв орендарями ДП «Нафком - Агро» в Лубенському, Хорольському та інших районах Полтавської області і повідомляє.

При розгляді зазначеного звернення встановлено, що в Лубенському та Хорольському районах ТОВ «Нафком-Агро» укладено договори оренди земельних паїв на загальну площу 10,0 тис. гектарів. Розмір орендної плати становить 3,5 відсотка вартості землі визначеної відповідно до законодавства.

В жовтні, листопаді та грудні 2011 року орендар пропонував власникам земельних паїв у рахунок орендної плати цукор та зернову продукцію. Але в переважній більшості селяни відмовилися отримати запропоновану продукцію в зв'язку з тим, що вона видавалась по завищених цінах.

Багато селян у 2011 році не отримали орендну плату за землю і змушені були звернутися до органів державної виконавчої влади за допомогою у вирішенні цього питання.

Згідно з чинним законодавством органи державної виконавчої влади не наділені повноваженнями безпосередньо втручатися в договірні земельні орендні відносини між селянами та ДП «Нафком-Агро».

Лубенською райдержадміністрацією в січні поточного року були проведені зустрічі з орендодавцями землі в селах Березівка, Оріхівка, Новооріхівка, Шершнівка та інших. На зустрічах орендодавцям землі надані роз'яснення з земельного законодавства та рекомендовано при необхідності звернутися до судової гілки влади для вирішення питання витребування заборгованої орендної плати. Крім цього, Лубенська райдержадміністрація 25.01.2012 звернулась з поданням до Лубенської міськрайонної прокуратури з проханням перевірити факти порушення чинного законодавства в процесі договірних орендних земельних відносин між ДП «Нафком-Агро» та орендодавцями Лубенського району. В січні 2012 року керівника ДП «Нафком-Агро» Білашова В.Д. було запрошено на засідання комісії по сплаті податків та недопущенню заборгованості по заробітній платі Лубенської райдержадміністрації, в ході якої він надав запевнення, що розрахунок по орендній платі за земельні паї за 2011 рік буде проведено в повному обсязі протягом першого півріччя цього року.

Вжиті райдержадміністрацією заходи дали певний результат. Підприємство виплатило селянам орендну плату за 2011 рік на 48 відсотків до належного за договорами оренди землі (в основному цукром по ціні 8 гривень за один кілограм та кукурудзою по ціні 1600 гривень за одну тонну). Білашов В.Д. запевнив селян і владу, що розрахунок по орендній платі за земельні паї буде проведено в повному обсязі, в тому числі готівкою. Але зазначені розрахунки ДП «Нафком-Агро» не здійснило.

В квітні 2012 року ДП «Нафком-Агро» уклало договір про співпрацю з ТОВ «Індустріальна молочна компанія». Фактично ТОВ «Індустріальна молочна компанія» має намір стати в найближчій перспективі орендарем тих земель, які використовувало ДП «Нафком-Агро». Керівник ТОВ «Індустріальна молочна компанія» Дяченко М.Г. повідомив, що на даний час відбувається перевірка стану розрахунків по орендній платі ДП «Нафком-Агро» за попередні роки. Після цього ТОВ «Індустріальна молочна компанія» виплатить селянам всі заборговані ДП «Нафком-Агро» кошти.   З повагою Перший заступник Міністра  М.Д.Безуглий».

 


Переглядів: 537 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz