null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Квітень » 12 » Ціна на молоко, яке закуповується у селян: позиція уряду «туманна». Грабунок селян продовжується
11:14
Ціна на молоко, яке закуповується у селян: позиція уряду «туманна». Грабунок селян продовжується

Захищаючи інтереси українських селян  депутати фракції КПУ С.Гордієнко, В.Даниленко, В.Лещенко, В.Бевз, В.Демянчук, М.Перестенко підготували  депутатський запит до Уряду   «Щодо  вжиття негайних заходів з регулювання цін на молоко, яке заготовляється в особистих підсобних господарствах населення України, і захисту селян-товаровиробників від недобросовісних дій заготівельників молокопереробних підприємств, які отримують надприбутки за рахунок праці селян».

Селяни сподівалися на рішучі, професійні і ефективні дії Уряду у звязку з наведенням порядку в цьому питанні і чекали захиститу інтересів селянина, однак отримали «туманну» відповідь, яка викликає більше запитань, ніж дає відповідей.

У відповіді керівника Укряду говориться: «№4347/0/2-12 від 06.04.12 р.  Народному депутатові  України Гордієнку С.В. Шановний Сергію Володимировичу! Розглянувши Ваш запит щодо критичної ситуації, яка склалася внаслідок встановлення низьких цін на закупівлю молока молокопереробними підприємствами у фізичних осіб (населення), повідомляємо.

Питання стабілізації закупівельних цін на молоко неодноразово розглядалося
на засіданнях Кабінету Міністрів під час заслуховування голів облдержадміністрацій щодо розвитку галузі тваринництва у регіоні. За результатами розгляду питання Мінагрополітики та Мінекономрозвитку надані відповідні доручення.

За інформацією Мінагрополітики, Міністерством вживаються заходи щодо стабілізації закупівельної ціни на молоко, зокрема проводиться робота з відновлення Узгоджувальної комісії з питань погодження та подання рекомендацій щодо закупівельних цін на молоко, оптово-відпускних цін на молочну продукцію та торговельних надбавок, а також підписано Меморандум про узгодження дій між Міністерством аграрної політики та продовольства і переробними підприємствами стосовно встановлення переробними підприємствами закупівельної ціни на молоко до рівня, що встановився на початок цього року.

Крім того, з метою надання підтримки виробникам молока і м'яса Законом України від 22 грудня 2011 р. № 4268 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки сільськогосподарських товаровиробників» удосконалено механізм виплати компенсації сільськогосподарським товаровиробникам за продані ними переробним підприємствам молоко і м'ясо, зокрема встановлено, що у 2012 році 70 відсотків коштів, що надійдуть від сплати податку на додану вартість, будуть спрямовані для виплати сільськогосподарським товаровиробникам компенсації за продані ними молоко і м'ясо в живій вазі (через переробні підприємства), а 30 відсотків - на фінансування заходів щодо розширення виробництва галузі тваринництва (через спеціальний фонд державного бюджету).

На сьогодні Урядом також опрацьовуються інші механізми державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників – виробників молока, які найближчим часом будуть розглянуті на засіданні Уряду. З повагою Прем’єр-міністр України Микола Азаров».

Уряд засідає і заслуховує, а в результаті… переробники продовжують грабувати селян і скорочується  поголів’я корів.

Усі розуміють, що влада не буде захищати селян. Вона захищатиме тих, хто наживається на їх праці.

Переглядів: 492 | Додав: hordienko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz