null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2012 » Червень » 10 » Оболонська лікарня - поки що реорганізація відміняється. Депутати районної ради піднесли гарбуза районній владі
10:58
Оболонська лікарня - поки що реорганізація відміняється. Депутати районної ради піднесли гарбуза районній владі

Задеклароване реформування галузі охорони здоров’я перетворюється на повальну «оптимізацію», яка в народі називається закриттям медичних закладів.

Реформувати - це означає вкласти кошти, щоб отримати нову більш високу якість, яка потім принесе новий рівень послуг і забезпечить оптимальні витрати.

Нинішня влада в реформування медицини не лише не хоче вкладати значних коштів для отримання нової якості, а хоче в ході перетворень навіть заощадити. Звісно такого реформування не буває, тому люди сприймають реформаторські потуги влади « в штики».

Позиція громади. Опір населення викликав і намір влади реорганізувати лікарню в с. Оболонь Семенівського району жителі якого на особистому прийомі звернулися до народного депутата України С.Гордієнка  «…допоможіть нам не лишитися лікування хоча б на тому рівні який в нас зараз…».

Народний депутат підготував звернення до керівника Уряду, міністерства  та області щодо недопущення погіршення медичного обслуговування жителів зазначеного населеного пункту та навколишніх сіл і попросив провести публічне обговорення цієї проблеми за участю - представників профільного міністерства, керівництва обласної  і районної влади, депутатського корпусу   та прийняти виважене рішення.

Позиція влади.  « 25.05.2012 р. № 3.12-Д-1/1177; Д-1/10/111179  Народному депутату України Гордієнку С.В. Шановний Сергію Володимировичу!

Міністерство охорони здоров'я України на доручення Прем'єр-міністра України Азарова М.Я. розглянуло Ваше звернення до колективного листа жителів с. Оболонь Семенівського району Полтавської області гр. Глоба Н.І., гр. Глоба Г.Д. та інших, і повідомляє.

Міністерство на виконання пункту 3 статті 7, статей 15, 16 Закону України "Про звернення громадян", підпункту 11 пункту 4, пунктів 6 та 7 Положення про Міністерство охорони здоров'я України, затвердженого Указом Президента України від 13.04.2011 №467/2011, доручило Головному управлінню охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації розглянути порушені у зверненні питання та вжити заходи, направлені на недопущення погіршення надання медичної допомоги мешканцям Семенівського району Полтавської області.

Про результати розгляду та прийняте рішення Вас буде повідомлено Головним управлінням охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації.

Заявників поінформовано письмово. З повагою Перший заступник міністра  Р.О.Мойсеєнко"

" 28.05.2012 р.№ 4090/ 01-17 Народному депутату України Гордієнку С.В Шановний Сергію Володимировичу!

Полтавською обласною державною адміністрацією розглянуто звернення жителів с. Оболонь Семенівського району Полтавської області щодо реорганізації Оболонської номерної лікарні.

Встановлено, що на виконання Загальнодержавної програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини на період до 2011 року, та програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» передбачено, що для підвищення доступності медичної допомоги населенню необхідно провести реформування галузі шляхом чіткого структурного розмежування первинного, вторинного і третинного рівнів медичної допомоги та створення центрів первинної медичної допомоги та госпітальних округів, подальшого розвитку інституту сімейної медицини на основі зміцнення ролі первинної медичної допомоги.

Одним із завдань проведення реформ у медичній галузі є формування оптимальної мережі закладів охорони здоров'я, переведення стаціонарів дільничних лікарень у амбулаторії та передача ліжок до соціальної служби.

На території Семенівського району знаходиться Оболонська районна лікарня, яка є окремою юридичною особою, включає в себе стаціонарні відділення (терапевтичне та інфекційне на 31 ліжко), поліклінічне відділення, швидку допомогу та параклінічні служби. Оболоньска РЛ обслуговує населення с. Оболонь та сіл Новоселиця, Іванівка, Тукали, Зікранці, що становить 3007 або 11,5% від загальної кількості населення в районі.

Фінансування в 2010 році лікувально-профілактичних закладів району становило 13494,15 грн., із них на Оболонську РЛ виділено 2570,404 грн., що становить 19% від загальної суми.

Фінансування в 2011 році лікувально-профілактичних закладів району становило 13551,8 грн., із них на Оболонську РЛ виділено 2548,3 грн., що становить 18,8%о від загальної суми.

Фінансування в 2012 році лікувально-профілактичних закладів району становило 15353,4 грн., із них на Оболонську РЛ виділено 2666,9 грн., що становить 17,3%) від загальної суми.

Крім того, із місцевого бюджету додатково в 2011 році Оболонська РЛ отримала 30 000 грн. та в 2012 році - 4,3 тис. гри.

На сьогодні утримання Оболонської РЛ дороговартісне. Затверджено бюджетом на 2012 рік 2666900 грн., із них: видатки на заробітну плату складають 82,8%, на медикаменти - 0,9%, на харчування - 0,67%, на енергоносії - 8,5%, на пільгові пенсії - 3%, на інші видатки - 3,83%.

В Оболонській РЛ затверджено штатним розписом 89,75 шт. одиниць, працює 95 осіб, із них: лікарів - 10 (пенсіонерів - 5), 2 лікаря не відповідають кваліфікаційним вимогам.

Оболонська РЛ не виконує функції районної лікарні, відсутній цілодобовий лікарняний нагляд, не працює рентген-кабінет. Матеріально-технічне забезпечення лікарями незадовільне. Медико-облікова документація ведеться не за формою. Лікарня не укомплектована медикаментами для надання невідкладної допомоги.

13.04.2012 робота Оболонської РЛ перевірялася комісією Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації.

Комісія Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації прийшла до висновку, що стаціонарні відділення Оболонської РЛ не виконують своїх функцій, подальше утримання існуючої структури закладу недоцільне. Внесено пропозицію реорганізувати Оболонську РЛ в амбулаторію загальної практики сімейної медицини з денним стаціонаром та пунктом швидкої допомоги з подальшим укомплектуванням відповідними фахівцями та доукомплектуванням відповідним обладнанням.

24.05.2012 відбулася сходка жителів с. Оболонь з участю голови Семенівської райдержадміністрації Книша В.Є., депутата обласної ради Полупана С.М. і районних служб з питання щодо реформ медичного обслуговування в районі.

Проаналізовано роботу медичних закладів району, у тому числі роботу Оболонської РЛ. Враховуючи економічну доцільність та якість надання медичних послуг Оболонською РЛ, запропоновано провести реорганізаційні завдання в роботі лікувальних закладів, а саме: на базі поліклінічного відділення Оболонської РЛ відкрити 3 дільниці сімейних лікарів з денними ліжками. З метою покращення стаціонарного медичного обслуговування населення відкрити терапевтичне відділення на 20 ліжок. У структурі закладу буде функціонувати лабораторія та невідкладна допомога.

Питання медичного обслуговування населення Оболонської РЛ буде розглянуто на сесії районної ради в червні 2012 року. З повагою голова обласної державної адміністрації О.В.Удовіченко".

Як стало відомо сесія районної ради не підтримала намірів влади реоганізувати Оболонську лікарню, а підтримала жителів громади і пропозицію депутатів-комуністів щодо недопущення реорганізації закладу.



Переглядів: 573 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz