null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2013 » Грудень » 6 » С. Гордієнко пропонує законопоект про відраховування в облбюджети 5% від плати за користування надрами для видобутку корисних копалин
19:24
С. Гордієнко пропонує законопоект про відраховування в облбюджети 5% від плати за користування надрами для видобутку корисних копалин

Народний депутат України від КПУ Сергій Гордієнко пропонує парламенту відраховувати в обласні бюджети 5% коштів від плати за користування надрами для видобутку корисних копалин загальнодержавного значення.

Про це сказано в законопроекті №3714, зареєстрованому у Верховній Раді 2 грудня, повідомляють "Українські Новини”.

У пояснювальній записці зазначається, що в регіонах видобутку корисних копалин існує ціла сукупність факторів впливу виробничої діяльності добувних підприємств на техногенну, екологічну й соціальну ситуацію.

У документі зазначається, що виробнича діяльність підприємств, у тому числі нафтогазовидобувних, впливає на екологію та погіршення стану доріг у регіонах видобутку.

При цьому плата за користування надрами для видобутку нафти, природного газу і газового конденсату з 1 січня 2013 року зараховується в держбюджет у повному обсязі, за користування надрами для видобутку інших корисних копалин загальнодержавного значення – 50% плати.

Тому автор законопроекту вважає доцільним 5% від плати за користування надрами для видобутку корисних копалин загальнодержавного значення зі складу доходів Держбюджету включити в бюджет розвитку Криму і обласних бюджетів.

Також у документі сказано, що нестабільність надходження плати за користування надрами і неможливість реального визначення прогнозного обсягу видобутку корисних копалин вказують на недоцільність пророкування цього платежу в доходах, які направляються на фінансування делегованих видатків.

Тому автор законопроекту пропонує внести зміни до Бюджетного кодексу щодо виключення 50% плати зі складу доходів бюджету Криму, обласних бюджетів, які враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів, і зарахування цих надходжень у доходи Держбюджету.

Прес-служба КПУ

Переглядів: 377 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz