null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Квітень » 21 » Комуністи вимагають збереження виробництва на Миргородському КХП №1 ДАК «Хліб України» та виплати зарплати його працівникам
10:40
Комуністи вимагають збереження виробництва на Миргородському КХП №1 ДАК «Хліб України» та виплати зарплати його працівникам

dbvfuf.nmВажкі часи переживає  Миргородський комбінат хлібопродуктів. Вже декілька років поспіль робітники цього підприємства ведуть нелегку боротьбу за  збереження свого підприємства та фактичний захист інтересів держави, бо в минулому КХП був постачальником круп для всього СРСР.

Нині тут згортається  виробництво, підприємство виводиться у розряд нерентабельних і поступово доводиться до банкрутства. Працівникам не виплачується заробітна плата. За даними Миргородської ОДФІ  станом на 01.03.2012 рахується заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам в сумі 907720,64 грн.

Звернення робітників підприємства до різних владних структур щодо нормалізації роботи та збереження виробництва і виплати заробітної плати  практичних наслідків не мали.

За допомогою у вирішенні проблеми робітники  звернулися за допомогою до депутатів-комуністів Миргородської міської ради та народного депутата України С.Гордієнка.

Народний депутат невідкладно скерував  депутатський запит до керівництва Уряду та Генеральної прокуратури «Щодо недопущення закриття, руйнації Миргородського комбінату хлібопродуктів №1 ДАК «Хліб України», збереження на ньому виробництва   та  виплатити заборгованої заробітної плати його працівникам».

В ньому говориться: «Шановні Миколо Яновичу, Вікторе Павловичу ! На особистому прийомі до мене звернулися депутати Миргородської міської ради Терещук Катерина Артемівна, Лобунько Олександр Якович, Кундій Любов Анатоліївна,  Бондаренко Василь Андрійович та група працівників  місцевого заводу КХП №1, які висловили глибоку стурбованість щодо долі цього підприємства, його трудового колективу та надходжень до бюджету міста.

Зокрема, заявники акцентують увагу на тому, що: «Протягом багатьох років цей завод намагаються планомірно знищити. Неодноразово проводилися рейдерські захоплення, постійно змінюються директори заводу, відбувається скорочення працівників, вже декілька років не виплачується заробітна плата. Заборгованість по заробітній платі становить: з 2000 - 2010 рік  722 тисячі гривень,  а за 2011 рік - 82 тисячі гривень.

На заводі створені умови для штучного банкрутства підприємства (зерно для переробки не завозиться). На запитання працівників керівництво відповідає, що завод  нерентабельний.

Але раніше він забезпечував різними крупами весь СРСР, приносив величезні прибутки і   значні надходження до бюджетів різних рівнів.

У даний час завод цілеспрямовано знищують. Найближчим часом планується скорочення робочих місць, демонтаж обладнання, яке хочуть здати на металобрухт, а  підприємство продати за безцінь.

Колектив заводу не один рік звертається в усі інстанції, але на ці звернення ніхто не  реагує. З Миргорода на Київ ідуть повідомлення, що завод працює рентабельно приносить прибутки, зарплата видається робітникам вчасно і в повному обсязі, а насправді завод планомірно знищують».

Виходячи з цього, прошу Вас, шановні Миколо Яновичу та Вікторе Павловичу, дати доручення вивчити ситуацію, яка склалася навколо Миргородського КХП №1 ДАК «Хліб України», зупинити процеси руйнації державного підприємства та  виплатити заборговану заробітну плату його працівникам.

Збереження підприємства і виробництва на ньому  слугуватиме високому авторитету державної влади та забезпечить продовольчу безпеку нашої держави. Сподіваюся на розуміння і підтримку».

 

Переглядів: 460 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz