null

Меню сайту
Пошук


Обрати мову на сайті

Select Language Online

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:



Праздники сегодня
Головна » 2013 » Вересень » 21 » С.Гордієнко:Вандали із «Свободи» намагаються дестабілізувати ситуацію на Полтавщині
23:02
С.Гордієнко:Вандали із «Свободи» намагаються дестабілізувати ситуацію на Полтавщині

На засіданні парламенту 19 вересня депутат від КПУ  Сергій Гордієнко заявив, що в ніч на четвер було зруйновано пам'ятник Леніну на Полтавщині.

"Хочу повідомити громадян України і звернутись до правоохоронних органів з приводу того, що сьогодні уночі в селі Петракіївка Хорольского району 7 молодчиків, помічників-консультантів народних депутатів від "Свободи" зруйнували пам'ятник Леніну", - зазначив він.

"О 3:20 ці молодчики були перехоплені на автотрасі, де вони їхали в наступне село, щоб зруйнувати меморіал воїнам, які загинули в роки ВВВ", - повідомив комуніст.

Гордієнко з трибуни Ради звернувся до працівників правоохоронних органів в особі ГПУ, МВС з вимогою задокументувати ці факти і покарати вандалів.

                                                                                                                           

                                                                                                                           

                                                                                                                          

                                                                                                                           

                                                                                                                          

За результатами судового розгляду націоналістів Руслана Андрійка та Віктора Поштаря відпустили, присудивши  "особисте зобов’язання" (підписку про невиїзд), а Сергій Бондар отримав 2-місячний домашній арешт. Розслідування продовжується.

«Свободівці» у ЗМІ намагаються звинуватити правоохоронців у протиправних діях і незаконному затриманні учасників події.

Ця подія викликала негайну реакцію обласної влади, коли заступник голови ОДА Валерій Пархоменко заявив: «…Не сьогодні й не вчора почалася вакханалія варварства, несумісного з поняттями моралі. Але цей випадок – особливо цинічний. Задумаймося: символи радянської епохи, з якою пов’язана хай непроста й неоднозначна, але наша спільна історія, руйнують у дні, коли Полтавщина відзначає 70-річчя визволення від фашистських загарбників. Це плювок в обличчя всім, хто під червоним прапором здобув Перемогу для України та Європи», – зазначив Пархоменко.

Вражає депутата обласної ради і нахабство та цинізм «гастролерів», які роблять набіги на чужі території під прикриттям ночі й правих політичних сил.

«Кожна політична партія має право поширювати свої погляди серед громадян. Але: а) які саме погляди і б) у який спосіб. Ми знаємо позиції ВО «Свобода», які полягають в апологетиці прислужників фашизму й намаганні будь-що дестабілізувати ситуацію в країні. Вони з ними не криються. Що ж, віддаймо належне їхній цинічній відвертості», – вважає Пархоменко.

На думку депутата, цілком відповідають суті цих поглядів і методи поширення.

«Їх нав’язують силоміць, розвозять по всій Україні, як бацилу страшної чуми. А піймані на гарячому, вандали починають лементувати про переслідування, підтягують соратників, вдають із себе невинних жертв, називаючи банальний розбій серед темної ночі героїчним актом боротьби», – сказав Пархоменко.

Він переконаний, що від розбивання пам’ятників – один крок до побиття людей, як це трапилося у травні під час «Вахти пам’яті». Тоді над літніми полтавцями занесли руку ті самі сили.

«Насильством неможливо довести істинність своєї ідеології. Здається, ця думка підтверджена світовою історією з переконливою однозначністю. Дії «свободівців» у маленькому полтавському селі – зайвий тому доказ», – зазначив Валерій Пархоменко.

Виступаючи з цього приводу 209 вересня ц.р. з парламентської трибуни депутат-комуніст С.Гордієнко заявив: «…Вчора від мікрофону Верховної Ради України я інформував керівництво нашої держави, правоохоронні органи та громадськість України про те, що в селі Петракіївка Хорольського району Полтавської області в ніч з 18 на 19 вересня цього року групою осіб, що представляють партію "Свобода", підло і боягузливо вночі було зруйновано пам'ятник Володимиру Іллічу Леніну.

Працівниками правоохоронних органів, оперативно  відреагували, професійно було затримано цю групу з усіма знаряддями злочину. Дії осіб, що вчинили злочин, носять всі ознаки організованої злочинної групи. В період документування фактів злочину та підготовки до розгляду в суді народними депутатами від "Свободи" Мірошниченком, Міщенком, Іллєнком, Михальчишиним та групою молодиків цієї політичної сили було здійснено безпрецедентний тиск на правоохоронців та представників громадськості.

Це відбувалося у формі погроз розправи і їх фізичного знищення, що зафіксовано засобами об'єктивного контролю.

Дивує те, що представники цієї партії від  мікрофонів та засобів масової інформації ллють бруд на правоохоронців  Полтавщини! Цим обурена влада Полтавської області і її жителі. Вони вважають це спробою тиску і дестабілізації ситуації в області.

Заявляю, що правоохоронні органи Хорольського району і Полтавської області діяли виключно у межах та в спосіб, визначений законами України, за що висловлюємо їм велику подяку і побажання подальшої такої служби. Ми звертаємо увагу нашого суспільства на небезпеку фашизації України і пропонуємо об'єднати зусилля у боротьбі з цією заразою.

Прошу Генеральну прокуратуру України, Міністерство внутрішніх справ України забезпечити оперативне, всебічне, неупереджене розслідування факту цього злочину та притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Прошу головуючого відповідно до Закону України "Про Регламент Верховної Ради" дати доручення –  мій виступ вважати депутатським запитом до Генерального прокурора та міністра внутрішніх справ України».

 

Переглядів: 510 | Додав: hordienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Опитування
Как Вам живётся при "украинском" капитализме?
Всього відповідей: 305
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


















Сайт народного депутата України Володимира Даниленка

Коминформ







Всі права захищено © 2010 Сумський обласний комітет Комуністичної партії України.
Сайт управляється системою uCoz